TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gündelik Saat vs Özel Gün Saati Kavramı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gündelik Saat vs Özel Gün Saati Kavramı

Mesaj razz » 05 Mar 2012, 23:33

Saatlerimi takarken dikkat ettiğim iki unsur vardır; 1) Su geçirmezlik.. Eğer deniz/havuz içeren bir plan varsa uygun bir saat takarım :thumbup: 2) Gün boyu uğraşma ihtimalim olan işler.. Mobilya taşırken, arkadaşımın servisinde motor sökerken Daytona'yı takmam mesela :D

Bunun yanısıra farklı okazyonlar için farklı saatler kullanan insanları takdir ederim.. 8-) Saati bir nevi aksesuvar, hatta kıyafet gibi görmek de son derece makul ve mantıklı bir yaklaşım bence :champ: Sonuçta One Watch Nirvana felsefesi için bir saat var evet :idea: ama o saate sahip olmak bu felsefeyi de benimsemek gibi bir mecburiyet getirmiyor.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mlm » 05 Mar 2012, 23:35

Razz :champ:
Ben kaynaklar zamanında değerlendirilmeli ve onların bizim için olduğu hiçbir zaman unutulmamalı diye düşünüyorum..
Bir Patek'im olsa ve bugün özel bir gün olmasa, ben onu bugün takmak istiyorsam bugün takardım, çünkü gözümü sağlıkla yeni bir güne açtığım her gün benim için çok özel ve bir Patek'ten bile daha kıymetli değil.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj SeRxx » 05 Mar 2012, 23:51

Bir Patek'im olsa kıyafete aşırı zıtlık durumu dışında acımadan her gün takarım :champ:
Not: Param yok yüreğim var :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Baran » 05 Mar 2012, 23:59

Doğrusu sabah kalkıyorum aklıma ilk gelen saati takıyorum koluma ondan sonrada ona uygun kıyafet secip giyiniyorum 8-) Extra durumlar olmadığı sürece her saati hergün takabilirim ama misal board yaparken ona uygun,yüzmeye giderken ona uygun saat takıyorum..Değişmeyen tek durum varki oda rakıya hepsinin güzel eşlik ediyor oluşu :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj onuratamer » 06 Mar 2012, 00:05

Razz yazdı:Bunun yanısıra farklı okazyonlar için farklı saatler kullanan insanları takdir ederim.. )

Farkli okazyonlar icin farkli saatler kullanmaya ben de katiliyorum, misal piknige bile gidiyor olsam sehirden uzaklasip dogaya atiyorsam kendimi T-Touch takarim (ama pusulasini kullanmayi bilmem), yazin tatile cikarken en az 300m su gecirmez bir diver alirim (ama 3 metrenin altina dalamam), ucaga binerken ise Navitimer olmazsa olmazimdir (kolaylik bakimindan yolcu ucus ekranini takip ederim, benzin, galon hesabi yapmayi bilmem :)). Ha bir de finans cevreleriyle toplantilarda Submarinerimi takarim, fight club gibi her 10 bankacinin 6 sinda var, ben dahil ;) Sanki toplantidan cikip kizil denizde dalmaya gidecegiz!!!
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj onuratamer » 06 Mar 2012, 00:09

mlm yazdı:
asymptote yazdı:... değerli saatten anlayan kötü niyetli kişiler..

Asymptote kimseye söyleme demiştim :D

:lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj asymptote » 06 Mar 2012, 00:12

Benim için olası tüm okazyonlara şu saatlerin yeteceğini düşünüyorum:

1- Ağır klasik, vintage havasında bir saat (70 yada 80 lerden bir Seiko mesela..)
2- Klasik bir saat (Visodate gibi..)
3- Spor bir saat (tercihen bir diver, ve yine tercihen Oris diver date..)
4- Spor kıyafetle değil, gerçek spor yaparken takabileceğim ABC özellikli elektronik bir saat. (Suunto military vs..)

Bunlardan ayrı olarak söylemek isterim ki sonsuz takvim özellikli bir saatim olsa ağır işler dışında hiç çıkarmam kolumdan.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sedir » 06 Mar 2012, 03:52

Okazyon!? :(
Meşguliyet... :thumbup:
Ortam... :thumbup:
Durum... :thumbup:
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kallone ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners