TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Müsterileri Hakkinda (Kontra Konu)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Müsterileri Hakkinda (Kontra Konu)

Mesaj Bond » 19 May 2010, 01:07

Ziyaliv konu dağılmasın diye çok detay yazmıyorum ama modern60'ın diğer konuda yazdığı herşey değişecek cümlesinin sebebi 1 Temmuz 2009'da resmi gazetede yayınlanarak AB uyum yasaları çerçevesinde basamaklı şekilde uygulanmaya başlanan yeni rekabet kanunu olabilir. Distribütorluk ve yetkili bayilik kavramlarına farklı bir açıdan bakarsak bu kanun neticesinde eski sistem tarih olacak diyebiliriz. Hatta şunu söyleyeyim mesela sen şu an bile Türkiye'de distribütorü olan bir markayı sadece bayii olarak belli özel anlaşma ile ithal edebilir ve satabilirsin kanuni olarak. Yani distribütorler eskisi gibi yetkili bayisini sıkıştıramayacak çünkü herkes bir nevi distribütor yada yetkili bayii gibi olabilecek. Lastik, madeni yağ, yedek parça, elektronik, otomotiv satış ve servis hizmetleri, gıda, alkollü ürünler vb sektörlerde uygulamaya yavaş yavaş geçti bile ama hala bilmeyen bir çok küçük işletme var. Yakında herşey gerçekten değişebilir ama ülkemizde uygulama açısından sıkıntılar olduğuda bir gerçek. Stratejik planlamasını iyi yapan firmaların çoğu eski sistemde kalan sayılı günlerini bu duruma hazırlanmak için kullanıyor. Daha birçok detayı ve uygulama şekli olacak elbette, halen tam oturmuş yada ciddi olarak uygulmaya geçmiş durum yok, kimse ne yapacağını tam olarak bilmiyor ama ilerleyen zamanda bu işler rayına oturacaktır. Belki herkes gri market olacak yada birçok anlaşmazlık çıkacak bekleyip görmek lazım.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Ziyaliv » 19 May 2010, 01:13

Valla bond umarım bu uygulamalar işe yarar bu uygulamalar çünkü artık değişime ihtiyaç var önemli olan uygulamaların durustçe yapılması ve herkesin uyması. Bir bizim ülkede hukuk açıklarını kullanma vardır ticarette bunlar da kalksa oratadan.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj 2fast4u » 19 May 2010, 13:21

ornek vermek gerekirse harley davidson bu uygulamaya gecti su an Tr 2 adet yetkili ithalatcisi var.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Ziyaliv » 19 May 2010, 14:45

Casio örnek vermek gerekirse yıllardır bu uygulamada türkiye de hem ersa var hem karpa var ithalatçı olarak,bu iş yaklaşık 10-15 yıldır da böyle casio da.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj eFeNdY » 19 May 2010, 15:16

Müşteri saygılı olursa satış danışmanıda o satışta daha verimli olabilir.Ama müşteri farklı davranıyorsa o bizim işimizi yapmamamız anlamına gelmez.Eğer o işten para kazanıyorsak hakkını vermemiz lazım.Tabi hakaret vs gibi olaylar olmadığı zaman
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj sedir » 20 May 2010, 08:26

"Kontra" konu çalışmıyor bence.
Buradakilerin büyük çoğunluğu alıcı olduğundan olsa gerek yine satıcıları eleştiriyoruz.
Dolayısıyla yukarıdaki yazıların neredeyse hepsi satıcılarla ilgili başlığı bölmüş o kadar.
...
Ben satıcıların duyunca hoşlanmayacakları bir şeyi bazan yaptığımı söyleyeyim.
İnternetten daha ucuza alabileceğim bir ürünü (bazan saat bazan başka bir ürün) görüp incelemek için mağaza kullanmak.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj eFeNdY » 20 May 2010, 09:44

Sayın Sedir
Bu söylemiş olduğunuz olayı ben çalıştığım mağazada sıkça yaşıyorum.Müşteri internette görmüş olduğu bir ürünü incelemek amaçlı mağazamıza geliyor ve ürünü anlatmamı istiyor.Daha sonra fiyatını soruyor ve internetten alıcağını orda daha ucuza bulduğunu söylüyor.Şimdi bu durumda ne yapılabilir ki?Hayırlı olsun beyefendi demekten başka bir söz olmaz.Tüketicidir sonuçta.Evet sonuçta alınan ürün riskli.Nasıl riskli sonuçta internet üzerinden yapılan alışverişlerde sıkça yaşanan durumlar mevcut ancak müşterinin budurumu göze alarak tercih yaptığı da bir gerçek.Ve doğal olarak bunu gözle görüp incelemk ister.Ama mağazalardan alınması daha mantıklı derseniz evet ancak ürün fiyatları inanılmaz derecede faklılık gösteriyor.Bu da tüketiciye kazançlı yada karlı geliyor
Kullanıcı avatarı
eFeNdY

Mesaj sedir » 20 May 2010, 10:43

Aslında bu konuda yeni yaşadığım bir olayı burada anlatmam yerinde olacak.
İnternet satışını biraz da firmaların bilinçli olarak körüklediğini vurgulalacağım.
Türkiye'nin büyük teknoloji marketlerinden birinin internet sitesinde bir bilgisayar beğendim, mağazanın şehrimdeki şubesine gidip ürünü almak istediğimde yaklaşık %15 daha fazla bir fiyat etiketi gördüm. Nedenini sorunca biz internet fiyatlarından satış yapamıyoruz dediler ve ben de -mağazanın isteğine uyarak- aynı ürünü internetten satın aldım ve 24 saat sonra kullanmaya başladım.
Bunu zamanında bankalar da yaptı hatırlarsanız. Önce ücretsiz olan internet bankacılığı giderek ücretlendirilmeye başlandı ve giderek artacak.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], lorenzoox, schwager ve 238 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners