TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA Quartz Mekanizma Yardım

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

ETA Quartz Mekanizma Yardım

Mesaj mserkanalan » 17 Ağu 2010, 20:52

sitenizi bugün gördüm ve üye oldum. bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. yaklaşık on senedir kulllandığım lumi nox marka saatim var. aniden bozuldu. bikaç saatçiye götürdüm bobininin yandığını ve komple makinanın değişmesi gerektiğini söylediler. haftasonu gittiğim bir saatçi bobin ve bağlı olduğu devreyi elindeki bi makinın bobin devresiyle değişti ve saat çalıştı fakat parçaya göre fahiş bir rakam söylediği için anlaşamadık ben de söktürdüm.

sizden ricam şu; saat mekanizmasının resmini çektim eta olduğunu biliyorum fakat hangi modelidir bilmiyorum. makinanın modeli nedir ve bobin entegresini nerden bulabilirim sıfır ya da ikinci el.

çok sevdiğim bir saat yardımcı olursanız çok sevinirim.

(başlıkların birinde eta makina modelleri var fakat önden çekilmiş resimler var ondan çözemedim)

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
mserkanalan

Re: Eta makina yardım

Mesaj Bond » 18 Ağu 2010, 02:26

Luminox saatler 7 Jewel Ronda Quartz mekanizma kullanıyor diye biliyorum ama saat 10 senelik ve resimde ETA Quartzlara benziyor dediğin gibi ama Ronda'nında benzer mekanizmaları var. Eski bir model olduğu için sanırım ETA olması mümkün olabilir. Yabancı forumlardada Luminoxların Quartz mekanizma bilgisi Ronda olarak verilmiş. ETA ise mekanizmanın bir yerinde kod olmalıdır, tamir konusu ile ilgilenen ve bu konuda çalışan üyelerimiz yardımcı olabilir mesajını gördüklerinde yada Ofreiden bakabilirsin mekanizmalar ucuz sonuçta ama resimden ayırt etmek zor olacaktır.

All ETA / ESA Quartz Watch Movements :arrow: http://www.ofrei.com/page200.html

Luminox Türkiye distribütörü Quorthon nicki ile forumun eski üyelerinden, mesaj atabilirsin. Ama daha çabuk erişim için firmayı arayarak saatinin model bilgisi ile mekanizma koduna ulaşma imkanın olabilir. Yetkili ithalatçı ve servis olarak sana farklı bir çözümde sunabilirler. Belki Ronda mekanizmada uyabilir. Yada saathastanesi nickli üyemize (Mehmet Usta) mesaj atabilirsin oda yardımcı olacaktır tamir için. İyi forumlar.

Luminox Türkiye Distribütörü :arrow: http://www.saatfarki.com/
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: ETA Quartz Mekanizma Yardım

Mesaj Colortıme » 18 Ağu 2010, 21:42

Merhaba arkadaşım,
Elinizdeki saatin kit halinde entegresi her saat parçası satan,parçacıda vardır,zaten makine numarasıda saatin üstünde var.
ETA 955-114 entegre dediğin zaman sana verirler,fiyatıda 5-6 dolar civarlarında,ancak size tavsiyem kendinizin takmaya çalışmamanızdır.Vucuttaki statik elektirik entegreyi ellediğinizde entegreyi bozabilir,veya siz başka bir şekilde zarar verebilirsiniz,
Siz parçayı temin edin ve ehil bir saat tamircisinde hoş sohbet 5-10 liraya taktırabilirsiniz.
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj mserkanalan » 18 Ağu 2010, 23:51

ikinize de çok teşekkür ederim. sayenizde sevdiğim saati tekrar kolumda taşıyabileceğim.
Kullanıcı avatarı
mserkanalan

Mesaj mserkanalan » 19 Ağu 2010, 17:06

Colortime siz parçayı benim takmamamı söylediniz ama ben takmak istiyorum. belki de bu bir hobinin başlangıcı olur. son bişey daha sormak istiyorum bu parçayı internetten online alabileceğim bi yer var mı.

teşekkürler şimdiden
Kullanıcı avatarı
mserkanalan

Mesaj Colortıme » 20 Ağu 2010, 02:25

mserkanalan yazdı:Colortime siz parçayı benim takmamamı söylediniz ama ben takmak istiyorum. belki de bu bir hobinin başlangıcı olur. son bişey daha sormak istiyorum bu parçayı internetten online alabileceğim bi yer var mı.

teşekkürler şimdiden

Merhaba mserkanalan,
Efendim %70 olasılıkla parçayı sizin takmanız halinde o saatin sağlıklı çalışacağını zannetmiyorum,nedenlerine gelince,ilk önce bir önceki açıklamamda dediğim gibi elle tutacaksınız,genelde entegre devreler vücüttaki statik elektirikten etkilenirler,elektronik saat işi ile ilgilenen saat tamir ustalarımız(Gerçek ustalarımız)tezgahlarında (çalışma masalarında)vücut topraklaması kullanırlar artı entegre devreyide plastik maşaları ile tutarlar,el değmez,tabiiki bu işi çalakalem yapan ustalarımızda var..! 2 ci olasılık saatin mekanik çark sisteminde toz olabilir,bilhassa bu saatler manyetik devinimle çalıştığı için,manyetik çarkına metal toz zerrecikleri yapışmış olabilir,
tabiiki bunu sizin temizlemeniz olanaksız,entegre devreyi alırsınız bir ihtimal takabilirsiniz,aaa bi bakmışınız saat yine çalışmıyor,entegre devrede kusur ararsınız,yani basit gibi gözüksede bir entegre devre takabilmek veya o saati ilk günki orjinalliğine getirebilmek kıymetli ustalarımızın işi.Ben tekrar sizin takmanızın sağlıklı olacağını sanmıyorum derim.

Parçayı internetten temin edebilirmiyim demişsiniz,sanmıyorum bu gibi parçaların nette satışları olmaz,ben size temin edebileceğiniz
bir adres ve telefon vereyim,buraya telefon edin parçayı(entegre devreyi ) tanımlayın,ETA 955-114 diye açık adresinizi verin,size ödemeli olarak gönderebilirler.
Adres:Çelik Saat,Doğubank iş hanı Kat 1 No:118 -301 Sirkeci/İstanbul tel:0 212 513 54 51-526 98 95(Mehmet Aslan)
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 02:35

Sayın Colortime detaylı bilgilendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, birçok üyemize faydası olacaktır. Avatarınızda çok hoş olmuş :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mserkanalan » 20 Ağu 2010, 09:50

ok colortime ikna oldum kendim takmıyacağım.

tekrar teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mserkanalan

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners