Apple i-Watch

Akıllı Saatler / Smart Watches Başlıkların Bulunduğu Bölüm

Re: Apple i-Watch

Mesaj stark » 15 Şub 2013, 13:33

SeRxx yazdı:(Bu arada bu cümleleri yazarken her markanın bas harfini otomatik olarak büyüten iPhone'um samsung'u sürekli küçük harfli yazıyor, eğer bunu bilerek yapmışlarsa yazıklar olsun. )


Konumuza gelince bu yeni kol saatlerinin %80-90 moda markalarını etkileyeceğini düşünüyorum. Saate farklı bir açıdan bakan, saati değerli gören insanlar yine saat markalarını tercih edecektir.

Bilinçliyse eger yuh diyorum :D
2. paragrafa da aynen katılıyorum :thumbup: , Moda için takılacaksa bir apple watch bir samsung watch ısın kılıcı gibi janjanlı daha etkili olacaktır :lol: Resim Resim
Kullanıcı avatarı
stark
 
Mesajlar: 874
Yaş: 37
Kayıt: 12 Oca 2012, 21:14

Re: Apple i-Watch

Mesaj tachyon » 15 Şub 2013, 14:51

stark yazdı:*tachyon tartısacak bisey yok zaten burdaki cogu insan yazılım vs islerle ugrasmadıgı (ugrasanlar cıkabilir tabi :D ), telefonu da kurcalamaya gerek duymadıgı (ileri düzeyde), stabilite vs konuları göz önüne alınca artık ios , adroid yada wp8 hangisi oldugunun bir öneminin de kalmadıgı icin tercih yaparken cok degişken kalmıyor :
1 - tasarım
2 - işime yarayacak uygulama
3- hız
4- fiyat ( bu 1-3 maddeyide kapsar aslında )
5- güncelleme ( androidin en büyük sorunu )

Bunların hepsini toplayınca (TR fiyatları haric) ibre cogu kullanıcı icin ios a kayıyor (wp 8 ne yapar daha tam belli degil )

Benim icin sorarsan cok satan bir amiral gemisi diye tabir edilen bir modeli alırım kendim bir sekilde modlarım hatta mumkunse nexus alırım guncelleme sorunumda kalmaz keyfime bakarım :geek:
Apple ürünlerini özellikle macbookları severim . Bulduklarını ve esinlendiklerini ( keske herzaman kabul etse ) pazarlama stratejisi sayesinde göz önüne cıkararak teknolojinin gelisimindeki katkılarını unutmamak gerekir . ( gereksiz patentler ve davaları hariç onlara hiç girmiyorum ). Büyük firmaların olması rekabet getirir ,rakabette bize yarar . Yoksa hala nokia lar ile yılan oynayıp olmayan internet hızı ile internete girmeye calısıyor olurduk.

not: 13-14 yıldır bilgisayar teknolojileri ile ilgilenirim, . profesyonel yazılımcı degilim kendi capımda kurcalarım , linux kullanırım ( oyunlar haric malesef ) , açık kaynağı takdir ederim . Bu telefon mevzuları sayesinde artık dogru duzgun donanim ve yazılım haberi goremez olduk siteler iyice mobil teknoloji üzerine dönmeye basladı sinir bozucu bir hal aldı :evil:


Tamam zaten tartışmıyoruz da ancak bazı hususlarda sana katılmadığımı da bilmeni istediğim için bunları yazıyorum. Önceki mesajında Android'in 4 versiyonunda ancak olgunlaştığını belirtmişsin ve bence bu kesinlikle yanlış. İki buçuk sene önce aldığım üzerinde Froyo 2.2 yüklü telefonum tek bir gün dahi çökmedi, o kadar uğraşmama ve envai çeşit bir çok program yüklememe rağmen. O aldığım zaman ve şimdi bile bir çok iPhone kullanıcısının yapamadığı şeyleri yapabiliyorum. Oyunlarla işim olmadığı için yavaş olsa da her türlü işim gördüğü için kısa vadede değiştirmeyi düşünmüyorum.

Gelelim kullanıcı trendlerinin tercih sebebi olmasına.

1. Tasarım için konuşacak olursak. iPhone tasarımlarını ele alırsak ilk nesil ile son iPhone arasında şimdiye kadar kaç değişiklik yaptı ki artık eskiyen tasarımları ilgi görsün? Hala iPhone tasarımlarını övmenin mantığını doğrusu çözemiyorum. Son 7-8 yılda yaptığı topu topu 3 tasarım. Samsun yılda onlarca telefon çıkarıyor. Tasarımlarını beğenmesem de adamları bir yerde haklı buluyorum daha ne kadar değiştirebilirsin ki bir akıllı telefonu? Rakibin aynı tasarımları sürüp sürüp kolaycılık yaparken senin her versiyonda neredeyse zorunluluk haline gelmiş tasarım yenileme gibi bir alışkanlığın var.

2 - 3. İşine yarayacak uygulama ve hız konusu göreceli. Açıkçası paralı olsun bedava olsun arayıpta bulamadığım hiç bir Android programı olmadı şimdiye kadar. Spesifik olarak şu program Andorid'in bilmem kaç katı hızlı diyebileceğin kaç program var çok merak ettim doğrusu ki eminim arasan Android ortamında da iOS'tan daha hızlı çalışan bir çok program vardır.

4. Düşük donanımlı ürünlerle bile artık son versiyon Android çok rahat ve hızlı çalıştığı için fiyatları da oldukça makul.

5. Güncelleme son kullanıcıyı pek ilgilendirmiyor aslında. Bir çok insan tanıyorum telefonlarının versiyonlarını dahi bilmiyor. Android telefonlarındaki güncelleme problemi Google'ın probleminden ziyade donanım üreticisinin insiyatifinde olduğu için bu konuda da Android'e haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Şöyle ki... düşünün yılda onlarca telefon çıkarıyorsunuz ve hepsine en güncel versiyon Android güncellemesi yapıyorsunuz. Son kullanıcı olsanız siz yeni çıkan bir ürüne ilgi gösterirmisiniz? Bu aslında firmaların satış politikasından kaynaklanan ancak Android tarafına olumsuz yansıyan bir strateji.
Kullanıcı avatarı
tachyon
 
Mesajlar: 197
Kayıt: 23 Eki 2010, 23:29

Re: Apple i-Watch

Mesaj AboveTheRim » 15 Şub 2013, 15:32

Tachyron iyi okunmayan dediğiniz yazıyı tekrardan iyice okudum (+)
25 yıllık bilişim ( OSI falan heralde neyse) Source Code, Linux vs. başarılarınızın devamını dilerim (+)

Zaten zamanı gelmişti 2.5 saattir aralıksız yazı okuyormuşum. Gözlerimi dinlendiriyim :D Ilk kez akıllı telefon kullanıcam bende.

Ps: + olan kısımlara branşımla ilgili şeyler eklemeye gerek görmedim.

Artık Iphone alırım %95. Kolay gelsin :thumbup:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim
 
Mesajlar: 330
Yaş: 35
Kayıt: 08 Kas 2011, 05:06

Re: Apple i-Watch

Mesaj stark » 15 Şub 2013, 16:08

Bakın ben zaten tercihimin cogunlukla android'ten yana olacagını en basta soyledim . Ama bazı seyleri kabul etmemiz gerekiyor.
Adroidin 4.0 ile olgunlastıgını ben degil Google kendisi bile kabul ediyor ki benim gözlemimde o yönde . Haklısınız 2.2 de biraz toparlandı 1,5 tan sonra ama tam stabil ekran gecişleri ram kullanımı cihazlar arası uyum vs 4.0 sıfır ile kendini buldu ( Google'ın yorumu ).
1- Tasarımın cok degismeyecegini soylemissiniz haklısınız adamlar ideal tasarım yapmıslar ki ilk cıkarken devrim oldu ekmegini yiyorlar cok surmez ama . İlk acıklama 3,5 inch ideal olcu olduguydu simdi 4.0 inch ideal ölcü oldu kendileri ile celisiyorlar :D
Samsung model cıkarıyor cıkarmasına ama 2 tasarım oluyo size biraz rutusla 10 model . Sony den biraz ilham alması lazım iyi veya kötü farklı biseyler cıkarıyolar ortaya :D

2 - uygulamalar esitlendi haklısınız ama ios uzerinden alanlar masraflarını yaptılar tekrar tekrar almak istemediklerini bu yüzden platform degisikligi yapamayan cok insan oldugunu belirttim . Hala cok karısık ve duzensiz güvensiz bir market var androidde bilincsiz kullanıcı icin

3 - 4 -Hız konusunda 512 ram hala android icin yetersiz o yüzden ucuz androidler pek verimli degil (bkz xperia serisi 4.0 güncellemsi sonrası kasılmalar , ram dolayısıyla 4.0 alamayan bi ton telefon cogu samsung )

5 - Önemli olan son kullanıcının farkına varmadan guncellemenin gelmesi . guncelleme gelsinde surum kac oldugunu bilmesede olur kullanıcılar. Butun bankacılık islemlerimi butun verilerimi is dosyalarımı özel dosyalarımla ilgili islemleri bir telefonda yapıyorsam guncellemeleri (özellikle güvenlik) surekli almasını isterim ben bu işten anlasamda anlamasamda.

Google yada baska bir sirketi suclamaktan ziyade platformun ortak sorunu bu .Nexus sertifikası diye bir dedikodu cıkmıstı umarım gerceklesirde biraz düzene girer bu işler. Acık kaynak oldugu kadar Google icin cok buyuk gelir kapısı iş modeli o yüzden sisteme zarar vermeden biraz daha düzene sokulmasında baskıcı yada yol gosterici olsa da kullanıcılar mağdur olmasa ...

nese konuyu cok dagıttık muhtelif sitelerde yeterince konusulan mevzu zaten , biz saatlere dönelim ( okadar yazdım yazdım ) :D

Mart ayındaki samsung Unpacked etkinliginde S4 , mini S4 ve samsung watch (Galaxy Altius ??) tanıtılması bekleniyormuş ;)
Kullanıcı avatarı
stark
 
Mesajlar: 874
Yaş: 37
Kayıt: 12 Oca 2012, 21:14

Re: Apple i-Watch

Mesaj Thevenin » 15 Şub 2013, 17:05

" Apple neden satiyor anlamiyorum ya!1!! " kalibindaki ve (bkz. apple almayin ne olur hezeyani) duzeyindeki yorumlarin geregince takdir edildigini umuyorum.

Ne saatin icadi Rolex'e, ne de telefonun icadi Apple'a ait. Buna ragmen dunyada " saat " kelimesi Rolex ile bir oldugu gibi smartphone da iPhone ile bir halde.

Bilinen nesne ve kavramlarin adini degistirebilen cok marka yok yeryuzunde. Bu itibar ile bu iki marka eslenebilir. Bu seviyede mevzu bundan ibarettir ve bu kadar basittir.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin
 
Mesajlar: 8350
Yaş: 36
Kayıt: 31 Eki 2010, 04:30

Re: Apple i-Watch

Mesaj Ahbob » 15 Şub 2013, 17:08

Thevenin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Ahbob
 
Mesajlar: 2029
Yaş: 30
Kayıt: 26 Eyl 2010, 20:06
Konum: İstanbul

Re: Apple i-Watch

Mesaj Emre » 15 Şub 2013, 17:18

Yazılımcıların hiç bir zaman anlamadığı şey satış ve pazarlamadır. Onlar her zaman yaygın olan ürünün alternatifini ararlar, ömürleri de böyle tükenip gider ve alternatif aşkları hiç bir zaman tükenmez. Bunun da sebebi, sokaktaki bakkal hayri amcanın elinde iphone var, veya ilkokul 4'e giden berkecan'ın elinde iphone var, e bakıyosun, o kadar birikimleriyle ve okumuşluklarıyla bilmem neyle edindikleri tecrübelerin sonucunda aldıkları ürün de onların elindeki ürünün aynısı. Yani ikisi de aynı sonuca varabiliyor gibi görünüyor. E ne olacak şimdi böyle bir şey mümkün olamaz!!!??? Sonra ios şöyle dandik, symbian böyle güzel (evet bu bir süre böyle devam etti gerçekten de, android yaygınlaşmadan önce aynı yazılımcılar symbian ve ms işletim sistemlerini ölümüne savundular); microsoft şöyle kötü, linux böyle güzel; iphone şöyle dandik bilmem ne şöyle güzel...bitmez bu.

Bence iyi ki Steve Jobs bu kafada değilmiş. Perfect Device'ı ararken yok olup gitmek yerine kullanıcı dostu ve bir çok yeniliği bir araya getirebilen ürünler ortaya çıkarmayı tercih etmiş.

Sonuçta Apple bir dev haline gelirken dünya piyasasına hakim değildi, resmen batmaktan kurtulup dünyanın en değerli şirketi haline geldiler. Yıkılmaz denilen Microsoft'u, tekel haline gelmiş Nokia'yı allak bullak ettiler. İsterlerse çöp satmış olsunlar, dünya piyasasının bütün dengelerini alt üst ettiler ve şu anda birincilik koltuğundalar. Adapte olmak yerine inat eden yazılımcılar neredeler?
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor
 
Mesajlar: 2501
Kayıt: 28 Kas 2010, 10:20
Konum: Ankara

Re: Apple i-Watch

Mesaj tachyon » 15 Şub 2013, 17:29

Thevenin yazdı:" Apple neden satiyor anlamiyorum ya!1!! " kalibindaki (bkz. apple almayin ne olur hezeyani) duzeyindeki yorumlarin geregince takdir edildigini umuyorum.

Ne saatin icadi Rolex'e, ne de telefonun icadi Apple'a ait. Buna ragmen dunyada " saat " kelimesi Rolex ile bir oldugu gibi smartphone da iPhone ile bir halde.

Bilinen nesne ve kavramlarin adini degistirebilen cok marka yok yeryuzunde. Bu seviyede mevzu bundan ibarettir ve bu kadar basittir.


Thevenin arkadaşım bizim Apple aleytarlığımız, onun aslında ne mal olduğunu bilmeyen, körü körüne bağlı kullanıcıları uyarma niteliğindedir.
Zaten yazdıklarımı ve verdiğim linki gereği gibi okumuş olsaydın biraz olsun kafanda birkaç kıvılcım oluşmuştu. Üstelik biz kimseye böyle ya da benzeri bir vurgu yapmadık(Apple neden satılıyor anlamıyorum ya). İsteyen kendini istediği kadar bağlar elalemin firmasına ve onunla istediği gibi özdeşleşir, bize sadece o zavallıya acımak kalır.
Sen hezeyan diye tabir ediyorsan, senin fanboyluğunun düzeyini tanımlamaya amiyane biçimde envai çeşit tabir biliyorum... edep yahu.
Kullanıcı avatarı
tachyon
 
Mesajlar: 197
Kayıt: 23 Eki 2010, 23:29

ÖncekiSonraki

  • Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Akıllı Saatler - Smart Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners