TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yacht Club / Deniz Tutkunları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yacht Club / Deniz Tutkunları

Mesaj Clk » 02 May 2013, 23:07

Review seklinde yazmaya calisacagim. Beceremezsem görmezden gelin :D

yat, tekne yada yelkenli farketmez. Günesli günlerde mavi derinliklere acilmak, deniz tuzunu vücudunuzda hissetmek, dalgalar ile dans etmek icin mükemmel oyuncaklar. Yalniz, benim yasadigim gibi sürekli yagmur altinda 5-6 gününüzü yatta gecirmek durumunda kalirsaniz iste o zaman boyut, islevsellik ve konfor cok önemli bir hal aliyor.

Fotograflarda görmüs oldugunuz yat Sunseeker Portofino 53 Hard-Top. 16,21 metre uzunlugunda ve 4,60 metre genisliginde. 1'i master ve 1'i iki yatakli olmak üzere 3 kamarali ve 2 banyolu olan Portofino 53 alti yetiskin icin yeterli yasama imkani sunuyor. Yasam alaninda bulunan salon yeterli kapasitede ki mutfagi, TV, müzik sistemi ve genis sayilabilecek oturma alani ile sahip ve misafirlerine konfor hissini yasatmak icin dizayn edilmis.

Resim

Resim

Asagida ki fotograf profesyoneller tarafindan cekilmis salon fotografi

Resim

Bu da ana yatak odasi

Resim

Yukarida da belirttigim gibi eger bu tarz bir yati ev olarak kullanmak zorunda kalirsaniz camping modundan uzaklasmak icin ihtiyaciniz olan sey islevsellik ve genis alan. Sunseekerìn bu konuda ki en büyük basarisi dar alanlara vermis oldugu genis hava. Özellikle yüksek iscilik kalitesi ile üretilmis dolaplar yaninizda görtürdügünüz ve ihtiyaciniz olan her türlü esyanin yasam alaninizi daraltmadan ortadan kalkmasina imkan taniyor. SAT TV - DVD sistemi ve bütcenize göre secme imkaniniz olan müzik sistemi ile (fotografta ki sistem BOSE) yagmurlu günlerin eglenceli gecmesi saglanmis.

Problemli olan kisim banyoda basliyor. Dar olan banyo ve 1.80 üzerinde ki her kullaniciya kisa kalan dus ile keyifli bir dus söz konusu degil. Bu konuya önem verenlere tavsiyem Flybridge yada gercek cruiser tarzi yatlar olur. Sport-crusierlarda Princess, Riva, Fairline etc. marka farketmeksizin yükseklik problemi mevcut.

Resim

Genis aci objektifi evde unuttugum icin fotograflar problemli.

Eger sadece 2 kisi bu tarz bir tekne kullaniyorsa dus olayi disinda evde ki konforu size sunacagini garanti edebilirim. Bu tarz bir konfor icin ihtiyaciniz olan en önemli seylerden bir tanesi her kamara icin ayri klima sistemi. Soguk olan gecelerin olmaz ise olmazi ;) Sadece iki klima ile tüm ic mekanin isinmasi yaklasik 15 dakika sürüyor ki bu kisa olarak nitelendirilebilir.

Resim

Master yatak odasinda ki dolaplarin disinda kullanabileceginiz iki kamara ve dolaplari ihtiyacinizdan fazla mekan sunuyor. 4 kisi yine ayni sekilde rahat yasabilir ama 6 kisi ile (denemedim bilmiyorum) sorunlu olacagina eminim.

Gelelim günesli günlerde ki en önemli kisima : Deck. Portofino 53 Hard Top versiyonu hem yagmuslu günlerde daha iyi izolasyon ve sizdirmazlik hem de günesten korunmak icin ideal. Hard-Topsuz spor bot kullananlar yada tecrübe etmis olanlar bilir. Her ne kadar tente kapalida olsa iceri su girer ve kondens buhari olusturur. Hard-Top'ta sizdirmazlik problemi hard-top kisminda 100% cözülmüs olsa da yine de tente kismindan iceri su sizmasi kacinilmaz. Ancak, miktar az oldugu icin problemsiz olarak nitelendirilebilir.

Resim

Günesli günlerde önemli olan kisimlar daha farkli. Oturma alani, güneslenme alani, buzdolabi, Zodiac yada jet ski icin garaj v.s. bunlarin tamami Sunseeker tarafindan en ince ayrintisina kadar düsünülmüs. Asagida ki fotografta denize acilmadan önce havlu ve deck kurutma islemi esnasinda cekilmis bir fotograf size deck alani hakkinda yeterli fikir verecektir diye düsünüyorum.

Resim

To be continued :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 03 May 2013, 18:41

Clk başkan çok teşekkürler detaylı tanıtım ve tecrübe paylaşımı için :champ: :thumbup:

Şanssızlık olmuş biraz :( Ama her işte bir hayır vardır ;) Bir motoryat lazım doğrusu ama bu olmayabilir :D

Denize açıldıktan sonraki fotoğrafları merakla bekliyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 03 May 2013, 23:08

Devamını merakla bekliyoruz :champ: Çok anlamasamda takip etmesi oldukça keyifli bir başlık :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj 2fast4u » 03 May 2013, 23:16

clk tebrikler devamını beklıyoruz.....asağıda arkadasımın kendı tasarımı ve ımalatı olan motoryat ın hava cekımı
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 03 May 2013, 23:35

Yerli imalat olan yuzde yuz TÜRK sermayesi ıle yapılan 58metre mega yatın bazı ic detay fotoları . Monaco fuarı için gün sayıyor...
Resim
Resim
Resim
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Re: Ynt: TSF Yacht Club / Deniz Tutkunları

Mesaj Baran » 04 May 2013, 07:46

2fast gurur verici bir calisma fakat o yat degil gemi :grin::grin:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj whiskey » 04 May 2013, 13:02

Clk, paylaşımlar için çok teşekkürler. Sayenizde bizde buradan tatile gitmiş kadar olduk. :champ:

2fast, ülkem adına gurur duydum. Paylaşım için teşekkürler. :champ:
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj AboveTheRim » 04 May 2013, 13:46

Clk başkan zaten önceden sormuştum sana biraz inceleme için teşekkürler.

Ben biraz daha detay istesem? İlk aklıma gelenler

Motor hangi marka (volvo ?) , menzili nasıl? Birde opsiyonel soru uygun görürsen marina kirası nekadar Avrupada bildiğin marinalarda.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners