TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Swatch 2. Jeremy Scott Koleksiyonu

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Swatch 2. Jeremy Scott Koleksiyonu

Mesaj Clk » 20 Eyl 2011, 12:47

Bu saate (Daytona Panther) normal diyecek adam normal degildir zaten :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 20 Eyl 2011, 15:28

Şimdi clk'nın başından geçen mevzu veya eşdeneği sayılabilecek bir durumda ben hiç kalmadığım için onunla aynı yorumu yapamıyorum.. Ama bu saatin katalog, lansman vs değil de stüdyo ortamı dışında çekilmiş birkaç fotoğrafına denk geldim.. Benim için sorun Panther konsepti değil zira bu konsept neye uygulansa abartı ve aşırılık ön plana çıkar.. Tentesi Panther Pattern bir Cadillac Eldorado'da abartıdır, yine aynı Pattern bir gece elbisesi de.. Amaç da buysa zaten no problem.. Ama konsepti uygulamak için seçilen saatin Daytona olması benim için kabul edilebilir bir durum değil.. Sonuçta bu saat Rolex'in toolwatch olarak dizayn ettiği, motorsporlarıyla özdeşlemiş, dünyanın her yerinde -neredeyse döviz stabilitesinde- aynı değere sahip ve yine bence gelmiş geçmiş en güzel kronograf saatlerden biri.. Saatle çok ciddi ilgisi olmayan insanların bile hakkında ( en azından fiyatı ) fikir sahibi olduğu bir model.. Bu kadar abartı ve aşırı bir konsept için uygun görülmüş olması üzücü..
Rolex'in ürün gamında pekçok karakter yoksunu saat var.. Örn.
- Explorer I.. Natural Born Looser..
- Turn-o-graph.. Niye üretildiğini hala anlamam..
- Yachtmaster II.. Ugliest Rolex ever made..? Well.. Yes..
- Milgauss White Dial.. Speechless..
Bu saydığım örneklerden hemen hemen herbiri bu konsept için biçilmiş kaftan.. Hatta sadece Panther olarak üretilseler daha bile iyi olabilir belki.. '' Bunlar ufak ama.. '' derseniz eğer efsanevi DateJust'ın günümüz trendleri doğrultusunda steroid manyağı küçük(!) kardeşi DateJust II de uygun bir alternatif.. Ama Daytona gerçekten çok na-müsait bir seçim olmuş bence.. Belki saatin büyüklüğü, belki geniş bezelinin pırlanta vs. implantleri için gerekli yeri sağlıyor olması veya saatin Rolex'in un-official flagship'i kabul edilmesi bu seçimin nedenlerinden biri veya birkaçı olabilir.. Yine şahsi fikrim olarak belirtiyorum; Rolex bu saatle yanlış yapmış..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 20 Eyl 2011, 15:36

Drk yazdı:Orta yaşlı exclusive kadının bu olmadığına eminim :)
Resim

Hemen aşağıda verdiğim eski bir mesaja da cevap niteliğinde fikrim; Bu bileğe Welder bile taksan güzel olur ;)

Clk yazdı:
razz yazdı:
clk yazdı: Kontrast Sub sana yakisir ama hatun kolunda düsünemiyorum.

Madem düşünemiyorsun ben hemen yardımcı olayım..

Resim

Dostum bu kola ne taksan yakisir. Rahmetli Aysel Gürel'in koluna tak bakayim böyle mi duruyor? :lol:

Haliyle endirekt yaklaşımlara fazla girmeden saat özelinde konuşacak olursak Panther Daytona bir hatadır.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Emre » 20 Eyl 2011, 16:21

Rolex'in pazarlama stratejisi "daha fazla saat satabilmek icin daha cok konusulmak" degil mi? Buna uygun bi hareket iste. Markayi "exclusive" yapan ise firma degil kullanicilari. Yani Rolex sahipleri bambaska bi dunyada yasiyo bence, saat kavrami cercevesinde degerlendirirsek kendi dunyalarinda yasiyolar.

Yani simdi Rolex, bi modeli piyasaya suruyor. Ustune para versen bu kadar reklamini yapmayacak Rolex kullanicilarinin midesinde kelebekler ucusuyor, heycan yapiyolar, bu heycanlarini cevresiyle paylasmak istiyolar, paylasiyolar, sonra o saati gidip satin aliyolar. Sonra ne kadar muhtesem bi is yaptiklarini dusunerek her yerde memnuniyetlerini dile getiriyolar. Bu marka o kadar cok konusuluyor ki saatten hicbisey anlamayip sadece parasi olan tabir-i caizse kirolar bile gidip "bana bi Rolex ver hele" diyor. E parasi olanlar bu saati aldikca bu saat halk arasinda cok ozel inanilmaz muhtesem uber bi saat gibi dusunuluyor. Maddi durumu yetersiz olan veya ileride parasi olacak potansiyel zenginler de bu markayi kafasina koyuyor, gunun birinde ikinci el bi tane Rolex almak istiyorlar, boyle boyle bu markanin ikinci el piyasasi da yukseliyor. Bunun zararini da saatseverler goruyor o baska mesele. Sonra ne mi oluyor? Rolex savunulurken saatin al-sat degeri one surulerek savunuluyor. Deger kaybetmez, soyle olmaz boyle olmaz deniyor. E bu durumdan memnun olan Rolex kullanicilari da surekli saatlerinden bahsediyorlar.

Sonra da Rolex yilda 1 milyon saat satar hale geliyor :) Rolex'i marka olarak dusundugumde bu inanilmaz muhtesem buyuk markadan begendigim saat modeli 3 veya 4'tur onlarin da yalnizca belli kadran/malzeme kombinasyonunda olanlari. E ayni durum diger markalarda da gecerli, yani yine ayni sayida modeli begeniyorum, ve gozlemledigim kadariyla forumda bi cok kisi de bu durumda. Rolex'i diger markalardan farkli yapan da saatleri degil kullanicilaridir. Baska bir sey degil.
En son Emre tarafından 20 Eyl 2011, 19:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Thevenin » 20 Eyl 2011, 16:50

Buralar degerlenir beyler :D

emre08 yazdı:Rolex'i diger modellerden farkli yapan da saatleri degil kullanicilaridir. Baska bir sey degil.

Bu kullanici harici ayni 'diger modeller'i acalim misal biraz reyiz, ortalik senlensin :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Emre » 20 Eyl 2011, 17:01

Diger markalardan olcakti ora Thevenin :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 20 Eyl 2011, 18:16

Emre08 :lol:

Klasik Omega kullanicisi :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj msturan » 20 Eyl 2011, 18:48

Aha kavga çıkacak :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners