Ne harikuladesi, copy paste yaptım İngilizce bilgiyi

Çoğu kişi ingilizce biliyor diye çevirmedim, vaktin varsa çeviriver
Umarım istediğin Calatrava modeline kavuşursun

Beğendiğini biliyorum.

İlerde inşallah imkan olursa almadan önce Lange, Vacheron, AP, UN sonra JLC ve Zenith'in bazı serilerine bakmak alternatif açısından önemli diyebilirim. Neden dersen aşağıya kısaca yazıyorum.
Calatrava ile ilgili bazı olumsuz noktalar olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemlerim elbette, mekanizma finishingi konusunda özellikle Patek serileri içinde zayıf bir model olarak göze çarpıyor. Zaten en düşük fiyatlı Patek serilerinden birisi diyebiliriz Calatrava için, belki bu bakımdan normal karşılanabilir, tabi o zaman üst serilere ne yapacaklar diyebiliriz elbette.

Ama bence o fiyat, marka değer ve kalitesi yanında mekanizmaların özensizliği markaya hiç yakışmıyor.
3 tane yakından inceledim, komplikasyonlu modeller genel kalite ortalamasına yakın finishing konusunda başarılı ama düz kurmalılar direk göze batıyor. Teknik olarak 5 pozisyonda sıcak, soğuk ve isochronism açısından test edilen 100 yıllık bir geliştirme süreci sonunda son halini alan bu prestijli geneva seal sahibi mekanizmaya şu çarkların kalitesi falan hiç yakışmıyor. Resmi Patek Philippe web sitesinde "
meticulously finished and decorated" diye lanse edilen 215PS mekanizma fotoğrafları bu durumu tam yansıtmıyor.
Unitas 6497'nin iç ve dış çarklarını, köprü yüzeylerini hatırlarsan detaylı şekilde fotoğraflamıştım, birde 5119G'de çektiğim Caliber 215PS için benzer noktalara bak.

Bence Lange ve Vacheron bu konuda lüks segment giriş seviyesi elbise saatleri konusunda daha tercih edilebilir alternatifler olarak duruyor.