Saatler fabrikalarda kapatılırken belli bir miktar nem mutlaka içeride hapis kalır. Isı değişimleri büyük olduğunda, bu sıvı ya da az nem, cam altında belli bir süre yoğunlaşarak kendini gösterir ve sıvılaşınca da bu gürüntü yok olur. Bu saatin su aldığını göstermez, içerideki nem yoğunluğunu gösterir
Hatta bazı saatlerde Higrometre özelliği de vardır..

Ek bir sub-dial vasıtasıyla içindeki nem yoğunluğunu gösterir..
Kaliteli saatler toz, nem, statik elektrik vb. dış etmenlerden tecrit edilmiş, profesyonel amaçlı montaj bantlarında kapatılır.. İçlerinde nem kalması sözkonusu değildir.. İstisnai durumlar elbet olabilir ancak bu herhangi bir içerden buğu mevzusunda en son akla gelecek sebeptir..
Bir saatin içeriden buğu yapması üretildiği su basıncına dayanıklılık limitinin üzerinde suyla temas etmesi halinde oluşur.. Bu buğunun suyla temastan bir süre sonra oluşması bu gerçeği değiştirmez.. Orijinal ve kaliteli bir saat için; kapak/tepe sıkılığı, ve cam/buton/arka kapak contalarının kontrolü bu problemin sebebiyle ilgili akla gelecek ilk noktalardır..
Bunun yanında orijinal olmayan, yan sanayi ve/veya uydurma parçalarla tamir/bakım gören saatlerde de bu tür sorunlar sözkonusu olabilir.. Merdiven altı tabir ettiğimiz koşullarda üretilen saatlerde ise olMAması az rastlanan bir durumdur..