TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Saatlerde Sapma Bilgisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Saatlerde Sapma Bilgisi

Mesaj seastar1000 » 05 Tem 2015, 14:27

bende sans unsuru olduğunu düşünüyorum ama bu ıkıncı orıent ım ıkısındede sapma cok az mınumum düzeyde seıko larda ıse sapma 20 sn kadar çıkıyor tıssot steınhart gıbı eta mekanızmalarda sapmayı 10 sn altı gordum 6 yada 7 sn gıbı
bu tur sapmalar herhalde artık sanstan zıyade marka yada mekanızma kaynaklı oluyor dıyorum
Kullanıcı avatarı
seastar1000

Mesaj metalnova » 05 Tem 2015, 14:36

mermertaş yazdı:
metalnova yazdı:
MertYe yazdı:Google a atomik saat yazarak saati ona göre ayarlayın programa ihtiyaç duymadan internetten kontrol edersiniz gün sonunda zaten

O şekilde ölçüm yapıyorum zaten. Ama biraz takıntılı olduğumdan cosc standartlarında ölçüm yapmak istiyorum :D
Bu kadar takintiliysan quartz kullan derseniz verecek cevabim da yok :D

Cosc standartları derseniz saati ısıtacaksınız soğutacaksınız, belirli pozisyonlarda tutacaksınız. Ohoo :D

Quartz alıyorum hemen yarin :D

Saka bir yana bende de mako var, günde on saniye civarı sapma yapıyor. Yalniz biraz alıngan bir saat kolumda durduğu 16 saatte 3 saniye ileri giderken masanın üstüne koyduğum 8 saatte 7-8 saniye civarı ileri gidiyor.
Kullanıcı avatarı
metalnova

Mesaj MertYe » 05 Tem 2015, 15:24

Kol saatleri üretilirken kolunuzda hareket edeceği düşünülerek kalibre edilir. Farklı pozisyonlarda olduğu için koldayken yer çekiminden çok ciddi etkilenmez. Fakat masaya sabit koyduğunuz zaman etkilenmeme gibi bir şansı kalmıyor malesef. Quartz derseniz o zaten bildiğim kadarıyla yer çekiminden etkilenmiyor veya çok ufak bir etkilenme söz konusu oluyor.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj asymptote » 05 Tem 2015, 16:45

metalnova yazdı:Konuyla alakasız olacak ama saat sapmasını hesaplayabilecegim bir android programı var mi?

WildSpectra Mobile Lite
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj KKarakuş » 09 Tem 2015, 20:37

Merhaba,

Bir çok yorumun aksine ben pozitif yanıtlar vermek isterim. Şöyle ki bugüne kadar Mako serilerinde kullanılan 46943 mekanizmalı üç adet saate sahip oldum. Bu üç saatimin her birinden gayet güzel sonuçlar aldım ki forumda bu başlığı görünce yeni aldığım Mako'yu bir haftalık bir teste tabi tuttum. Sonuçları paylaşmak gerekirse ;

Saati 02.07.15 tarihinde alıp o günden bu yana sapma sonuçları şu şekilde seyretti.

1.gün +4 sn
2.gün +21 sn
3.gün +21 sn
4.gün +13 sn
5.gün +10 sn
6.gün +5 sn
7.gün +1 sn

Bu sonuçlar yaklaşık olarak 18 saat bilekte olup geri kana kısmını bir kenarda dinlenerek geçiren bir saatin sonucudur.

Kısacası her mekanizmanın tabir-i caizse bir rodaj süresi vardır. Bu sapma konularında çok titiz davranıyorsak saate biraz zaman tanıyıp sonuçları öyle görmek gerekir. ;) Ayrıca yukarıda üyelerinde belirttiği gibi mekanik saat kullanima bağlı hareketlere göre de sapmasında değişimler gösterebiliyor.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Cotton » 09 Tem 2015, 21:26

KKarakuş yazdı:Kısacası her mekanizmanın tabir-i caizse bir rodaj süresi vardır. Bu sapma konularında çok titiz davranıyorsak saate biraz zaman tanıyıp sonuçları öyle görmek gerekir. ;) Ayrıca yukarıda üyelerinde belirttiği gibi mekanik saat kullanima bağlı hareketlere göre de sapmasında değişimler gösterebiliyor.

Tamamen Katılıyorum. Mako saatimde benzer süreci yaşadım.

Sonuç olarak fiyat ,görsellik , sağlamlık ve dakikalık olarak Şahsi görüşüm; Orient Mako :thumbup: .
Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !
Kullanıcı avatarı
Cotton

Mesaj metalnova » 09 Tem 2015, 22:07

Orient mako ya bir +1 de benden. Biricik saatin benim :D günden güne daha da dakiklesiyor. Başka hic saatim yok ama bir sonraki saatim yine orient olacak. Çok memnun kaldım saatten. İyi ki almisim.
Kullanıcı avatarı
metalnova

Mesaj Sinanist » 25 Ağu 2015, 15:21

Sapma sureci ilk yil ve ikinci yil ve ilerleyen yillarda farklilik gosterebiliyor. Ozellikle ileri sapma varsa sorun yok. Eskidikce toplar.

Benim gorusum ise siradan saatlerde tamamen sans meselesi. Imkanimiz olsa da saati almadan once abey 5 gun taksam baksam diyebilsek. Emin olun 10 ayni marka 10 ayni mekanizma ayni kola takilsa hepsinde farkli sasmalar oluyor.

Standartin bir ustu modeller tabiki konu disi.

Saygilar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: 351925, Mtn ve 236 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners