TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tevfik Aydın, Tissot ve LPI Servisi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Tevfik Aydın, Tissot ve LPI Servisi

Mesaj Modern60 » 10 Kas 2011, 22:56

iyi akşamlar sevgili pera34. Sayın Ömer Aydın benim erçekten takdir ettiğim bir dostumdur ve ticaretinden asla şüpheye düşmemişimdir. Yaklaşık 40 yıldır tanıdığım bir firma olan Tevfik Aydın'ın sahibi Ömer bey ile bu gün görüştüm ve kendilerine bizzat benim şifremle saatforumu.com a girip şikayetinizi okuttum. O sırada ise kapattığımı düşünsem de şifremi kapatmadan forumu kapatmışım. Sayın Aydın, size cevap yazmak için kendi şifresiyle girdiğini düşünüp cevabı ytollamış ama benim şifre ve rumuzumla. Umarım gerçekten memnun kalmışsınızdır. Saatinizi en güzel ve keyifli günlerde kullanmanızı dilerim.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 11 Kas 2011, 03:39

Geçenlerde firmaların kurumsal kimliklerine haksız yere laf edilmemesi konusunda yaptığım açıklamaya bu konuyu örnek göstermek isterim.

İlk mesajda Tevfik Aydın firmasına karşı kırıcı cümleler ve son mesajda övgü ve takdir...

Amacım kimseyi kırmak değil affınıza sığınarak eleştiriyorum, o mesajımda da belirttiğim gibi, bir firma yada kişi hakkında yazı yazarken iyi düşünüp ; bu mesleğe yıllarını vermiş firmalara heleki kaliteli markalara ve onların servislerine karşı biraz daha hoşgörülü olmalıyız.Moraliniz bozulsada bunun acısını ne sattığını bile bilmeyen sarraf ,mağaza kıskacı arasında direnen firmalardan çıkarmamalıyız..

Tevfik Aydın firması da piyasadaki yüzlerce binlerce mağaza gibi ucuz saatleri alıp 3-4 katı karla satmayı düşünmeyen saatlere/saatçiliğe belki tüm sermayesini yatırmış sattı malın arkasında duran nadide bir kaç firmadan biridir.

Eskilerde müşteri daima haklıdır sözünü benimsemiş olan biz eskiler bu işlerden çekildikçe, müşteri kavramı tüketici olarak değişmektedir ve bir kaç yıl daha sonra müşterinin tek koruyucusu kanunlar olacaktır çünki yeni nesil esnaf sattığı malı çoğunlukla bilmiyor, en basit bir fonksiyonlu saatin ayarlamasını bilen satıcı ortalaması emin olun % 20 yi geçmez...

Saatçilerin sarraf ve mağazalara karşı halen direnebilmesi beni sevindiriyor ki bu sürdükçe saat severler güvenle saat alıp takmaya devam edecekler,oysa sadece saat satışı yapan dükkanda bilinçsizce pil ,kayış takan satıcılar çoğalmakta.Hatta son yıllarda saatlerin % 80 i saatçilik yapan firmalar değil sarraflarda,büyük mağaza zincirlerinde 2 ay önce işe girmiş tezgahtarlar tarafından yapılmakta.
Bir kaç keredir mağazalarda saat reyonlarına yanaşıp sorduğum basit bir soruya bile cevap veremeyen tezgahtarları gördükçe içim eriyor...

Lütfen saatinizi saatçiden alın,saate değer verenlere hoşgörülü olun ...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj pera34 » 11 Kas 2011, 14:01

bengisaat,
haklısınız, hayal kırıklığıyla yazılmış o cümle yanlıştı, daha dikkatli olmam gerekirdi, lakin insan psikolojisi işte...ilk mesajda hayal kırıklığı vardı. takdir edersiniz ki kurumsal kimlik kadar müşteri memnuniyeti de önemlidir. ben kurumsal kimliği hedef almak istemedim, sadece üzüntümü anlatmaya çalıştım, belki biraz daha dikkat ve ilgi aradım. firmanın kurumsal kimliğine istemeden de olsa zarar vermişsem özür dilerim. son mesajda övgü vardı çünkü müşterisiyle satış sonrası da ilgilenen firma/kişi bulmak çok zor bugünlerde. ayrıca sayın aydın jest de yapmak istemişti, ben de hakkettikleri övgüyü yazmakta sakınca görmedim.
Kullanıcı avatarı
pera34

Mesaj bengisaat » 11 Kas 2011, 23:54

Rica ederim aslında yazım geneldi,bu davranış ben dahil hepimizde var ben sadece vurgulamaya çalıştım umarım yalnış anlaşılmamışımdır,maksadımı aştıysam ben özür dilerim.

Saatinizi güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kkmsflr » 09 Şub 2012, 11:49

Bu başlığa sıcağı sıcağına cevap vermek isterdim ancak üyelik işi bir kaç gün öncesine nasipmiş. Neyse efendim konuya gelelim.
Lpi, Tissot dahil bir çok kaliteli İsviçre saati markasının Türkiye distribütörüdür. Bu konuda belki de piyasada lider konumundadır. Ayrıca tamir ve bakım servisinde de oldukça işinin ehli personeller var. Daha önce yaptırdığım saat bakımından biliyorum. Tevfik Aydın'a gelince, yüz küsür senelik bu köklü firmanın biraz daha dikkatli olması gerekirdi bence. Saatin alıcısı o an için bazı detayları farkedemeyebilir. Serzenişinizde haklısınız pera34.
Kullanıcı avatarı
kkmsflr

Mesaj nickynick » 09 Şub 2012, 13:33

Bu noktada benim dikkatimi çeken; TSF'nin müşteri ile satıcıyı bir araya getirip, olayın tatlıya bağlanması ile sonuçlanan bir aşamada köprü görevi görmesidir. Bunun çok güzel bir hadise olduğunu düşünüyorum :champ:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj mucadeleci » 09 Şub 2012, 16:40

NickyNick yazdı:Bu noktada benim dikkatimi çeken; TSF'nin müşteri ile satıcıyı bir araya getirip, olayın tatlıya bağlanması ile sonuçlanan bir aşamada köprü görevi görmesidir. Bunun çok güzel bir hadise olduğunu düşünüyorum :champ:

+1 *Nicky :thumbup:

Yukarıda yaşanan konuşmalar gerçekten alabildiğine "naif" bu yüzden burada olmayı seviyorum.Buradaki bilgi, tecrübe, saygı, sevgi ve kalite olgusu sahibi ağabeylerimi, ustalarımı ve arkadaşlarımı bu başlığı okuduktan sonra bir kez daha kucak dolusu sevgilerimle selamlamak istiyorum. İnanın dışarıda herhangi bir arkadaş yada aile ortamında saatlere olan merakıma teveccü ederek bana saatle ilgili soru sorduklarında sanki buradaki arkadaşların içindeymişim gibi haddimi aşmamak adına utana sıkıla cevap veriyorum. TSF bende derin izler açtı arkadaşlar :D saatin bir obje veya aksesuar değil, başlı başına bir kültür hatta "horology" isimli bir bilim dalının parçası olduğuna burada kanaat getirdim.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bengisaat » 09 Şub 2012, 17:47

Bizim gibi düşünenlerle biraraya gelmeye devam ediyoruz,sayımız her geçen gün artıyor.

Yakında Dünyayı ele geçireceğiz :D
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners