TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model:JLC Grande Reverso Ultra Thin Special Italian Ed.

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Yeni Model:JLC Grande Reverso Ultra Thin Special Italian Ed.

Mesaj drk » 28 Nis 2011, 00:08

Jaeger-LeCoultre Grande Reverso Ultra Thin Special Italian Edition

Resim

150 adet sınırlı üretim - Paslanmaz çelik
50 adet sınırlı üretim - 18 ayar pembe altın

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Yeni Model:JLC Grande Reverso Ultra Thin Special Italian

Mesaj asymptote » 15 Ara 2011, 23:22

Buna kimse yorum yapmamış, ilginç :) JLC seni seviyoruz :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 16 Ara 2011, 00:34

Geri vites mı var bunda :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj asymptote » 16 Ara 2011, 01:11

Reverso yu kastediyorsan geri vites değil o :) kasa dönüyor bunda. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 16 Ara 2011, 01:27

Tesüf ederiz Asymptote :D Herojd kadrandaki R ile ilgili soruyor ;)

Herojd geri vites yok bunda, bu saatleri doğru kişiler takarsa devamlı ileri gider :lol:

Resim

Bu arada JLC Reverso'lar çok özel ve cool saatler ama bunları her adam takamaz. Klas adam olmak lazım bu saatleri taşıyabilmek için, yaşam stili, sosyal çevreside uygun olmalı. Aslında bu benim saatlerin tamamı ile ilgili bir görüşüm yıllardır, kullanıcılar değil saatler kullanıcısını seçmeli bence :) Doğru kişiler takmadı mı beş para etmez bir saat gibi durma riski çok yüksek olan bir model bu. At sahibine göre kişner misali diyebiliriz. Yani benim düşüncem bu şekilde :idea: Elbette sadece kişiseldir ;)

Ekleme: GT-R eğlencesinden sonra bu özel üretimde kadranda 8 yerine kullanılan R'nin özelliğini de ekleyelim.

The distinctive feature of this special edition is its dial.
At 8 o'clock, the numeral is replaced with the letter R (and the word REVERSO forming the stem of the letter itself) in red.

The letter R was in fact used in the Roman alphabet to indicate (in rare usage) the number octoginta, 80.
The dial is also rendered unique thanks to elements in red, small details that recall the exclusive limited editions created for the Italian market (Master Ultra Thin Italico and Reverso 976 Italico).
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 16 Ara 2011, 02:21

Eksik kalan açıklamayı da harikulade anlatımıyla Bond'dan almış olduk böylelikle.. Evet saatler kullanıcısını seçmeli, (bir gün PP Calatrava serisinden bir saatin beni seçmesi dileğimle) aynen katılıyorum bu görüşe.
Dikdörtgen kasa bir saate 4 puan verdiğim yegane marka olmuştur JLC, sevildiğini bilsin yani.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nickynick » 16 Ara 2011, 02:58

Pink gold rocks :thumbup:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 16 Ara 2011, 03:05

Ne harikuladesi, copy paste yaptım İngilizce bilgiyi :lol: Çoğu kişi ingilizce biliyor diye çevirmedim, vaktin varsa çeviriver :D

Umarım istediğin Calatrava modeline kavuşursun :thumbup: Beğendiğini biliyorum. :champ: İlerde inşallah imkan olursa almadan önce Lange, Vacheron, AP, UN sonra JLC ve Zenith'in bazı serilerine bakmak alternatif açısından önemli diyebilirim. Neden dersen aşağıya kısaca yazıyorum.

Calatrava ile ilgili bazı olumsuz noktalar olduğunu düşünüyorum. Kendi gözlemlerim elbette, mekanizma finishingi konusunda özellikle Patek serileri içinde zayıf bir model olarak göze çarpıyor. Zaten en düşük fiyatlı Patek serilerinden birisi diyebiliriz Calatrava için, belki bu bakımdan normal karşılanabilir, tabi o zaman üst serilere ne yapacaklar diyebiliriz elbette. :) Ama bence o fiyat, marka değer ve kalitesi yanında mekanizmaların özensizliği markaya hiç yakışmıyor.

3 tane yakından inceledim, komplikasyonlu modeller genel kalite ortalamasına yakın finishing konusunda başarılı ama düz kurmalılar direk göze batıyor. Teknik olarak 5 pozisyonda sıcak, soğuk ve isochronism açısından test edilen 100 yıllık bir geliştirme süreci sonunda son halini alan bu prestijli geneva seal sahibi mekanizmaya şu çarkların kalitesi falan hiç yakışmıyor. Resmi Patek Philippe web sitesinde "meticulously finished and decorated" diye lanse edilen 215PS mekanizma fotoğrafları bu durumu tam yansıtmıyor.

Unitas 6497'nin iç ve dış çarklarını, köprü yüzeylerini hatırlarsan detaylı şekilde fotoğraflamıştım, birde 5119G'de çektiğim Caliber 215PS için benzer noktalara bak. :? Bence Lange ve Vacheron bu konuda lüks segment giriş seviyesi elbise saatleri konusunda daha tercih edilebilir alternatifler olarak duruyor.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners