TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerinizi Nasıl Temizliyorsunuz ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlerinizi Nasıl Temizliyorsunuz ?

Mesaj yakob » 07 Ara 2013, 13:15

asymptote yazdı:Başlığı açan arkadaş sorusuna cevap bulabildi mi acaba? :)

Malesef bulamadım

gözlükçüden iyi bir bez aldım birde gözlük temizleme sıvısı

bezin üzerine uzaktan bir kez püskürtüp saati bez ile siliyorum

bulabildiğim en iyi yöntem şimdilik bu.
Kullanıcı avatarı
yakob

Mesaj serdarfb » 07 Ara 2013, 13:41

yakob yazdı:

Malesef bulamadım

gözlükçüden iyi bir bez aldım birde gözlük temizleme sıvısı

bezin üzerine uzaktan bir kez püskürtüp saati bez ile siliyorum

bulabildiğim en iyi yöntem şimdilik bu.

Bu kadar basit zaten. :) :) :)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Triton » 07 Ara 2013, 17:50

Asymptote mesajı aldım... ;)
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 07 Ara 2013, 19:18

Yok, mesaj için yazmadım Triton, gerçekten yanıtını merak ettiğim bir soruydu. Çünkü bunun temizlikle ilgisinin olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bazı düşük kalite safir camlar böyle.. kiri hemen üzerinde topluyorlar..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 07 Ara 2013, 19:35

Tamam o zaman..

Cct nickli arkadaşımız ın verdiği linkteki sünger olayına da baktım.

Bunlar çok çizilmiş ve rahat kullanılmış saatler de olan tekrar düzgün hasar verilerek yapılmış uygulamalar.

Rolex servisinin yaptığı işlemlerle hiçbir alakası yok. Bir paket olarak bakım yapıyorlar ve kapsamlı birçok iş var. Örneğin bilezik bakımı falan istemedim. Ama onlar standart işlem bu diye kestirip atıyor.

Bende bu işin cam kalitesi ile alakalı olduğunu düşündüm açıkçası, ama yanlış anlaşılsın istemedim....

Saatler arasında da ciddi değer farkı var...

Bir de böyle bir saatle gerçek ortamda mukayese yapılmıyorsa yanıltıcı olabilir. Çünkü pro fotoğrafçılıkta kullanılan ışık yöntemleri ve makinelerle ürünün bazı özellikleri öne çıkartılıyor ve güzel görünmesi sağlanıyor. Zaten reklam/katalog fotoğrafı budur.

Yaptığımız bir otomobil çekim işinin stüdyo örneğinin fotoğrafını asacağım. Fırsat olmuyor. Basit bir iş değil...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 08 Ara 2013, 00:55

Sözümüzde duralım. Bu tamamen orijinal olarak Amerikada bulunmuş ve konteyner içinde getirilmiş eskiden bir kontese ait olan Ford Thunderbird

Resim

Klasik otomobil meraklısı bir iş adamına aitti. İçine dahi oturulmasını istemiyordu. Ve özel garajında çekim yapılmasını şart koşmuştu.

Bulunulan lokasyon da paraflaş kullanılarak istenilen etki yaratılamadığından, aracı kendi yaptığımız bir soft box içerisine alarak çekim yaptık. Dizayn bana aittir.

Şimdi daha kapsamlı ışık ekipmanları var ve değişik imkanlar da yaratılabilir. Ayrıca photoshop denilen bir gerçekte var.

Dışarıdan oldukça fazla sayıda spot kullanıldı ve aracın üzerindeki yansıma ve parlamalar tek tek ölçülerek ve ışık ayarı yapılarak fotoğraf pozlandı.

Dolayısı ile reklam ve katalog fotoğraflarına bakarak kıyaslama yapmayın. Aynı tipte saat sizde mevcutsa iki saati kıyaslayın.

Ayrıca bir ekleme daha yapayım, iyi ve profesyonel iş amatörce yapılmaz. Yapılırsa sırıtır. Bizde yapılan birçok iş ne yazık ki amatörce ve eksiktir. Bu nedenle arkasında doğru denetim yoksa yüksek standartta değildir.

Bu bakımdan parlatma ve temizlik işi dahi profesyonelce ve pro ekipman kullanılarak yapılmalıdır. Resmi Rolex servisi bunun için pahalı ve özelliklidir. Kişisel olarak hoşlanmasam da...
Kullanıcı avatarı
Triton

Re: saatlerinizi nasıl temizliyorsunuz

Mesaj onuroz » 25 Ara 2013, 17:58

Baran yazdı:Ilik su altinda yumusak uclu bir dis fircasi ve sivi sabun yada cif ile yikayip guzelce durulayin ve kuru bir bezle parlatin.Yanliz en onemlisi bu islemler sirasinda tepenin kapali oldugundan emin olun.Camin temizligi tatmin etmezse bir saatcide cama polisaj yaptirabilirsiniz.

-merhabalar, daha once farkli konu basliklarinda akrilik cam haric diger cam cesitlerine polisaj yapilamadigini ve uzerindeki ciziklerin giderilemedigini okumustum. sizin bahsettiginiz bu polisaj islemi tum camlar gecerli mi ?

-10senelik baba hediyesi manevi degerli bir seikom var. mineral camli, parlak mat karisik celik kordonlu. kocaelindeki saatcilerin tamami gerek cam cizikleri gerek bilezik cizikleri icin biz bunu yapamayiz olmaz diyorlar. ben de kendi basima cizik gidermek temizlemek istiyorum bunun icin bir kac soru sormak istiyorum:
bahsettiginiz cape cod u hangi sitelerde bulabiliriz? bunun uygulamasi icin tavsiyeleriniz var midir? piyasada satilan "metal polish" ler ile de bu islem yapilabilir mi? ( daha once gumus parlaticiyi metal bir kalemde deneyip basarili sonuc elde etmistim) benim anladigim kadariyla mat kisimlar icin ise 3M pad ile ustunden gecmek gerekiyor. mat ve parlak yerlerin maskelemesini bant ile yapmak gerekiyor? bilgilendirirseniz sevinirim...
Kullanıcı avatarı
onuroz

Mesaj Triton » 27 Ara 2013, 13:19

onuroz konu cevapsız kalmasın diye yazıyorum, bence kendiniz yapmayın.

Bu işler basit gibi görünmekle birlikte iyi el becerisi ve doğru ekipman gerektiriyor.

Büyük olasılıkla saati daha kötü duruma getirebilirsiniz. Benden söylemesi.

En az 100 m su geçirmezliği olan bir saatse fazla kurcalamadan bebe şampuanı kullanarak ılık suyla hafifçe yıkayın ve soğuk hava üfleyen fön mk sı ve penye kumaş kullanarak kurutun. Tabii saat eski ve yıpranmış olunca, contalarında kaçak olabileceğini de göz önünde tutmak gerekir.

Kadife ya da yumuşak güderi kullanarak iyice silin. Ve öylece kullanın ya da saklayın. Sizin yapabileceğiniz işlem bu kadardır.

İlla böyle bir işe kalkışacaksanız, diğer işlemleri, benzer malzemeler üzerinde denemeden ve sonuçlarını görmeden uygulamanızı tavsiye etmem.

Ayrıca eski de olsa saatlere polisaj, çizik giderme vb işlerin uygulanmasını kişisel olarak hiçbir zaman tercih etmiyorum....
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners