TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Oyster Perpetual No Date 116000 Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual No Date 116000

Mesaj zgnclskn » 15 Nis 2015, 13:56

Büyük çap furyası elbet değişecek bence, kadın saatlerinde de inanılmaz bir büyük çap trendi var, benim kendi bileğime takmayacağım çapta kadın modelleri gördüm :) erkekte max 42 iyidir, 38 de kullanıyorum mesela gayet hoş, 36 ise modeline göre tercih edilebilir. Kadın için de 20 küsürlerde detay ve oran kaybı olabiliyor gerçekten.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj kilimanjaro » 15 Nis 2015, 14:07

Yase yazdı:
kilimanjaro yazdı:Nedense ben, bileği ne kadar ince olursa olsun erkeklere 40-41 mm altındaki saatlerin küçük geleceğini düşünüyorum.

Ben erkek değilim :D

Hay allah ... çok özür dilerim ... forumda erkek arkadaşlara alıştığımız için bu hatayı yaptım :(

PS : Avatarada hiç bakmamışım :D
En son kilimanjaro tarafından 15 Nis 2015, 14:15 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj kilimanjaro » 15 Nis 2015, 14:09

Onat sanırım göz alışkanlığı benimki ... evet resimde gayet güzel duruyor :thumbup:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Yase » 15 Nis 2015, 14:19

kilimanjaro yazdı:
Yase yazdı:
kilimanjaro yazdı:Nedense ben, bileği ne kadar ince olursa olsun erkeklere 40-41 mm altındaki saatlerin küçük geleceğini düşünüyorum.

Ben erkek değilim :D

Hay allah ... çok özür dilerim ... forumda erkek arkadaşlara alıştığımız için bu hatayı yaptım :(

PS : Avatarada hiç bakmamışım :D

Hiç önemi yok ;)
Yase

Mesaj Yase » 15 Nis 2015, 14:23

OnatOzer yazdı:

Bu goruse ne yazık ki katılmıyorum, hatta artık ideal ölçünün 42mm den küçük Olmalı diye dusunuyorum.

Örnek olarak 36mm DJ:
Resim
36mm Royal Oak:
Resim

Genelde 45mm civarı saat kullanan ve kalin bilekli biri olarak 40mm üstünün gereksiz buyuk oldugunu düşünmeye basladim :(

36 mm gayet orantılı durmuş bence ben 34 e yoğunlaşayım :thumbup:
Yase

Mesaj Yase » 15 Nis 2015, 14:25

zgnclskn yazdı:Büyük çap furyası elbet değişecek bence, kadın saatlerinde de inanılmaz bir büyük çap trendi var, benim kendi bileğime takmayacağım çapta kadın modelleri gördüm :) erkekte max 42 iyidir, 38 de kullanıyorum mesela gayet hoş, 36 ise modeline göre tercih edilebilir. Kadın için de 20 küsürlerde detay ve oran kaybı olabiliyor gerçekten.

Abartısı da çok kaba duruyor hem bayanda hem bayda. 26mm çok demode duruyor bence ayrıca bilezik bile büyük duruyor hakikaten orantısızlık var :(
Yase

Mesaj Clk » 15 Nis 2015, 14:42

Ben denemeden genel yorum yapmanin yanlis oldugunu düsünüyorum. 40 mm'lik Submariner, Milgauss yada Daytona Sharon Stone, Kim Kardashian, Charlize Theron yada günlük hayattan örnek verirsek benim esimin kolunda gyet güzel durabiliyor.

Burada önemli olan bilek capi ve bilek capi 36 mm üzeri saatlere uygun ise genel giyim aliskanliklaridir. Özellikle Yachtmaster (mavi kadran) esime cok yakisiyor ve sanki kolda bir mücevher tasiyormus izlenimi veriyor.

36 mm capta benim tavsiye edebilecegim saat benim de kullandigim Plain bezel, sunburst dial (Blue) DateJust olur.

40 mm capta Yachtmaster Blue dial yine Eye Catcher statüsünde tasinabilecek bir Masterpiece.

34 mm Datejust özellikle sunburst silver dial ile can yakici

Yukarida ki saatlerin tamami dress ve sport watch olarak kullanilabilir.

Tollwatch tarzinda bir saat icin kasasinin zarif olmasindan dolayi 16610 Submariner öneririm.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Yase » 15 Nis 2015, 14:47

Teşekürler çok naziksiniz, tavsiyelerinizi de deneyeceğim bileğimde.
Yase

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dorukeski, Eterna, fsinan, Icarnaceast, kirpi ve 237 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners