TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Koleksiyon Bir Hastalik Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Koleksiyon Bir Hastalik Mı?

Mesaj Clk » 09 Şub 2015, 20:36

Arkadaslar merhaba,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere konumuz koleksiyon! TSF'de olduğumuza göre tabii ki öncelik saat koleksiyonlari üzerine ama konuyu genele yaymak isteyen serbestce istedigini yazabilir.

Sorumun çıkış nedeni koleksiyon'un amaci! Neden topluyoruz? Neden yetinemiyoruz? Bir objeden zaten elimizde X adet varken neden yenisinin pesinde kosuyoruz? Soru tamamen saatlerin yada diğer koleksiyon ürünlerinin maddi degerinden çok manevi degerine odaklı.

Bakalım "küçük yada büyük" bu kadar koleksiyoncusu olan bir forumda bu başlıl ne kadar ilgi toplayacak :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Koleksiyon Bir Hastalik Mı?

Mesaj khef » 09 Şub 2015, 21:12

"Kesinlikle obsesif kompulsif bir alt yapisi oldugunu dusundugum zevkli hobi" diyerek giris yapayim.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Cct » 09 Şub 2015, 21:31

Değil. Bence terapi. Kişiye göre değişse de bende yarattığı his bu.

Bence birazda insanın içinde olması lazım. Küçüklüğümden beri bir şeyler biriktirmeye bayılırım. Sevdiğim basılı materyalleri asla atmam, kutu saklamayı severim, Star Wars'a dair önüme çıkan "değerli" herşeyi alırım, sevdiğim dergileri - katalogları biriktiririm, çeşitli bira kapaklarını biriktiririm, PC-Konsol oyunlarını biriktiririm (Hala 47 tane PS1 oyunum var, o derece), şimdiye kadar kullandığım tüm cep telefonlarım duruyor..

Uzar gider.

Annem çöpçü derdi küçükken :lol: Ayrı eve çıkınca rahatladım. Şimdide sağolsun eşim ses etmiyor, hatta teşvik ediyor :)

Amerikan hayatına dair özendiğim tek şey bu tip koleksiyonların rahatlıkla saklanabileceği evlerde yaşamaları. Türkiye'nin apartman kültürü en azından saklama alanı olarak engel!

Şöyle bir yazdıklarımı okudumda sanırım girişteki itirazım yanlış. Hastalık :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj mlm » 10 Şub 2015, 00:38

Başlığa ilgi büyük.

Kimse hasta olduğunu kabul etmek istemiyor :D

Sizlerle bir arada bulunmak güzel dostlar, foruma üye olduğum tarihten bu yana -sadece saatlerle ilgili değil- her birinizden çok şey öğrendim. Keyifli bir hastalık, zararı yok, olsun:D

:champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Clk » 10 Şub 2015, 00:54

Cengiz :lol: Bizde senden bir olaya (straps) sifirdan baslayip neredeyse profi seviyesine gelmenin ne demek oldugunu ögrendik!

Benim ile olan kismini uygun bir ara uzun uzun yazacagim :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 10 Şub 2015, 01:02

:D :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mlm » 10 Şub 2015, 01:28

Bu arada Cct :D :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Bg17 » 10 Şub 2015, 03:40

Kendimi anlatiyim. Bir hastalik oldugunu dusunmuyorum ama her hobi gibi maddi olarak siniri nereye cekmek gerektigine karar vermek gerekiyor. Yoksa bir anda derinlik sarhoslugu yasamak mumkun.

(belirli bir derinlikte azot yogunlasmasi sonucu yari sarhosluk belirtileri cikar, beyin basit motor fonksiyonlarini yerine getirirken daha karmasik olan karar verme makenizmasi giderek zorlanir, daha da derine gitme istegi yogun olarak ortaya cikar. Derin dalis egitimlerine herkesin anlamasi icin belirli bir derinlikte matematik problem cozdurulur, isin kotu tarafi, bas donmesi gibi etkielr olmadigindan anlasilmasi zordur)

Saat hobisinde de bu mevcut, bir saat aldiktan sonra hemen baska bir tane almak istenmesi biraz bundan kaynaklaniyor, yeni saat alininca elde edilen mutlulugun devamini saglamak icin. Bende dahil genellikle dikkat edin, yeni kutu acildiktan sonra hemen ya danisma bolumune soru soruluyor, yada bir saat daha aliniyor. Dikkat edilmesi gerek kisim bu bence. Kendime gore bir sistemim var, her yila bir butce ayiriyorum, bu butce icinde kalmaya calisiyorum (sonra da onumuzdeki yilin butcesini yemeye basliyorum :lol: )

Koleksiyon kismina gelirsek, benim icin koleksiyon kullandigim esyalardir. Kullanmadigim bir esyanin fuzuli yer kaplamasini gereksiz bulurum, yani cct nin tam tersiyim. Giysilerimi en az yilda bir kere elerim, kullanilmayan ne varsa gonderiririm atarim. Saatlerde bu konuda istisna degil. Eger bir saatimi eskisi kadar kullanmiyorsam, yer kaplamasi fuzulidir, dhaa fazla kullanacagim bir saatin aliminda finansman amacli kullanilmasi her acidan faydalidir, ulasmayi cabuklastirmasinin yani sira, yer kaplama maliyetini azaltmaktadir.

Bu nedenle elimde bir saat 1 seneden fazla durmuyor. Bundan sonra ne olur bilmiyorum ama kullanmadigimi hissettigim anda baska bir saate finansman yaratmasi kacinilmazdir.

Herhangi bir esyaya duygusal olarak baglanmamak gerektigini dusunuyorum, ani dedigimiz sey, beynimizdeki anilardir, eger bunlara ulasmak icin bir obje gerekiyorsa zaten unutulmaya mahkumdur. Hadi daha yumusatiyim, bir fotoraf da ayni etkiyi yapabilir.

Tabi benim durumumda biraz ayran istahlilik var, farkli markalari modelleri denemek de, kullanmak da bana ayri bir haz ve tecrube veriyor. Bu da niye yetinemiyoruz sorunun cevabi sanirim.

Yanlis anlasilmak istemem, her zaman elinizdeki degerleri konsolide edip en iyi en yuksek fiyatli saate gidin demiyorum, boyle yapmiyorum. Ama yine kendimden ornek vermek gerekirse, yakin zamanda aldigim ve sattigim IWC, fiyat olarak nerdeyse dortte biri olan Bvlgari kadar keyif vermedi. Fakat Bvlgarinin bundan sonra bende kalici oldugunu anlamak icin falci olmaya gerek yok, Patek kadar bilek zamani buluyor kendileri. Demekki olay maddi degil.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners