TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Omega'n覺n Gidiat覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega'n覺n Gidiat覺

Mesaj mertk » 03 Nis 2016, 16:04

Buradan devam edeyim, yeni konu a癟mayay覺m dedim, 5 sene i癟ersinde bence Omega 癟ok daha fazla yol kat etti.

Omega bu forumda 癟ok k羹癟羹mseniyor nedense, bu y羹zden Omegam olmasa da kendimi Omega el癟ilii yaparken buluyorum :lol:

Rolex forumunda bile Sub ile PO'yu k覺yaslay覺p duruyorlar veya yeni 癟覺kan Seamaster 300m Master-Co Axial'i.

Ve o Rolex forumunda bile Rolex'in tek rakibi kar覺t覺,Omega oluyor. Ondan Zaten Omega Omega olarak kalacak,Rolex'de Rolex olarak kalacak ve hep birbirlerine rakip olacaklar.

Onun d覺覺nda konumak gerekirse, Omega'n覺n inhouse mekanizmalar覺 Rolex'in i癟iliinin 癟ok 羹zerinde art覺k,verimlilik demiyorum u an i癟in i癟ilik olarak 癟ok 羹st d羹zeyde.Rolex'in mekanizmalar覺 ayn覺 ekilde yeni 癟覺kan Tudor mekanizmalar industrial diye nitelendiriliyor 癟ou forumda.

Onun d覺覺nda zaten Sub ile 300m Master Co-Axial yurt d覺覺nda ayn覺 fiyat etiketine sahip,Po onlardan 1000 $ daha ucuz. Yani ayn覺 fiyat skalas覺nda 羹r羹nler.Swatch grup geldii i癟in kur art覺覺ndan etkilenmeden T羹rkiyede d羹羹k liste fiyat覺ndan veriyor ki, yak覺nda hi癟 belli olmaz fiyatlar y羹kselebilir.

Rolex'in marka alg覺s覺 hi癟 bir zaman d羹meyecek,癟羹nk羹 saatten anlamayan 癟ou insan direkt olarak Rolex'e y繹neliyor.

Ama saatlerle daha 癟ok ilgili kiilerde,癟ou k覺sm覺 Omega'ya y繹neliy繹r ve bence art覺k Omega'n覺n marka alg覺s覺 癟ok daha y羹kselmi durumda.Yeni 癟覺kan inhouse mekanizmalarla da bunu yapt覺lar.襤stedikleri yere geldiini d羹羹n羹yorum.

Bana g繹re Rolex'te date, day-date serileride 癟ok anlams覺z geliyor, ama demekki tercih meselesi.

Omega De-Ville biraz daha uramas覺 gerek ama bu iki markaya da deri kay覺 saat pek olmuyor.

15.000 Gaus'a dayanabilen bir mekanizma yapt覺lar ki art覺k, Milgauss alman覺n anlam覺 kalmad覺覺 y繹n羹ndeyim, Rolex'in de buna cevap vermesi gerekiyor bence.

Bu y羹zden Rolex forumlar覺nda da art覺k teknik olarak Omega'n覺n daha 羹ste 癟覺kt覺覺n覺 tart覺覺yorlar.

Bizim forumda Omega neden Rolex'e rakip olamad覺覺n覺 anl覺yorum,癟羹nk羹 T羹rkiye fiyatlar覺 Omega'n覺n daha d羹羹k ama yurt d覺覺nda b繹yle olmay覺nca pekala rakip oluyorlar.

Burdan bizim kaz覺klanmay覺 癟ok sevdiimiz de 癟覺k覺yor olabilir :lol: ama yak覺n zamanda bence Omega T羹rkiye'de de fiyatlar覺 yukar覺 癟eke癟ek, bu y羹zden bu s覺ralar Omega alma zaman覺 art覺k :champ:

Bence Rolex-Omega kar覺lamas覺 elenceli oluyor, zaten bizim s繹ylediklerimizle bir ey deiecek deil, muhabbet ediyoruz ite, ama bilinmelidir ki Yurtd覺覺nda bu iki firma gayet birbirlerine rakip.
IVAN BEBEK B襤R GN TRK襤YE'YE YOLUN DECEK!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
mertk

Ya: 35
Kay覺t: 02 ub 2010, 00:42

Mesaj Tgm » 03 Nis 2016, 16:37

Mertk, Rolex dezenformasyon kazan覺n覺 kaynatmaya baslam覺s覺n yine.. :)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Baran » 03 Nis 2016, 16:47

u foruma 羹ye oldu ka癟 sene oldu hala ayn覺 saatten anlamayanlar Rolex al覺yor ondan marka alg覺s覺 var deniyor :) Yahu her Mercedes alan arabada anlamak zorundam覺 her Prada giyen tekstil prof繹s繹r羹 olmak zorundam覺 :) Veya bu durum Mercedesi Audi'den kalitesiz bir arabam覺 yap覺yor.Omega almak isteyen onu Rolex almak isteyen zaten onu al覺yor kim daha uzaa ierse iesin s覺癟s覺n kussun kismeyi etkilemedii gibi sonucuda deitirmiyor.Ben forumda bir Omega d羹manl覺g覺 oldugunuda d羹羹nm羹yorum.Dier konulara makinesi vs yorum yapmayacag覺m malum defalarca yaz覺ld覺 癟izildi neyin ne oldugu.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj eraslani » 03 Nis 2016, 16:59

O zaman form羹l :
T羹rkiye den omega al覺p herhangi bir 羹lkede rolex ile takas yaparsak neredeyse yar覺 fiyat覺na mi gelmi olur ?
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj zafeer » 03 Nis 2016, 17:00

Forumda marka fanatizmi oldugunu dusunuyorum(rolex omega vs.)
Her saat her saat ile karsilastirilabilir sonuc herkese gore degisir
Benim elestirdigim nokta bahsettiimiz markalar覺n ilahlast覺r覺lmas覺.
Rolex eletirilebilir
Omega eletirilebilir
Ama bu markalar覺 cok begenerek kullanan onlarca insan oldugunu unutmadan eletirelim.
En son zafeer taraf覺ndan 03 Nis 2016, 17:43 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
zafeer

Kay覺t: 02 Ara 2011, 02:46

Mesaj o2o » 03 Nis 2016, 17:10

eraslani yazd覺:O zaman form羹l :
T羹rkiye den omega al覺p herhangi bir 羹lkede rolex ile takas yaparsak neredeyse yar覺 fiyat覺na mi gelmi olur ?

[emoji2]
Kullan覺c覺 avatar覺
o2o

Kay覺t: 17 Kas 2015, 18:53

Mesaj Tgm » 03 Nis 2016, 17:15

Omega kullan覺rken de mutluydum, simdi rolex kullan覺rken de..

Durup durup ayn覺 konunun harlanmas覺n覺 anlam覺yorum.

zg羹rce bilgi payla覺m覺na evet. Ama fikir dayatmas覺na ve hatta empozesine kesinlikle hay覺r.. Direkt iaret etmek istemezdim ama yukarda mertk n覺n yaz覺s覺 bilgi payla覺m覺 ve demokratik bir tart覺ma ortam覺 yaratmaktan 癟ok uzak ve batan aa覺 dezenformasyon
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Omega'n覺n Gidiat覺

Mesaj Cct » 03 Nis 2016, 17:33

mertk yazd覺:Buradan devam edeyim, yeni konu a癟mayay覺m dedim, 5 sene i癟ersinde bence Omega 癟ok daha fazla yol kat etti.

Omega bu forumda 癟ok k羹癟羹mseniyor nedense, bu y羹zden Omegam olmasa da kendimi Omega el癟ilii yaparken buluyorum :lol:

Rolex forumunda bile Sub ile PO'yu k覺yaslay覺p duruyorlar veya yeni 癟覺kan Seamaster 300m Master-Co Axial'i.

Ve o Rolex forumunda bile Rolex'in tek rakibi kar覺t覺,Omega oluyor. Ondan Zaten Omega Omega olarak kalacak,Rolex'de Rolex olarak kalacak ve hep birbirlerine rakip olacaklar.

Onun d覺覺nda konumak gerekirse, Omega'n覺n inhouse mekanizmalar覺 Rolex'in i癟iliinin 癟ok 羹zerinde art覺k,verimlilik demiyorum u an i癟in i癟ilik olarak 癟ok 羹st d羹zeyde.Rolex'in mekanizmalar覺 ayn覺 ekilde yeni 癟覺kan Tudor mekanizmalar industrial diye nitelendiriliyor 癟ou forumda.

Onun d覺覺nda zaten Sub ile 300m Master Co-Axial yurt d覺覺nda ayn覺 fiyat etiketine sahip,Po onlardan 1000 $ daha ucuz. Yani ayn覺 fiyat skalas覺nda 羹r羹nler.Swatch grup geldii i癟in kur art覺覺ndan etkilenmeden T羹rkiyede d羹羹k liste fiyat覺ndan veriyor ki, yak覺nda hi癟 belli olmaz fiyatlar y羹kselebilir.

Rolex'in marka alg覺s覺 hi癟 bir zaman d羹meyecek,癟羹nk羹 saatten anlamayan 癟ou insan direkt olarak Rolex'e y繹neliyor.

Ama saatlerle daha 癟ok ilgili kiilerde,癟ou k覺sm覺 Omega'ya y繹neliy繹r ve bence art覺k Omega'n覺n marka alg覺s覺 癟ok daha y羹kselmi durumda.Yeni 癟覺kan inhouse mekanizmalarla da bunu yapt覺lar.襤stedikleri yere geldiini d羹羹n羹yorum.

Bana g繹re Rolex'te date, day-date serileride 癟ok anlams覺z geliyor, ama demekki tercih meselesi.

Omega De-Ville biraz daha uramas覺 gerek ama bu iki markaya da deri kay覺 saat pek olmuyor.

15.000 Gaus'a dayanabilen bir mekanizma yapt覺lar ki art覺k, Milgauss alman覺n anlam覺 kalmad覺覺 y繹n羹ndeyim, Rolex'in de buna cevap vermesi gerekiyor bence.

Bu y羹zden Rolex forumlar覺nda da art覺k teknik olarak Omega'n覺n daha 羹ste 癟覺kt覺覺n覺 tart覺覺yorlar.

Bizim forumda Omega neden Rolex'e rakip olamad覺覺n覺 anl覺yorum,癟羹nk羹 T羹rkiye fiyatlar覺 Omega'n覺n daha d羹羹k ama yurt d覺覺nda b繹yle olmay覺nca pekala rakip oluyorlar.

Burdan bizim kaz覺klanmay覺 癟ok sevdiimiz de 癟覺k覺yor olabilir :lol: ama yak覺n zamanda bence Omega T羹rkiye'de de fiyatlar覺 yukar覺 癟eke癟ek, bu y羹zden bu s覺ralar Omega alma zaman覺 art覺k :champ:

Bence Rolex-Omega kar覺lamas覺 elenceli oluyor, zaten bizim s繹ylediklerimizle bir ey deiecek deil, muhabbet ediyoruz ite, ama bilinmelidir ki Yurtd覺覺nda bu iki firma gayet birbirlerine rakip.

Bu bilgilerin 癟ou yanl覺 veya eksik arat覺r覺larak yaz覺lm覺.

Mekanizma 羹zerindeki dekorasyonlar "i癟ilik" anlam覺na gelmez ki Omega'n覺n dekorasyonlar覺da gayet end羹striyel tarzda. 襤癟ilik 羹st羹nl羹羹nden kas覺t nedir mesela? Bu kadar iddal覺 yaz覺l覺yorsa i癟ini dolduracak bir bilgi vard覺r heralde?

u saatten anlamayan adam Rolex al覺yor tatavas覺 markan覺n bir 癟ok kullan覺c覺s覺n覺n bulunduu, teknik ve tarihi bilgileriyle k繹t羹 羹zecei bir forumda biraz rahats覺z edici.

Day&Date denmi. 襤lk tarih ve g羹n 癟ark覺n覺 kullanan ve en 癟ok aranan, en prestijli Rolex modelleri mi gereksiz?

Milgauss denmi. Milgauss'un amac覺 antimanyetik g羹ncel bir saat 羹retmek deildi. Milgauss tarihi bir modeldir. Ge癟mite CERN'deki m羹hendislerin ihtiya癟lar覺na g繹re 繹zel olarak 羹retilmitir. Bug羹n bildiimiz model bir nevi "heritage" versiyondur, ayn覺 mekanizma ve antimanyetik kafes Explorer serisinde de mevcuttur.

Evet tart覺mak yorumlamak g羹zel ama doru ve referansl覺 bilgi ile :thumbup:
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Ya: 40
Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners