TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Girard-Perregaux DLC Titanium BiAxial Tourbillon

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Girard-Perregaux DLC Titanium BiAxial Tourbi

Mesaj herofb » 17 Eyl 2012, 17:08

teknik olarak o kuşak kadranın altına saklanabilir miydi bilmiyorum ama ben hala tasarımın ciddi kötü olduğunu düşünüyorum kaldı ki kimse marka veya mekanizmaya bir laf etmedi (ki edebilirde) aksine genellikle böyle bir markadan böyle bir tasarımın çıkmasına hayret edildi
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Distributor » 17 Eyl 2012, 17:29

herojd11 yazdı:teknik olarak o kuşak kadranın altına saklanabilir miydi bilmiyorum ama ben hala tasarımın ciddi kötü olduğunu düşünüyorum kaldı ki kimse marka veya mekanizmaya bir laf etmedi (ki edebilirde) aksine genellikle böyle bir markadan böyle bir tasarımın çıkmasına hayret edildi

Sevgili herojd11, bir kez daha zevk meselesine karışmayacağımı hatırlatırım.
Ama bir saat sever olarak şu soruyu sormak isterim; 123 yıldır kendisini ispatlamış markaya ve mekanizmaya "laf" edebilmek için daha iyisini yapabiliyor veya yapmış olmak gerekmez mi?
O yüzden, hiçbir markanın mekanizması ve kendisi için "laf" etmemeliyiz düşüncesindeyim. Beğenmedim, hoşlanmadım, çirkin vs diyebiliriz tabi ki ama uzmanı olmadığımız konularda "laf" etmek bizlerin boyunu biraz aşabilir...
Diğer bir yandan, görünen köprü sistemi pek tabi ki mekanizmanın altına gizlenebiliyor, kaldı ki bunu yapan markalar günümüzde mevcut fakat Girard-Perregaux markasının çıkışını sağlayan ve en ünlü parçası olan mekanizma günümüzde de markanın yüzü olmaya devam ediyor, logosu dahil her yerde köprülü Tourbillon sistemi vurgulanıyor.
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj razz » 17 Eyl 2012, 17:48

Distributor yazdı: .. bir kez daha zevk meselesine karışmayacağımı hatırlatırım.

Kesinlikle katılıyorum.. :thumbup:
Distributor yazdı:Ama bir saat sever olarak şu soruyu sormak isterim; 123 yıldır kendisini ispatlamış markaya ve mekanizmaya "laf" edebilmek için daha iyisini yapabiliyor veya yapmış olmak gerekmez mi?
O yüzden, hiçbir markanın mekanizması ve kendisi için "laf" etmemeliyiz düşüncesindeyim. Beğenmedim, hoşlanmadım, çirkin vs diyebiliriz tabi ki ama uzmanı olmadığımız konularda "laf" etmek bizlerin boyunu biraz aşabilir...

Malesef katılmıyorum zira beğenmediğimiz bir aracı beğenmedim demek için nasıl bir otomobil fabrikasına sahip olma gibi bir şartı yerine getirmeye mecbur kalmıyorsak saat mevzusu için de aynı yaklaşım geçerli olmalı diye düşünüyorum.. :roll:

Durumu açıklamak için naçizane fikrim şöyle; BiAxial Tourbillon özellikli bir GP hakkında fikir yürütebilmek için en azından dengi birkaç saat hakkında kullanım tecrübesine haiz olmak daha sağlıklı kritik yapma şansı verebilir.. Herhangi bir ürün hakkında -sadece optik olarak bile olsa- iki boyutlu ve çoğu zaman bilgisayar desteğiyle oluşturulmuş lansman fotoğrafları üzerinden yorum yapmak yanlış değil lakin belki eksik bir durum doğurabilir.. Kaldı ki bu ürünün arkasında yer alan tarihi, geçirdiği Ar&Ge süreçleri, daha iyiye ulaşmak için ne koşullarda rafine edildiği düşünüldüğünde belki optik kaygılar yerini tabiri caizse "emeğe saygı" kavramıyla açıklanabilecek alternatif fikirlere bırakabilir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Distributor » 18 Eyl 2012, 11:13

Sevgili Razz, düşüncelerimizin arasında ufak bir fark var ki bu da son derece normal. Ben "laf etme" eylemine atıfta bulunmak istedim. Bu aşamada laf etmenin anlamını şu şekilde değerlendirdim; uzmanı olmadığımız olguyu, görselliğinin dışında, fonksiyonelliğini de yermek diğer bir deyişle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi. Görsel olarak eleştirebilir ama konu fonksiyon ise ve biz onun uzmanı değil isek laf etmenin doğru olamayacağı kanaatimi sürdürmekteyim. Ben sektör profesyoneli olduğum için bu kadar hassas yaklaşıyor olabilirim ama sonuç olarak seninle aynı payda da buluşuyorum ve konuyu yüzlerce yıllık emeğe saygı minvalinde değerlendiriyorum. Son olarak, değerli görüşlerini de benimle paylaştığın için teşekkür ediyorum.
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

Mesaj sedir » 18 Eyl 2012, 11:37

Sevgili Distributor,
Kuşaklar şart olabilir. Ama görünmeleri şart "değildir" ;) .
Saatlerin içindeki mekanizmaları, üreticiler isterse ve istediği kadarını gösteriyor bize. Unutmayalım. Ayrıca gösterdiği her parça için para ödüyoruz (arkası cam + şu kadar, mekanizmayı gösteren pencere + şu kadar, yarı iskelet + bu kadar, tam iskelet + o kadar ve saire hep isteniyor ve mecburen de ödüyoruz-alırsak tabii :lol: _).
O halde kuşak gerekli olsa da gösterilmeyebilir. Estetik olarak iyi duracağı düşünülmüş ve gösterilmiştir. Ancak beğeneni olacağı gibi beğenmeyeni de olur. Dolayısıyla mekanizmaya değil görsel etkiye yorum yapılmıştır.

Ancak bu tartışmadan öğrendiğimiz denge bilgileri için de teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolun.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 18 Eyl 2012, 12:45

Distributor yazdı:Bu aşamada laf etmenin anlamını şu şekilde değerlendirdim; uzmanı olmadığımız olguyu, görselliğinin dışında, fonksiyonelliğini de yermek diğer bir deyişle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi. Görsel olarak eleştirebilir ama konu fonksiyon ise ve biz onun uzmanı değil isek laf etmenin doğru olamayacağı kanaatimi sürdürmekteyim.

Mevzuyu gayet net izah etmişsiniz.. Bu bağlamda söylediklerinize harfiyen katılıyorum.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 18 Eyl 2012, 12:52

3-9 arasındaki köprünün mevcudiyeti şart değil, bu sadece tourbillon köprüsünü biraz daha gözümüzün içine sokmak için, buna vurgu yapmak için tasarlanmış bir şey. Zaten bu konu da belirtilmiş önceki mesajlarda. Ayrıca sadece tourbillon köprüsündeki kuşak değil, tourbillonun kendisini bile eleştirebilir.. Profesyonel olan, sektörün içinde bulunan çok az kişi var belki ama forumda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan pek kimse yok, büyük saat markalarına ve bunların yaptığı R&D çalışmalarına herkesin büyük saygısı var.. :geek: Netekim forumda da daha önce konusu geçmiş ve beğenilmiş saatleri var GP'nin.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Distributor » 18 Eyl 2012, 17:16

asymptote yazdı:3-9 arasındaki köprünün mevcudiyeti şart değil, bu sadece tourbillon köprüsünü biraz daha gözümüzün içine sokmak için, buna vurgu yapmak için tasarlanmış bir şey. Zaten bu konu da belirtilmiş önceki mesajlarda. Ayrıca sadece tourbillon köprüsündeki kuşak değil, tourbillonun kendisini bile eleştirebilir.. Profesyonel olan, sektörün içinde bulunan çok az kişi var belki ama forumda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan pek kimse yok, büyük saat markalarına ve bunların yaptığı R&D çalışmalarına herkesin büyük saygısı var.. :geek: Netekim forumda da daha önce konusu geçmiş ve beğenilmiş saatleri var GP'nin.. :thumbup:

Sevgili Asymptote,
Bütün yazdıklarımdan sonra, senin mesajın ile neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu çok net anladım. Tarifinden de şu anlaşılıyor forum da yorum yapan birçok kişi Tourbillon mekanizmaları hakkında derin bilgi sahibi ve bu sebepten dolayı fikir sahibi. 1996 yılından beri Girard-Perregaux markasının içinden biri olarak köprünün mekanizma içinde şart olmadığını anlayamamak ve Tourbillon köprüsünün sadece gözümüze vurgu yapmak için tasarlandığını fark edememek benim ayıbım olsa gerek. Değerli yorumun, bana ve forumda ki arkadaşlara ışık olacak cinsten, bu aydınlanma için sana teşekkür borçluyuz.
Başarı gölgen olsun...
Kullanıcı avatarı
Distributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners