TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: Blancpain Fifty Fathoms Flyback Chronograph

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: Blancpain Fifty Fathoms Flyback Chronograph

Mesaj drk » 15 Eyl 2010, 19:45

Mlm rotorda bence bundan esinlenilmiş.
Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mlm » 15 Eyl 2010, 20:03

Doğrudur Dorukcum, ben de 6 ncı yıl münasebetiyle hazırlanan bir ürün olunca rotoru ister istemez 6 ya benzettim, belki de bir taşta iki kuş vurmuşlardır. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj polemik » 26 Eyl 2010, 22:56

razz yazdı:Red, saatin nesini beğeniyorsun diye bir sorsana?
Eski nesil SeaDweller yaklaşık 3X daha fazla WR değerini en yakın akrabası Submariner'dan sadece 2mm. daha kalın olarak sunabiliyorken Rolex gibi şık ve kibar bir markanın böyle gudubet, hilkat garibesi bir kasayı ''sidik yarışı'' dışında başka hiçbir halta yaramayacak, sözüm ona rekor seviyede(!) bir WR değerini gerçekleştirebilmek için üretmiş olması doğru bir hareket mi?
Kadranı çevreleyen ince çerçeve üzerindeki yazılar apayrı bir abukluk.. Original Gas Escape Valve.. Ring Lock System.. Bu teknolojileri barındırıyor olmasına lafım yok ama saate her baktığımda gözüme girmesi hoş birşey mi? Ayrıca ürünün özelliklerini olabilecek en direkt şekilde kullanıcının gözüne sokma stratejisi amele Amerika'lılara aittir.. Avrupa menşeili dizaynlar her zaman kalite, teknoloji ve estetiği mütevazi fakat komforlu çizgilerle sunarlar.. Sürekli bu saatin bahsi geçtiğinde ' bu saati Chris Bangle dizayn etmiş ' dememin sebebi budur.. BMW X6 neyse bu saat de odur = hatadır, yanlıştır, ameleliktir..
Genelde yeni nesil ürünlerin eskilerine nazaran daha başarılı olduğu bir gerçektir.. Ama istisnalar her zaman olmuştur, SDDS'nin buna mükemmel bir örnek olması da bu saatin tek işe yarar özelliğidir..

Kesinlikle katılıyorum.

SD için de keşke DD ve DJ gibi bir çözüm yoluna gitselerdi. Yeni kasa ile kombine edilmiş seramik bezel, büyük indeksli kadran, yeni bilezik ve kilit sistemi ile benim için SD karşısında Sub'ın hiç şansı olmazdı.

SD'yi bu kadar anlamsız hale getirmelerinin nedeni, SD'nin Submariner satışlarından pay çalması da olabilir. Çünkü aradaki boyut farkı hissedilemez seviyede. Ben Submariner niyeti ile Rolex bayisine gitsem SD ile çıkma olasılığım çok fazla. Şu anda ise Sub ve DSSD bambaşka saatler oldular. Birbirlerinin müşterilerini çalma olasılıkları yok gibi.

Konuya gelirsek, bence saati rengi, kasası, bezeli, rotoru ve kordonu muhteşemken, kadranı rezil. Dalgıç saati için kronografın bile gerekliliği tartışılabilecekken ay fazı, gün ve tarih eklenmesinin mantığı nedir?

Çelik kronografsız modelini bir gün alacağım. Beyaz altın olan mavi model ise ne yazık ki hayal olarak kalacak benim için.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj pavese » 29 Eyl 2010, 12:51

herojd11 yazdı:ben kadranı beğendim açıkçası :)

+ 1

Bence kadran müthiş güzel, saat genel anlamda çok yakışıklı, rotorunun salyangoz dizaynı da şahane.
Harika bir saat. Yalnız power reserve süresini de belki barrel sayısını arttırarak uzatabilirlermiş...
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj pavese » 29 Eyl 2010, 13:05

Bu inhouse mekanizma sadece bu saate özel mi acaba? Ben Blancpain'in marka forumunda Bond'un resimlerini koyduğu mekanizmalara baktım, mekanizmaların en az power reserve süreli olanı 100 saat 8-)
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj drk » 29 Eyl 2010, 19:16

Saatin içindeki mekanizmanın temeli Frederic Piguet 1185. Bu kronograf dünyanın en iyi mekanizmalarından birisi ve ilk piyasaya çıkışı 20 yıldan daha eski. Mekanizmanın özelliği ise, her ne kadar saat kalın olsada, kendisinin çok ince olması bu yüzden güc rezervi 40 saat olarak belirlenmiş. 100 saat ve üzeri güç rezervine sahip mekanizmaların ise çok daha yeni.Ayrıca ne kadar çok rezerv o kadar çok kalınlık demek bu da mekanizmanın üretim amacına aykırı.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj pavese » 30 Eyl 2010, 09:23

Bana gayet kullanışlı ve güzel geliyor.

Nitekim dediğim gibi kalibreler bölümündeki bütün mekanizmalar 3 barrel ve en az 100 saat power reserve'e sahip. Kol hareketiyle 7-8 günlük enerji depolamak hoş bir duygu. Arabada yedek benzin deposu bulundurmak gibi birşey... ;)

Bu arada bilgiler için teşekkürler..

Acaba tanıtımını yaptığınıza göre bu saatten sizde var mı? Varsa kullanımı nasıldır acaba, izlenimlerinizi aktarabilirmisiniz? Tabii varsa çok şanslı olduğunuzu da eklemem lazım :thumbup:
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj drk » 30 Eyl 2010, 18:13

Hayır bende bu saatten yok açıkcası bu saati almamda ama kronografsız modeli bence çok daha güzel. Aşağıdaki linklerde düz modelle ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=103&t=3032&hilit=blancpain
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=13&t=3620&p=39796&hilit=blancpain#p39796
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners