bu model ilk Airman modelinin homage denilen modeli. 1952/53 deki ilk uretim dizaynina benzetmisler. O modelde bidynator denen Felsa 692 mekanizmasi kullanilirken bu yeni modelde ETA 2893-2 mekanizmasi var belirtmis oldugunuz gibi. Vintage Airmanlerde 12 ve 24 saat bolgesinde ucgenimsi lume varsa Felsa, noktali ise AS kalibreler.Gerci orjinalinin bezelindeki GMT rakamlari 1den 11e sonrada 12 den 2'ye kadar olup ilginc bir konfigurasyona sahipti.Amerikali bir koleksiyoner arkadasta bunun eskisinin orjinali var. Bu yenisinin fiyatinin biraz daha uzerine birakiyor, bakalim belki gelecek aylarda eklerim koleksiyonuma.Usttekinin orjinal hali 1953 model, bezele dikkat 1'den 11'e sonra cift rakamlara gecis:

Onda birde turunun tek ornegi olan - daha dogrusu simdiye kadar hicbirimizin daha once gormedigi Airman tarzinda ama ayri bir seri olan ' The Chief' de var.Araba fiyatina satiyor:) Turler, Isvicreli bir mucevher ve saat bayiisi,satici yani, onun da ismi var kadranda.

Fiyat olayini ben bir Glycine koleksiyoneri olarak fazla buluyorum. Daha dogrusu manufacture movement olmayan ve jenerik ETAlari kasalayip 4-5 haneli rakamlara satan hicbir markanin modern saatine para vermem.O kadar kendi mekanizmasini uretmis olan bir markanin dustugu hallere ve kendine gelememesinin nedenini anlamiyorum.Bakalim ETA disa satislari durdurunca ne yapacaklar. Bu Airman'in ya 25 ya da 26inci modeli olsa gerek. En meshur modelleri diye suyunu cikardilar. Ama yigidi vur hakkini ver, saat guzel.
WUSdaki mod arkadaslardan biri bunlarin kol cercevelerini siyaha boyatti gayet de guzel gorunuyor:

Bu arada lutfen bana su terimlerin Turkcesini ogretir misiniz?
Hands:
Lugs:
Lume:
Buckle:
Crown:
Screw down:
bezel: