herojd11 yazdı:teknik olarak o kuşak kadranın altına saklanabilir miydi bilmiyorum ama ben hala tasarımın ciddi kötü olduğunu düşünüyorum kaldı ki kimse marka veya mekanizmaya bir laf etmedi (ki edebilirde) aksine genellikle böyle bir markadan böyle bir tasarımın çıkmasına hayret edildi
Distributor yazdı: .. bir kez daha zevk meselesine karışmayacağımı hatırlatırım.
Distributor yazdı:Ama bir saat sever olarak şu soruyu sormak isterim; 123 yıldır kendisini ispatlamış markaya ve mekanizmaya "laf" edebilmek için daha iyisini yapabiliyor veya yapmış olmak gerekmez mi?
O yüzden, hiçbir markanın mekanizması ve kendisi için "laf" etmemeliyiz düşüncesindeyim. Beğenmedim, hoşlanmadım, çirkin vs diyebiliriz tabi ki ama uzmanı olmadığımız konularda "laf" etmek bizlerin boyunu biraz aşabilir...
Distributor yazdı:Bu aşamada laf etmenin anlamını şu şekilde değerlendirdim; uzmanı olmadığımız olguyu, görselliğinin dışında, fonksiyonelliğini de yermek diğer bir deyişle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi. Görsel olarak eleştirebilir ama konu fonksiyon ise ve biz onun uzmanı değil isek laf etmenin doğru olamayacağı kanaatimi sürdürmekteyim.
asymptote yazdı:3-9 arasındaki köprünün mevcudiyeti şart değil, bu sadece tourbillon köprüsünü biraz daha gözümüzün içine sokmak için, buna vurgu yapmak için tasarlanmış bir şey. Zaten bu konu da belirtilmiş önceki mesajlarda. Ayrıca sadece tourbillon köprüsündeki kuşak değil, tourbillonun kendisini bile eleştirebilir.. Profesyonel olan, sektörün içinde bulunan çok az kişi var belki ama forumda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan pek kimse yok, büyük saat markalarına ve bunların yaptığı R&D çalışmalarına herkesin büyük saygısı var..Netekim forumda da daha önce konusu geçmiş ve beğenilmiş saatleri var GP'nin..
Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir
|