TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko 5 Military SNK803 Saatimi Nas覺l Ayarlamal覺y覺m?

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

Seiko 5 Military SNK803 Saatimi Nas覺l Ayarlamal覺y覺m?

Mesaj rtw001 » 30 Tem 2012, 23:14

Merhaba ebay'den sat覺n ald覺覺m seiko otomatik saat bug羹n elime ge癟ti fakat ben nas覺l ayarlamam gerektiini bilmiyorum daha dorusu ayarlamaktan birazda orkuyorum 癟羹nk羹 mekanik saatlerin takvim ve g羹n ayarlar覺n覺 yaparken dikkatli olmak gerekiyormu san覺r覺m.bu konuda beni bilgilendirirseniz ve detayl覺bir ekilde g羹n tarih ve saati nas覺l ayarlamam gerektiini biraz a癟arsan覺z 癟ok sevinirim
teekk羹rler.

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
rtw001

Kay覺t: 15 May 2012, 23:43

Re: Seiko 5 Military SNK803 Saatimi Nas覺l Ayarlamal覺y覺m?

Mesaj drk » 31 Tem 2012, 01:35

Yar覺n sabah tepeyi bir kademe d覺ar覺 癟ekin, tarih ve g羹n ayar覺n覺 yap覺n, bir kademe daha d覺ar覺 癟ekin, saat ayar覺n覺 yap覺n :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Frax » 31 Tem 2012, 01:42

Drk sen cevap vermeden 繹nce yazacakt覺m ama sorulan覺n net ne olduunu anlamad覺m. San覺r覺m gece tarih atmadan 2-3 saat 繹nce ve sonra ayar yap覺lmamas覺, saat ve tarih ayar覺 i癟in tepenin ters 癟evrilmemesi gerektii gibi ayr覺nt覺lar sorulmu diye d羹羹nd羹m. Say覺n modern60'覺n bu konuda iletisi vard覺 ancak onu bulamad覺m. Eer modern60'覺n iletilerini okursan覺z mekanik saatlerle ilgili istediiniz her soruya da cevap bulabilirsiniz bunlar覺n d覺覺ndaki :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj rtw001 » 31 Tem 2012, 02:42

ncelikle bilgilendirdiiniz i癟in teekk羹r ederim.
Ben sorumu pek net dile getiremedim san覺yorum o y羹zden biraz daha detayl覺 bilgi vermek isterim.襤lk kez mekanik bir saat kullan覺yorum ki pilli saatler konusunda da asl覺nda yeterli bilgi sahibi deilim.yanl覺 birey yap覺p saate zarar vermekten korkuyorum.

-繹ncelikle saatim u anda 02:33 羹 g繹steriyor bunu 繹len 12 gibi ayarlad覺m g羹n ingilizce olarak monday tarih ise ay覺n 30'u.normalde g羹n ve tarihin gece 12 de atmas覺 gerekiyordu fakat ben g羹nd羹z ayarlad覺覺m i癟in san覺r覺m 繹len 12 de atacak bunu nas覺l gece 12 ye yak覺n atacak ekilde ayarlayabilirim

-hangi ay 30 癟ekiyor yada 28 癟ekiyor saat bunu kendisimi ayarl覺yor yoksa birey yapmam覺z m覺 gerekiyor

-bunun yan覺nda saati ayarlarken saniye durmad覺覺 i癟in tam bir ayar yapam覺yorum yani u an saniye 12'ye gelmeden yelkovan dakika 癟izgisini ge癟iyor san覺r覺m ben yanl覺 bireyler yapt覺m :)

son olarak ise saati 1-2 g羹n takmay覺nca doal olarak duracak peki tekrar koluma takt覺覺mda yeniden kurmam m覺 gerekiyor yada saat mi kendini ayarl覺yor ?

anlayaca覺n覺z saat d羹nyas覺na olduk癟a yabanc覺y覺m ama 繹zellikle mekanik saatler ilgimi 癟ekiyor ve bende merak uyand覺r覺yor bu konularda beni ayd覺nlat覺rsan覺z 癟ok memnun olurum...
Kullan覺c覺 avatar覺
rtw001

Mesaj bengisaat » 31 Tem 2012, 09:43

Bahsettiiniz 繹zellikler batarya yard覺m覺yla haf覺zada tutularak yap覺l覺r,mekanik saatte haf覺za yoktur 癟ok 繹zel baz覺 saatler d覺覺nda perpetual 繹zellii yoktur ,olay覺s覺 ile mekanik saatte her eyi kendiniz ayarlayacaks覺n覺z.

Takvim tam olarak att覺ktan sonra kurma kolunu 1 kez 癟ekerek takvimi g羹n羹m羹ze ayarlay覺n ve sonra saati ayarlay覺n.
- 30 癟eken aylarda ve ubatta bu ilemi tekrarlayacaks覺n覺z.
Saatin yelkovan覺 geride kal覺yorsa ve bariz ise 癟arklarda sorun olabilir.
Koldan 癟覺kar覺ld覺覺 zamanlarda saati bir ka癟 dakika sallay覺p ayarlay覺n her durduunda ayn覺 eyler tekrarlanacakt覺r,ancak gece yatarken 癟覺kar覺p sabah takt覺覺n覺zda genellikle ayarlamak gerekmez.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj sedir » 31 Tem 2012, 09:59

Ben de yanl覺覺m varsa bata bengisaat arkada覺m覺z olmak 羹zere d羹zelten olur diyerek, mekanik saatinizi GNN 襤STED襤襤N襤Z HERHANG襤 B襤R ZAMANINDA ayarlayabilirsiniz diyorum. 襤sterseniz 23:59'da isterseniz 02:45'te!
Asl覺nda tehlikeli olarak bildirilen 22-23 ile 02-03 saatleri aras覺nda 癟arklar覺 ileri geri ayar i癟in 癟evirmek sak覺ncal覺 olsa gerek. Diyelim ki saatimiz 23.30 ve ayar yapmak istiyoruz. 襤lk iimiz saatin kurma kolunu iki kademe 癟ekip saati ileri doru yava癟a 癟evirerek mesela sabah 05 civar覺na getiririz. Bu s覺rada takvimin ilerleyip ilerlemediini g繹zetleriz ki g羹nd羹 11.30'mu gece 23.30'mu ay覺rtedelim. Eer g羹nd羹z ise akrebi bir tur daha 癟evirerek ger癟ekten sabah 05'i buluruz. Sonra 繹nce takvimi ayarlar覺z. Sonra saat 05 ile gece 23.30 aras覺n覺 kurma kolunu 癟evirerek yava癟a turlar, yapmak istediimiz tam ayar覺 bulur tepeyi yerine iteriz. B繹ylece saat ayar覺n覺n yap覺lamayaca覺 bir an olmaz diye d羹羹n羹yorum. :idea:
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj rtw001 » 31 Tem 2012, 10:14

cevab覺n覺z i癟in teekk羹r ederim bengisaat hocam覺n dediklerini uygulayaca覺m saniye ve yelkovan sorununu nas覺l 癟繹zerim bilemiyorum san覺r覺m bir saat癟iye bakt覺rmam gerekecek az 繹nce yine kontrol ettim saniye 12'ye geldiinde yelkovan dakika 癟izgisini 癟ok az ge癟mi oluyor malesef :(
Kullan覺c覺 avatar覺
rtw001

Mesaj rtw001 » 31 Tem 2012, 10:30

bu arada adana'da bildiiniz g羹venilir bir saat癟i var m覺 ?
Kullan覺c覺 avatar覺
rtw001

Sonraki

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners