TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj davinci » 27 Haz 2012, 17:57

:lol: Birinin kolunda güzel bir modelini görmüştüm, tam olarak fiiyatlarını bilmiyorum, netden baktım, elektronik saat yapmışlar ;) Tissot u Breitlingle aynı tutmak Breitling e hakaret tabi
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj Archimed » 27 Haz 2012, 18:26

Davinci; sen ekmek yerine pasta yiyen, ağzında gümüş kaşıkla doğan şanslı insanlardansın herhalde :lol:

Hayatı boyunca çalışan pek çok insan Tag Heuer'in, Breitling'in en ucuz modellerini bile hiçbir zaman alamayacak durumda olmalarına rağmen, sen bu markaları alt grupta yazmışsın. Bunun mantığı nedir? Anlayabilmiş değilim. Belki piyasa mekanlarda Breitling, Tag Heuer alt sınıf saat kalıyor olabilir. Bana kalırsa boş bir zamanında trene, otobüse, minibüse falan bin. Halkın arasına karış. Pek çok insan bir Tag Heuer parasına ikinci el otomobil alınca ayakları yerden kesildiği için mutlu oluyor, eski bir Şahin alınca sanki Ferrari almış gibi mutlu oluyor. İşte bunlar hayatın gerçeğidir :thumbup:

Açıkçası burada bizimle kafa bulmak için foruma birşeyler yazdığını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj asymptote » 27 Haz 2012, 18:42

Ben davinci'nin iyi niyetli olduğunu ancak birçok arkadaşımız gibi fazla marka düşkünü olduğunu düşünüyorum :) Yanlış anlaşılmak istemem, marka düşmanı değilim ve markaların saatçiliğin bugünkü düzeye ulaşmasındaki payını yadsımıyorum ancak markalar benim için birinci öncelik değil..
Aslında Breitling örneği ilginç bir örnek. Pilot saatleriyle ün yapmış, markalaşmış bir değer.. Ancak saatlerinin neredeyse tamamında Eta mekanizma kullanıyor bildiğim kadarıyla. IWC gibi ustaları, Rolex gibi üretim bandı yok fakat yine de Tissot'la aynı sınıfta anılmayı hak etmiyor bana göre..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj davinci » 27 Haz 2012, 18:49

davinci yazdı:
Daha aşşağısıda var tabi ama ben biraz yukardan başladım ... ;)
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj davinci » 27 Haz 2012, 19:10

asymptote yazdı:Ben davinci'nin iyi niyetli olduğunu ancak birçok arkadaşımız gibi fazla marka düşkünü olduğunu düşünüyorum :) Yanlış anlaşılmak istemem, marka düşmanı değilim ve markaların saatçiliğin bugünkü düzeye ulaşmasındaki payını yadsımıyorum ancak markalar benim için birinci öncelik değil..
Aslında Breitling örneği ilginç bir örnek. Pilot saatleriyle ün yapmış, markalaşmış bir değer.. Ancak saatlerinin neredeyse tamamında Eta mekanizma kullanıyor bildiğim kadarıyla. IWC gibi ustaları, Rolex gibi üretim bandı yok fakat yine de Tissot'la aynı sınıfta anılmayı hak etmiyor bana göre..

Asym, tamda dediğin gibi marka bağlılığım vardır özellikle saatde, beğendiğim markalar kötü bir saat üretirse sırf o markanın ürünü diye gidip satın almam tabi ama saat almayacağım markalar var, bu markalar aradan çok güzel bir saat üretmişde olsalar, o saati almam, marka konumlanması önemli benim için, fiyat ile ilgili birşey değil bu

Tissot'u çok tanımıyorum aslında aşşağıdan birini yazmak için belirtmiştim sonra çıkardım Breitling tabiki çizgisi belli olan iyi bir marka Eta'yı tanımıyorum ama baktım Swatch gurubunun markası.
Kullanıcı avatarı
davinci

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj herofb » 27 Haz 2012, 20:11

davinci yazdı:Eta'yı tanımıyorum ama baktım Swatch gurubunun markası.

Nasil yani???
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj KKarakuş » 27 Haz 2012, 20:22

Sn. davinci ; koleksiyonunuzda hangi marka saatler var bunu bilmiyorum ancak muhabbetin içinde üst segment saat markaları geçiyorken , ki bunu siz dillendirirken ETA'yı tanımamanız olağan bir durum gibi gelmedi bana..Tabir-i caizse dil sürçmesi dediğimiz olay klavyede mi gerçekleşti ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj davinci » 27 Haz 2012, 20:24

Yanlış birşeymi söyledim :roll:

Eta nedir beni aydınlatırsanız, birşey daha öğrenmiş olurum
Kullanıcı avatarı
davinci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: barkodd ve 161 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners