Saatlerimin Pillerini Kendim Değiştirmek İstiyorum

Gönderilme zamanı:
31 Oca 2012, 18:19
fadli
Merhaba arkadaşlar. Ben bir saat sever olarak piyasadaki çoğu saat tamircisine bir türlü güvenemedim. Çünkü bir pil değişimi için bile saatlerimin kapağını çizikler içinde bırakan ve su geçirmesini sağlayan çok saatçi gördüm. Bu nedene pilli saatlerimin pillerini kendim değiştiriyorum. Ancak saat contalarını her pil değişiminde değiştirmem gerekiyor mu? Bundan tam emin değilim. Eğer değiştirmek gerekiyorsa bu contaları nereden bulabilirim? Farklı türleri var mı yoksa standart maddeden mi yapılyorlar? Sanırım su geçirmezlik için contalara yağ gibi bir madde sürülüyor. Bu madde tam olarak nedir ve nereden bulunabilir? Sakın yanlış anlamayın saatçilik mesleğinde gözüm yok ancak ben İstanbul dışındayım. Bir pil değişimi için de saatleri kargo ile göndermek istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Saatlerimin Pillerini Kendim Değiştirmek İstiyorum

Gönderilme zamanı:
10 Şub 2012, 00:48
bengisaat
Contalara silikon sürülür ancak bildiğiniz silikon değil kauçuk contalar için üretilmiş silikon tabanlı bir maddedir , contanın uzun süre yumuşaklığını kaybetmemesi ve özelliklede contanın yatağının şeklini kolayca alması amacıyla kullanılır ancak geçici çözümdür kesin sonuç contanın değiştirilmesi ve bu sırada silikonlanması ile mümkündür.
İstanbulda ve bazı illerdeki toptan saat malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.
Re: Saatlerimin Pillerini Kendim Değiştirmek İstiyorum

Gönderilme zamanı:
10 Şub 2012, 16:35
fadli
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim üstadım. Acaba bu slikon, oto aksesuarcılarda satılan slikon sprey türü bir şey mi?
http://www.hepsiburada.com/Liste/arexons-silikon-sprey-200-ml/productDetails.aspx?productId=otelm7592&categoryId=20035757 gibi..