1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Hislon Deluxe 17 Rubis Tamir ve Bilgi

MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2014, 23:07
huan8
Merhabalar. Bugün elime eski bir saat geçti. Köyde çekmecede duruyormuş, muhtemelen dedemin saati.
Hislon Deluxe 17 Rubis. Arka kapağında Cortebert yazıyor. TCDD logosu var, herhalde o seriye ait bir saat.

Saatin kadranında epey yorgunluk var. Camında da 4 yönünde epey uzun bir çatlak var (kırık gibi durmuyor dışarda herhangi bir iz vermemiş). Arka kapağın da içincen dışar doğru darbe izleri var (bu nasıl olduysa artık). Ayrıca kapakta conta falan da yok.

Kurma kolu akrep ve yelkovanı sorunsuz hareket ettiriyor ancak kurma işlevini yerine getirmiyor. Hatta fotoğraflarda gözüken ufak çarkın kendisi olduğu yerden bile çıkmış, rastgele hareket ediyor. Zemberek'te de ağır bir hasarlı keza dışarıya fırlamış (fotoğrafta tam gösteremedim telefonla anca o kadar oldu).

Saat hangi yıllara aittir öğrenebilir miyiz? Tamiratı mümkünse, nerelerde yaptırabilirim ve buna değer mi? İlgilenenlere ve tavsiye verenlere şimdiden teşekkür ederim.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Re: Hislon Deluxe 17 Rubis Tamir ve Bilgi

MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2014, 00:41
bengisaat
Saatiniz tam olarak sökülüp incelenmeden kesin bir şey söylenmesi mümkün değil.
Ancak buradan görülen ve bahsetitğiniz sorunların giderilmesi mümkün ve parçaları bulunuyor.
-Pandülün düzeltilmesi mümkün gibi görünüyor daha fazla kurcalanmasın bu ihtimal ortadan kalkmasın,pandül düzelmeyecek kadar kötüyse balansı değişir.
-Camı değişir
-Kadranı Cortebert olanı bulunur
-Kurma aktarma çarkının yatağı yalama değilse civata ve aradaki sekmanı takılacak.
Yatak yalama ise baskısı değişecek dediğim gibi, parçaları bulunuyor
Saatin iyi bir bakıma ihtiyacı var,ayrıca makinada oksitlenmeler görülüyor revizyondan sonra çarklarda erime veya aşınma sözkonusu olabilir .

Re: Hislon Deluxe 17 Rubis Tamir ve Bilgi

MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2014, 17:44
huan8
Bengisaat, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bakımları yapılması lazım. Tamir ettireyim diyorum benden başka da saatle ilgilenecek çevremde kimse yok. Şu an Antalya'dayım buralarda tanıdığınız bu saatle ilgilenebilecek (yanlış anlamayın indirim yapsın diye değil, yapılacaksa tam olsun isterim) bir saat tamircisi var mı acaba?