TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Mesaj mlm » 04 Eyl 2010, 01:59

Sevgi saygı bizden üstadım, haklısınız üstüne daha fazla kelam etmeyelim, mazallah rengimizin değişmesini istemeyiz, zira hafiften lilaya doğru intikal etmekte.. :D

Bu ince latifenizden sonra hayata küstüm, latife yapma istidadım târ'ü-mâr oldu efendim. :D

Not : Latife bir yana bana zat-ı âlinizle böyle kısa da olsa bir hasb'i-hal etme şansı sunduğunuz için teşekkürlerimi arz ediyorum üstadım. ''San'at''ınızda kolaylıklar dilerim. Sevgiler. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Clk » 04 Eyl 2010, 02:02

Neyse ki bizim ki mesaji almis diye düsünürken bir baktim ki halen devam ediyor :D Lila hatta daha koyu bir renk olan mor bile olabilir!!! Dedim ya saldirganim, piranhayim ben :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Colortıme » 04 Eyl 2010, 02:11

clk yazdı:Colortime, saatin kadrani daha profesyonel sekilde özel üretim olarak orijinaline uygun bicimde tekrardan üretilemez mi?

Sevgili clk,
efendim saatin kadranını daha orjinaline yakın üretmenin yöntemi var,hatta aynısını yapmanın dahi imkanı var,bakın şimdi size bir örnek verecegim,bu vereceğim örnekte kadran sıvama yöntemi ile ve serigrafi baskı (veya tanpon baskı da olabir)yöntemi ile yapılmış bir kadrandır,bu kadranın yapım tarzınıda yakın zamanda bir bulgar saatçisinin çalışmasından öğrendim ve yaptım,önce kendisinden bir kadran satın aldım,inceledim ve aynen ürettim,bu yöntemle, iyi incelenmedikten sonra pek farkedilmiyor orjinalmi replikamı olduğu.
Örnek:
Resim
Bu kadran şöyle yapılmıştır,uygulıyacagınız saatin kadran çapında herhangi bir kırık veya bozuk kadranı alırsınız,çok kaliteli bir çelik macun ile sıvama yaparsınız,ve kadranı pürüzssüz hale getirirsiniz,daha sonra beyaz selilozik anamel boya ile pulvarizotörle boyarsınız
kadran pürüzssüz düz beyaz birşey olmuştur,daha sonra hazırladığınız serigrafi ile üzerine baskı yaparsınız,isterseniz serigrafininde
daha sonra nasıl yapılacağını anlatabilirim.Daha sonra 100 veya 110 derecede bildiğimiz börek fırınında :D 3 dakika fırınlarsınız,
Orjinalinide yani porseleninide yapmak mümkün ancak 1200cg lık fırın ve karbon boya gerekiyor diğer malzemelerini sorunsuz bulma imkanımız var yapımı da deneme aşamasında.
Bu saatin restoresi 80 liraya yapıldı,bunun içinde
kasa doğrultması,konple bakımı,direk,pandül düzeltme,polisaj,cam,menteşelerin kaynakları,kapak yayının bir tanesinin değişimi.
Zaten sahibi kendiside satacak ,ama bizler emir kuluyuz müşterimiz ne isterse onu yapmak zorundayız,
Sevgi ve saygılar.
En son Colortıme tarafından 04 Eyl 2010, 04:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj mlm » 04 Eyl 2010, 02:12

Ğıdıdıdıdııı, soğuk mu oldu ne? Titremeye başladım.. :D
Bi de bu ortalıkta uçuşan beyaz ince tanecikler.. O da ne?! Un bu!!.. :lol:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Clk » 04 Eyl 2010, 02:37

Colortime, aciklama icin tesekkürler. Yalniz 80 Lira demissiniz ki bu 40 Eurodan bile az yapar. Almanyanin en yaygin saat ve mücevher saticisi Christ magzalarinda saat kayisini degistirmek 5 Euro!!!! Bilmem anlatabildim mi... Emeginizin karsiligini alamamaniz utanc verici biz saat severler icin. Sonrada oturup usta mi var ki diyoruz!!! Nasil olsun bu durumda. Meslek insanlarini bu duruma düsürdügümüz icin hem üzülüyorum hem de utaniyorum...

mlm, ah ben seni bir elime gecirsem atlayacagim üzerine.... Ondan sonra yine ucusan beyaz seyler göreceksin ama un olmayacak yildiz olacak :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 04 Eyl 2010, 02:54

Hedefim güneş olsun, ıskalarsam yıldızları görürüm derdim hep kendi kendime, sanırım hayallerim gerçek olacak..:D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mlm » 04 Eyl 2010, 15:47

mlm yazdı:Sevgi saygı bizden üstadım, haklısınız üstüne daha fazla kelam etmeyelim, mazallah rengimizin değişmesini istemeyiz, zira hafiften lilaya doğru intikal etmekte.. :D

Bu ince latifenizden sonra hayata küstüm, latife yapma istidadım târ'ü-mâr oldu efendim. :D

Not : Latife bir yana bana zat-ı âlinizle böyle kısa da olsa bir hasb'i-hal etme şansı sunduğunuz için teşekkürlerimi arz ediyorum üstadım. ''San'at''ınızda kolaylıklar dilerim. Sevgiler. :)

Colortime üstadım;

Efendim nidâmıza mukabele etmeyişinizin bir hikmeti vardır mutlak, lakin biz hikmeti değilse de sebeb-i hikmeti merak ederiz.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Colortıme » 04 Eyl 2010, 18:20

mlm yazdı:
mlm yazdı:
Colortime üstadım;

Efendim nidâmıza mukabele etmeyişinizin bir hikmeti vardır mutlak, lakin biz hikmeti değilse de sebeb-i hikmeti merak ederiz.. :)

Merhaba mlm,
efendim lütfen alınmayın,bütün arkadaşlarımla sohbet etmek isterim,nüktedan kişilğiniz harika,hele üslübunuz İstanbul beyefendilerini
anımsatıyor,saat severliğiniz sayesinde zaten kalp kalbe karşı,allah nasip etsin sağlık sıhhat versin,daha önümüzde çook günler var,
aynı çatı altındayız çok güzel sohbetlerimiz olacak işallah.
Bütün arkadaşlarımın yazılarını okuyor onları tanımaya çalışıyorum,hem tanı hemde bilgilenme açısından çok güzel izlenimlerim var,
aranızda olmaktan mutluyum,bu vesile ile hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Daha üstad olamadım mlm,kendi yağında kavrulan bir grip saat tamircisi konumundayım,bilmediğim çok şeyi sizler sayesinde öğreniyorum,
inanın %90 aramızda kendini saat kültürü ile donatmış kişilikler var ve ben o kişilerden şu kısacık üyeliğim süresince çok şeyler öğrendim
aranızda olmaktan ziyadesiyle memnunun efendim.
Sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners