TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Markalar覺nda Modeller Aras覺 Kalite Farklar覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Markalar覺nda Modeller Aras覺 Kalite Farklar覺

Mesaj sedir » 28 Haz 2015, 18:16

Evet, merak ettiim konu hangi saat markalar覺n覺n kalite a癟覺s覺ndan daha homojen 羹r羹nler i癟erdii, hangilerinin de daha heterojen olduu. Yani bir markadan sonra saatin kalitesini anlamak i癟in hangi model diye sorma ihtiyac覺n覺 hangisinde daha 癟ok hangisinde daha az hissederiz?
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Saat markalar覺nda modeller aras覺 kalite farklar覺

Mesaj asymptote » 28 Haz 2015, 18:27

Herhalde kalite a癟覺s覺ndan en heterojen markalardan biri IWC olsa gerek. 襤癟inde ETA olan saati de var, t羹m羹yle in-house grand complication saati de var..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj MertYe » 28 Haz 2015, 18:36

Banada en homojeni Rolex gibi geliyor nedense. Sonu癟 olarak adamlar覺n tesislerinde 癟elik fabrikalar覺 bile var. Kendi 癟eliklerini dahi kendileri 羹retiyorlar. Tabi alt覺n, platin olan modellerde nas覺l yap覺yorlar onu bilemiyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Thevenin » 28 Haz 2015, 18:44

Seiko sinir tanimaz varyete hususunda :D

Ilk sorunun cevabi da malum :D
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj kilimanjaro » 28 Haz 2015, 18:49

MertYe yazd覺:Banada en homojeni Rolex gibi geliyor nedense. Sonu癟 olarak adamlar覺n tesislerinde 癟elik fabrikalar覺 bile var. Kendi 癟eliklerini dahi kendileri 羹retiyorlar. Tabi alt覺n, platin olan modellerde nas覺l yap覺yorlar onu bilemiyorum.

Mert bu 癟elik fabrikas覺na tak覺ld覺m.Kaynak var m覺 elinde bununla ilgili ? sadece merak ettiim i癟in soruyorum.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj Thevenin » 28 Haz 2015, 18:56

Dokum tesisleri Plan-Les-Ouates'ta panpa :arrow: http://www.rolex.com/about-rolex/made-in-switzerland.html
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj kilimanjaro » 28 Haz 2015, 19:10

Thevenin yazd覺:Dokum tesisleri Plan-Les-Ouates'ta panpa :arrow: http://www.rolex.com/about-rolex/made-in-switzerland.html

襤zledim pampa 癟ok teekk羹rler.Ama 羹pheli yakla覺yorum.Sonu癟ta vakumlu 癟elik 羹retimi 癟ok ciddi bir yat覺r覺m gerektirir.Yanl覺 anla覺lmas覺n rolex elbette bu yat覺r覺m覺 yapacak g羹ce sahip.Sizlerden bildiim kadar覺yla rolex y覺lda 1 milyon saat 羹retiyor ( yan覺l覺yorsam l羹tfen d羹zeltin ) imdi bir mant覺k y羹r羹t羹yorum ... benim dandik seamaster 166 gr bilezii dahil.Kay覺 silikon , alt覺n ve dier non-ferrous metalleri 癟覺kar覺rsak rolex in 羹rettii saatlerin ortalama 140 gr a覺rl覺覺 olduunu d羹羹nelim.Bu da 140 ton vakumlu 癟elie denk gelir.
D羹nyada bu kadar kaliteli 癟elik 羹reten markalar akl覺ma gelince hi癟 de fizibil gelmedi y覺lda 140 ton 癟elik 羹retmek.Hele de bu kadar ciddi bir kalite kontrol mekanizmas覺 varken rolex in.
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Re: Saat Markalar覺nda Modeller Aras覺 Kalite Farklar覺

Mesaj Bg17 » 28 Haz 2015, 19:15

Cinde celik fabrikasi vardir kesin....
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425, jazzy, sphinx ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners