deniz suyu makinayı çok çabuk çürütür, arkadaşların dediği gibi zippo benzini falan hikaye, soruyu soran arkadaş zaten direk mekanik saatten girmiş olaya, eğer söz konusu saat seiko 5 tarzı bi saatse sorun yok parça sorunu olmadığı ve parçaların çoğunluğuda çelik olduğu için vidalı olan kapağı açıp mekanizmaya kesinlikle dokunmadan kurumaya bırakın tatiliniz bittiğinde saatçiye götürün 2-3 gün saatçide kalsın az bi masrafla kurtarırsınız... Ama %99 ihtimalle arkadaşın bahsettiği saat imitasyon (halk arası çakma..

olduğu için denize girmek zaten akıllıca değil (velevki arkadaş saatim orjinal diyorsa en düşük ihtimal 300 tl lik swatch, hislon veya piyasadaki diğer trend markalardan biridir, yok değil franck müller, rolex ve bunların türevlerinden orjinal bi saatim var diyorsa en az 10000 frank vermiş demektirki bu tür saatlerle denize girmek hiç akıl işi değil.. dip not: işiniz profesyonel dalgıçlık değilse ki onlar bile denizden çıkınca saatlerini tuzlu sudan arındırır )
sonuç olarak hiçbir saatle denize girmek akıllıca değil, balıklara saati öğretmeye çalışmıyorsanız..
Bu arada siteye yeni üye oldum, 15 yıldır saat sektöründe çalışıyorum saat ustasıyım, yardımım dokunursa ne ala..
Pm atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.