TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Arka Kapak Açma Aparatları Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saat Arka Kapak Açma Aparatları Öneri

Mesaj AtakanY » 07 Şub 2012, 13:25

Merhabalar,

Geçenlerde saatimin arka kapağını açabilmek için bir ürün aldım. Ancak üründen pek memnun kalmadım. Ya ben beceremedim ya da pek kullanışlı değil. Aşağıdaki Seiko SNA225P saatimin arka kapağını çıkarmak için fotoğraftaki üründen aldım fakat 3 tarafını sabitleyip sıkıştırmaya çalışırken sürekli 1 tarafının yerinden kaçtığını ve bundan dolayı arka kapağı ister istemez çizmeye başladığımı farkettim. İnternette bu ürünün daha basiti gibi duran ve sadece 2 taraftan sıkıştırılabilen başka bir ürün daha buldum ve bana daha kullanışlı gibi geldi. Benim kullandığım ürün arka kapağın üstünü tamamen kapatıyor ve görüş açımı kısıtlıyor. Haliyle çizilmeye daha müsait bir ortam oluşturuyor. Fakat daha küçük olan model bana daha kullanışlı gibi geldi. En azından görüş açısı daha sağlıklı.

Bu iki ürünü denemiş olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim.

Resim Resim
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
AtakanY

Re: Saat kasasını açmak için yardım

Mesaj nickynick » 07 Şub 2012, 15:09

Neden acmak istiyorsun saatin arka kapagini?
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Re: Saat Arka Kapak Açma Aparatları Öneri

Mesaj AtakanY » 07 Şub 2012, 15:48

Pilini değiştirmek için! Gerçi değiştirdim de ama biraz çizdim ve ondan dolayı bundan sonra en az hasarla nasıl değiştiririm pillerimi diye araştırıyorum.
Kullanıcı avatarı
AtakanY

Mesaj karaelci » 07 Şub 2012, 15:52

3 uçlu olan modelden kullanmaktayım ve tamamen saatin arkasını çizmek için tasarlanmış :) Ben ucuz saatleri söküp parçaladığım için hiç özenmedim ama kaliteli bir saatim olsa yanına bile yaklaştırmam. :D

Oyuncakçılardan alacağın plastik (sıktığında içine geçebilecek kadar yumuşak) toplarla bile açılabilir saatin arka kapağı. Fakat onlarda kapatırken pek iyi sıkıştıramıyorlar. Bir site vardı bu tür ürünler satan, bulursam eklerim. :thumbup:
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil...
Kullanıcı avatarı
karaelci

Mesaj AtakanY » 07 Şub 2012, 16:28

Demek ki sadece benim becereksizliğim değilmiş ;) Sanırım 2 uçlu olan daha mantıklı gibi.

O plastik top gibi şeyi bende gördüm internette ama dediğin gibi kapatırken pek güvenemem ona.
Kullanıcı avatarı
AtakanY

Mesaj mucadeleci » 07 Şub 2012, 16:32

o plastik topun açabileceğini sanmıyorum, benim saatcim kapağı aparatla sıkı sıkı sıkıştırmadan önce o plastik top ile sadece kapağı kibarca pasosuna oturtuyor.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj asymptote » 08 Şub 2012, 02:07

modern60 yazdı:Kapağı kapatmışsındır ama açarken contaya ne yaptın biliyormusun? Contan muhtemelen açılmak ve tekrar sıkılarak kaptılmaktan zedelenmiştir. Bu da saatinin 50 metre yerine ellerini bile yıkarken su almasına sebep olabilir. Kpakları açan ustalar genellikle, en ucuz olarak contaya silikon sıkarak geçici olarak tamir edebilirler ama aslında mutlaka contanın değiştirlmesi uygun olur.

bknz==> http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=1986&p=17404&hilit=arka+kapa%C4%9F%C4%B1+a%C3%A7ma#p17404

ayrıca bknz==> http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=6262&p=77510&hilit=bir+de+can%C4%B1m%C4%B1z+s%C4%B1k%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1nda#p77510
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj AtakanY » 08 Şub 2012, 18:32

Yok zaten saatimi açmaya karar vermeden önce biraz araştırma yapmıştım ve contanın ne kadar önemli olduğunu çok kez okumuştum. Bu yüzden yeni conta aldım ve silikon sıkarak eskisi ile değiştirdim ;)
Kullanıcı avatarı
AtakanY

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners