TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fokker Dr.1 Konsept Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Fokker Dr.1 Konsept Saat

Mesaj vollkan59 » 02 May 2016, 21:46

Fokker Dr.I, Kızıl Baron ile ünlü olmuş Birinci Dünya Savaşı popüler avcı uçağı. Fokker Dr.1 Triplane 3 kanatlı küçük bir uçaktır. Bugün pek çok kişi onu Manfred von Richthofen ile özdeşleştirmiştir. Kaynak https://tr.wikipedia.org/wiki/Fokker_Dr.I

Genel sohbet konusunda açtım konuyu.Biraz da sayın yöneticilerin dikkatini çekmek istedim ;) Efendim öncelikle birçok saat projesini hayata geçiren ve alnının akıyla çıkmış olan bu forum ve değerli üyelerini ayakta alkışladığımı belirtmek isterim :super: :thumbup:

AKlıma gelen ve oldukça şık ve göz alıcı duracağını hayal ettiğim,maddi ve manevi anlamda büyük çoğunluğun katılım sağlayabileceğini düşündüğüm, bir saat hayalim var.

Tabi ben tasarım yapamadığım için saatin genel hatlarından bahsedip,sizinde görüşlerinizi almak isterim.Gözünüzde canlandırmanızı istirham ediyorum. :shock:

Saat ilhamını bir nevi 1. dünya savaşının efsane uçaklarından,yani Fokker dan alıyor.Kırmızı beyaz hayali de buradan geliyor.Ayrıca bunun bizim milli renklerimiz olması bana gurur veriyor. :thumbup:

Resim

Pilot tasarımlı,beyaz full lume sandviç kadran,rakamlar veya çizgiler kırmızı,unitas 6497 göstergeli, saniye göstergesinin olduğu yer kırmızı,saniye göstergesi beyaz, akrep ve yelkovan dış çizgisi siyah :oops: :geek: 42 veya 44 mm çapa sahip,22mm lug aralığı, kadran içinde ne yazacağı ve nerede yazacağı düşünülür :D Ön anti refle safir cam,arka safir teRciğimdir ama,mineral olsada olur.

Yani kaba hatlarıyla ana konsept bu...Ayrıca tekrar hatırlatmak isterim ki forumun biraz daha uzanılabilir bir güzele ihtiyacı var olduğunu düşünüyorum.Belki de yanılıyorumdur.Bununla ilgili bir anket açılabilir. Orta seviye veya orta orta seviye bir saat (tabi kişinin bütçesine göre orta kavramı farklılık gösterebilir) bir saat çalışmasının en kısa sürede değerli forum üyelerine sunulması dileğiyle :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Re: Fokker Dr.1 Konsept Saat

Mesaj vollkan59 » 03 May 2016, 00:12

Tam yansıtmıyor ama,biraz canlandırmak için,çok daha iyi tasarımı yapılabilir

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj Ground » 03 May 2016, 01:09

Gece gece çiziktirmece.. :lol:

Resim
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj vollkan59 » 03 May 2016, 01:20

Ground yazdı:Gece gece çiziktirmece.. :lol:

Resim

:D Senin çizimler çok iyi olmuş, ben internetten benzer bulup üstünü karaladım :lol: Program falan mı kullanıyorsun? Saniye 6498 tarzı altta da olabilir...
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj vollkan59 » 03 May 2016, 01:24

Bir tane de çelik düşünüyorum ama,tam oluşturmadım kafamda :roll: Diver tarzında ama punto yani noktalı değil kadran. :)
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj Ground » 03 May 2016, 11:50

Resim

Öylesine deniyorum yanlış anlaşılmasın.. :D :D

Cizim programları ile yapılıyor bu tarz çalışmalar.
Ama saatlerde işçiliğin ve kalitenin ön plana çıkması için çeşitli teknikler kullanılıyor.

Özellikle gerçeğe dökülebilmesi için vektörel çizim programlarıyla çizmekte fayda var. Dial tasarımları çeşitli baskı teknikleriyle denenebilir.. Hatta hızımı alamayıp SKX007 için boş dial bulup deneme yapmak istiyorum :champ:

Özellikle UV baskı yöntemiyle çok başarısız olacağımı düşünmüyorum. Tasarladığım çeşitli ürünlerde serigrafi yerine bu UV baskı yöntemini kullanmıştım.
Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj vollkan59 » 03 May 2016, 12:15

Ground yazdı:Resim

Öylesine deniyorum yanlış anlaşılmasın.. :D :D

Cizim programları ile yapılıyor bu tarz çalışmalar.
Ama saatlerde işçiliğin ve kalitenin ön plana çıkması için çeşitli teknikler kullanılıyor.

Özellikle gerçeğe dökülebilmesi için vektörel çizim programlarıyla çizmekte fayda var. Dial tasarımları çeşitli baskı teknikleriyle denenebilir.. Hatta hızımı alamayıp SKX007 için boş dial bulup deneme yapmak istiyorum :champ:

Özellikle UV baskı yöntemiyle çok başarısız olacağımı düşünmüyorum. Tasarladığım çeşitli ürünlerde serigrafi yerine bu UV baskı yöntemini kullanmıştım.

Hımm,güzel birşey çıkacak ortaya aslında :D Tabi ben bu tür programlar kullanmadım,bilmiyorum kullanmasınıda, şu kayışı siyah deri yandikişleri kırmızı yapsak nasıl olur, büyük saniye kolunun uç kısmı da kırmızı :D İç kadran beyaz çok mu sırıtır...Alttaki saniye dairesinin beyaz kısmı siyah, ısmarlama oldu bak,hakkını helal et :D
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj erenedip » 08 May 2016, 12:12

tsf ye saglam bi logo lazim[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
erenedip

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Google [Bot], Mtn ve 271 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners