TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Submariner Lug Tasar覺m Farklar覺 Bilgi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Submariner Lug Tasar覺m Farklar覺 Bilgi

Mesaj zgnclskn » 25 Mar 2015, 16:01

Forumdaki youn beeni haliyle Submariner'覺 daha bir detayl覺 incelemek i癟in tevik yarat覺yor. Beni de kimi fotoraflarda falan rahats覺z eden bireyler vard覺, ne olduunu ise yeni farkettim. Baz覺 submarinerlarda bir kabal覺k bir orans覺zl覺k g繹z羹me bat覺yordu ama ad覺n覺 koyam覺yordum. Mesele lug tasar覺m覺 ile alakal覺ym覺. Ben ahsen daha kal覺nca olan tasar覺m覺 beenmiyorum, bilezii de fazla ince g繹steriyor. Konuyu g繹rselle de destekleyeceim, sormak istediim ise siz Rolex severler nezdinde de bu lug tasar覺m fark覺 dikkate al覺nan bir konu mudur? 襤kinci el piyasas覺nda mesela belli y覺llar覺n 羹retimine g繹re deitiini tahmin etttiim bu tasar覺m farkl覺l覺覺 bir se癟im kriteri oluturuyor mu? Belki de dorudan model kodlar覺ndan kaynakl覺 bir farkt覺r bu, bu konuda cahilim zaten. A癟覺k癟as覺 sadece genel k羹lt羹r i癟in bu bal覺覺 a癟t覺m, yoksa Submariner ile pek ilgi, bilgi ve alakam yok :) Anti-Rolex ci bir bal覺k da deildir, gerilim yaratmayal覺m :D

Bu fotoraf覺 ikisini bir arada g繹sterdii i癟in se癟tim, bir 癟ok baka 繹rnekle 癟eitlendirmek m羹mk羹n tabi, bilekte fotoraflarda da baya fark yarat覺yor 繹zellikle. Date-no date ile ilgili bir fark deil san覺r覺m 癟羹nk羹 bunu 癟羹r羹tecek fotoraflara da rastlad覺m.

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Ya: 40
Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

Re: Submariner Lug Tasar覺m Farklar覺

Mesaj onatozer » 25 Mar 2015, 16:29

16 kodu ile balayan bir 繹nceki Submariner modelleri benim g繹z羹me de 116 kodlulara nazaran daha zarif geliyor. Fark asl覺nda sadece kasa deil, bezel kal覺nl覺覺 ve kasa yap覺s覺 da farkl覺 olduu i癟in b繹yle g繹r羹n羹yor. Ancak elbette eski modelin de art覺lar覺 kadar eksileri var. :roll: rnein yeni modellerdeki seramik bezel eskisine g繹re a癟覺k ara daha kaliteli daha 覺k. :thumbup: 襤ki serinin de kendine has g羹zellii olduunu d羹羹n羹yorum, model ad覺 ayn覺 olsa da ayn覺 saat olarak yarg覺lamak doru gelmiyor. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Caner1983 » 25 Mar 2015, 17:20

Eski ile yeni aras覺ndaki fark dimi bu yeni serilerde fark yok hepsinde lug aral覺覺 ayn覺 dimi
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Mesaj Patriot » 25 Mar 2015, 18:08

Bu fotoda eskisi daha g羹zel geldi g繹z羹me daha kibar duruyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Patriot

Ya: 38
Kay覺t: 16 Eyl 2013, 22:10

Mesaj zgnclskn » 25 Mar 2015, 18:20

OnatOzer yazd覺:16 kodu ile balayan bir 繹nceki Submariner modelleri benim g繹z羹me de 116 kodlulara nazaran daha zarif geliyor. Fark asl覺nda sadece kasa deil, bezel kal覺nl覺覺 ve kasa yap覺s覺 da farkl覺 olduu i癟in b繹yle g繹r羹n羹yor. Ancak elbette eski modelin de art覺lar覺 kadar eksileri var. :roll: rnein yeni modellerdeki seramik bezel eskisine g繹re a癟覺k ara daha kaliteli daha 覺k. :thumbup: 襤ki serinin de kendine has g羹zellii olduunu d羹羹n羹yorum, model ad覺 ayn覺 olsa da ayn覺 saat olarak yarg覺lamak doru gelmiyor. :champ:

Tahminim az 癟ok doru 癟覺kt覺, o zaman yeni nesillerin hepsi bu ekil demek oluyor. Bence de kesinlikle ayn覺 saat olarak yarg覺lanmamal覺, bezel fark覺 da 繹nemli tabi dediiniz gibi, bezel biraz daha ince olunca vintage diverlara 繹yk羹n羹yor tasar覺m ve daha 癟ok beeniyorum. Kasayla da d羹羹nd羹羹mde kesinlikle daha zarif. Fakat seramiin duruunun daha ho olduunu da kabul etmek gerek. Totalde bakacak olursam birileri 癟覺k覺p "Sana submariner alaca覺z hangisini alal覺m" dese 116 almazd覺m yine de :)
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 25 Mar 2015, 18:32

Bu arada bence eskinin tepe yanlar覺 da yeniye g繹re daha iyi.
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Mesaj Cct » 25 Mar 2015, 19:58

nceki yorumlarda da bahsedildii gibi eski kasalar daha kibar bir yap覺ya sahip. Fakat eski kasadaki bu kibar luglar bulunduu fiyat seviyesine g繹re kabul edilemeyecek satinaj kalitesine sahip.. Bu kasada en 癟ok eletrilen konulardan birisi bu.

Zaten yeni kasa, "hardcore" Rolex'癟ilere klipsi ve seramik bezeliyle kendini sevdirdi. Hala daha supercase'i sindiremeyen bir 癟ok Rolex sever var.

Benim ahsi g繹r羹羹m ise 116 - 114 serisiyle gelen yeniliklerin iki saati kar覺lat覺r覺lamaz hale getirdii. Evet luglar tart覺maya a癟覺k fakat saatler bir b羹t羹n olarak ele al覺nd覺覺nda ben eski kasaya ans vermem.
Her t羹rl羹 saat itinayla tak覺l覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cct

Kay覺t: 21 Oca 2013, 20:07

Mesaj zgnclskn » 25 Mar 2015, 20:32

Cct yazd覺:nceki yorumlarda da bahsedildii gibi eski kasalar daha kibar bir yap覺ya sahip. Fakat eski kasadaki bu kibar luglar bulunduu fiyat seviyesine g繹re kabul edilemeyecek satinaj kalitesine sahip.. Bu kasada en 癟ok eletrilen konulardan birisi bu.

Zaten yeni kasa, "hardcore" Rolex'癟ilere klipsi ve seramik bezeliyle kendini sevdirdi. Hala daha supercase'i sindiremeyen bir 癟ok Rolex sever var.

Benim ahsi g繹r羹羹m ise 116 - 114 serisiyle gelen yeniliklerin iki saati kar覺lat覺r覺lamaz hale getirdii. Evet luglar tart覺maya a癟覺k fakat saatler bir b羹t羹n olarak ele al覺nd覺覺nda ben eski kasaya ans vermem.

Evet konunun 繹zeti eklinde bir kar覺lat覺rma buldum, buraya da ekleyeyim belki faydalananlar olur. Klips, kasa ve bezel haricinde lumelerinde de fark varm覺. San覺r覺m en pratie yans覺yan deiim klips konusu olmu, b羹t羹n bu gelimeleri d羹羹nd羹羹m羹zde eski kasaya ans vermemeniz hakl覺 duruyor. Dier deiimlere dair niyet okumas覺 yapabilmek daha kolay ama luglar覺 ve tepe korumas覺n覺 iriletirme sebepleri neydi bu seride diye merak ettim ben. Acaba kasa 癟ap覺n覺 b羹y羹tmeden, son y覺llarda daha reva癟ta olan b羹y羹k kasal覺 saat eilimine bir cevap m覺d覺r bu deiim? Yeni serinin art覺lar覺 olsa da g繹rsel y繹ndeki hissim deimeyecek san覺yorum 116ya kar覺, benim nezdimde kaba bir saat olarak kalmaya devam edecek :roll:

https://www.bernardwatch.com/blog/rolex-submariner-116610-vs-16610-comparison/
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], kogan, Majestic-12 [Bot] ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners