TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatler Sadece Zamanı Göstermez..

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saatler Sadece Zamanı Göstermez..

Mesaj utabev » 18 Mar 2015, 12:54

Evet arkadaşlar Saatler sadece zamanı göstermez zamanın ruhunu da yansıtır..Bu gün okuduğum bir köşe yazısında şunu çok iyi anladım..Kullandığımız bir çok eşyada olduğu gibi saatlerimizde de binlerce yaşanmışlığa tanıklık var..
Örneğin Çanakkale savaşları sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kurtaran saat gibi...Bu saati Askeri okulda okurken 600 İsviçre Frangına satın almış Ulu Önder Atatürk..Conkbayırı'nda patlayan bir şarapnel parçası saate isabet etmiş ..Ve Atatür'ün hayatını kurtarmış..
Atatürk bu Saati Alman komutan Liman Von Sanders e hediye etmiş.Alman komutan bundan çok etkilenmiş ve Atatürk e üzerinde Adının baş harflerinin yeraldığı Altın bir saat hediye etmiş..Daha sonra Atatürk'ün hediye ettiği bu saat Liman Von Sanders in evinden diğer değerli eşyaları ile birlikte çalınmış..Daha sonra Türkiye Cumhuriyetinin bu saati arama çabaları 1939 yılında Alman gazetelerinin gündemine taşınmış..Bir sürü ihbar alınmış tam izi bulunacakken Dünya savaşı patlamış..Bu arada Omega firması saati bulana 250.000 İsviçre Frangı ödül vaadedmiş..O zamanın parasıyla 70.000 Liraya tekabül eden bir rakammış..Bir öğretmenin o zamanki maaşı 50 Lira yani 1400 Maaş...
Ama tüm çabalara rağmen Bu saat bu güne kadar bulunamamış..
Bir süre önce forumdan bir arkadaşımla bir araya geldik Ankara'da saatler üzerine konuşurken 'Saattlerin üzerindeki çizikler onun yaşanmışlığının göstergesidir.' dedi.Oysa ben hiç o gözle bakmamıştım şimdiye kadar...Bu arkadaşımız benden oldukça genç biri olduğu halde ondan bir şey öğrendim o gün..Bu sadece saatlerle ilgili değil yaşama bakış açımızlada ilgili aynı zamanda..
Günün anlam ve önemi itibariyle Saatler gerçekten sadece zamanı göstermiyormuş bunu da anladım Saatler aynı zamanda zamanın ruhunu da gösteriyor..
Bu ülke için canını seve seve veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor.Allah tan rahmet diliyorum...
Bırak inceldiği yerden kopsun..! Gün gelir en sağlam yerinden kopar.Canın Yanar..
Kullanıcı avatarı
utabev

Re: Saatler Sadece zamanı göstermez..

Mesaj kilimanjaro » 18 Mar 2015, 13:27

Konu ve açıklamalarınız için çok teşekkürler ... ilgili köşe yazısını sabah bende okumuştum ... yazının tamamı :thumbup:

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/y ... ra-775375/
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dorukeski, Eterna ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners