mserkanalan yazdı:Colortime siz parçayı benim takmamamı söylediniz ama ben takmak istiyorum. belki de bu bir hobinin başlangıcı olur. son bişey daha sormak istiyorum bu parçayı internetten online alabileceğim bi yer var mı.
teşekkürler şimdiden
Merhaba mserkanalan,
Efendim %70 olasılıkla parçayı sizin takmanız halinde o saatin sağlıklı çalışacağını zannetmiyorum,nedenlerine gelince,ilk önce bir önceki açıklamamda dediğim gibi elle tutacaksınız,genelde entegre devreler vücüttaki statik elektirikten etkilenirler,elektronik saat işi ile ilgilenen saat tamir ustalarımız(Gerçek ustalarımız)tezgahlarında (çalışma masalarında)vücut topraklaması kullanırlar artı entegre devreyide plastik maşaları ile tutarlar,el değmez,tabiiki bu işi çalakalem yapan ustalarımızda var..! 2 ci olasılık saatin mekanik çark sisteminde toz olabilir,bilhassa bu saatler manyetik devinimle çalıştığı için,manyetik çarkına metal toz zerrecikleri yapışmış olabilir,
tabiiki bunu sizin temizlemeniz olanaksız,entegre devreyi alırsınız bir ihtimal takabilirsiniz,aaa bi bakmışınız saat yine çalışmıyor,entegre devrede kusur ararsınız,yani basit gibi gözüksede bir entegre devre takabilmek veya o saati ilk günki orjinalliğine getirebilmek kıymetli ustalarımızın işi.Ben tekrar sizin takmanızın sağlıklı olacağını sanmıyorum derim.
Parçayı internetten temin edebilirmiyim demişsiniz,sanmıyorum bu gibi parçaların nette satışları olmaz,ben size temin edebileceğiniz
bir adres ve telefon vereyim,buraya telefon edin parçayı(entegre devreyi ) tanımlayın,ETA 955-114 diye açık adresinizi verin,size ödemeli olarak gönderebilirler.
Adres:Çelik Saat,Doğubank iş hanı Kat 1 No:118 -301 Sirkeci/İstanbul tel:0 212 513 54 51-526 98 95(Mehmet Aslan)
Saygılar.