TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

900 TL Bütçe 40-42 mm Deri Kordon Saat Modeli Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

900 TL Bütçe 40-42 mm Deri Kordon Saat Modeli Önerisi

Mesaj zandar » 30 Ağu 2012, 02:20

Merhaba arkadaşlar, saat modelleri araştırırken forumunuzu tesadüfen keşfettim, öncelikle böyle bir topluluk oluşturduğunuz için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Birkaç gündür forumu kurcalıyorum çok faydalı bilgiler edindim. Daha önce pek araştırarak bir saat almadığım için saatler hakkında fazla bilgim yok. Forumda verilen bilgilerle saatler hakkında kısmen bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Fakat farkettim ki çok fazla teknik bilgi içeren bir konu, kalibre üretcisi ve modeli, sapması kurması vesaire. Bundan dolayı kendi başıma saat seçmek yerine önce sizlerin önerilerini almak istedim. Umarım nasıl bir model istediğimi size yeteri kadar açıklayabilirim.

Anladığım kadarıyla saatler temelde mekanik ve pilli olarak ayrılıyor. Yeterince konu başlığı okudum ve kısmen bilgi sahibi oldum bu ayrım hakkında. Esas saat kelimesini karşılayan modeller mekanik modeller oluyor sanırım. Bazı başlıklardan, mekanik saatlerin arzulanmasının temel sebebinin işçiliğe ve sanata verilen önemden kaynaklandığı hissine kapıldım. Herkes o kesik kesik tik-tak ları hissetmek ister tabi, pilli saatlerdeki "his kaybı", saat ne kadar iyi olursa olsun, bence de telafi edilemez. Ama kısıtlı bütçemle otomatik bir saat alamayacağım. İnşallah ikinci saatim mekanik olacak.

Neyse şimdi nasıl bir saat aradığımı anlatayım. Tek saat kullanacağım için çok spor bir model istemiyorum, spor çizgileri de olan ama daha çok klasik tasarımda, deri kordonlu, kadran siyah veya beyaz olabilir, bileğim kalın sayılmadığından 40-42 mm kasa çapında quartz bir saat modeli arıyorum. Tabi saatler sadece zamanı tespit etmek için kullanılmıyor, birer aksesuardır aslında, bundan dolayı iyi bir marka olmasını, kolumda kendini göstermesini istiyorum. Aksi takdirde evde bir çekmecenin köşesinde kordonsuz halde ama sağlam bir şekilde bekleyen bir Casio F-19W bulabileceğimi düşünüyorum. Tabi saatimle dünyayı yönetmeyeceğimden dolayı şu gibi içinde küçük küçük bir sürü gereksiz göstergesi olan bir şey istemiyorum, saati ve tarihi anlaşılır bir biçimde gösteren göstergeleri olması yeterli.Kafamdaki tasarım hakkında size fikir vermesi açısından örnek verecek olursam, hayallerimi süsleyen saatler, ve muhtemelen ikinci saatim olacak modeller: Longines L2.773.4.78.5 ve Longines L2.715.4.78.2. Biraz araştırdım, Tissot markası bu fiyat aralığı için uygun bir seçim gibi geldi bana. Araştırmalarım sonucunda aday olarak belirlediğim birkaç model de: Tissot T063.637.16.057.00, Tissot T063.639.16.057.00 ve Tissot T063.617.16.057.00. Bu modellerin beyaz kadranlı olanları da var. Bu üç model de aynı serinin modelleri ve boyutları aynı, ilk model hem tasarım açısından, hem de perpetual takvime sahip olmasından daha çok hoşuma gitti, ama kolumda deneyince biraz fazla kaba durdu gibi hissettim, 12 mm kalınlıkta kasaları var. Şu tarzda daha kibar saatler de var ama yaşıma göre fazla klasik.

Umarım nasıl bir model aradığımı anlatabilmişimdir. Tarif ettiğim tasarımda, bana fazla sorun çıkarmayacak, 8-10 yıl kadar kullanabileceğim bir model arıyorum. Çok acelem yok, birkaç ay sonra alabilirim.

Teşekkür ederim..
zandar

Re: 900 TL Bütçe 40-42 mm Deri Kordon Saat Modeli Önerisi

Mesaj onuratamer » 30 Ağu 2012, 09:00

Merhaba, Tissot Visodate hem otomatik, hem de cok sik. Sizi senelerce mutlu eder, ustelik 900 TL ve altina bulunabiliyor. Alacaginiz pilli saat kullaniminiza gore 20 sene de sorun cikarmayabilir, ama madem mekanik saat dunyasina er veya gec gireceksiniz, Visodate ile guzel bir girisi simdi yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj sdr9935 » 30 Ağu 2012, 10:19

Merhabalar beğendiğiniz ilerde almak istediğiniz ve şuan almayı düşündüğünüz saatler çook şık ve benimde baktığım saatler ama otomatik seiko lara bende bakabilirsiniz çok güzel modelleri var sizin aradığını fiyat aralığında,ama illa swıss istiyosanız TISSOT tabiki en makulu
Kullanıcı avatarı
sdr9935

Mesaj zandar » 30 Ağu 2012, 11:15

onuratamer yazdı:Merhaba, Tissot Visodate hem otomatik, hem de cok sik. Sizi senelerce mutlu eder, ustelik 900 TL ve altina bulunabiliyor. Alacaginiz pilli saat kullaniminiza gore 20 sene de sorun cikarmayabilir, ama madem mekanik saat dunyasina er veya gec gireceksiniz, Visodate ile guzel bir girisi simdi yapabilirsiniz.

Visodate gerçekten çok hoş bir modelmiş, fiyatı marketlerde 1200 tl civarında göründüğü için atlamışım. 900 tl gibi bulabilirsem kesinlikle değerlendiririm.

sdr9935 yazdı:Merhabalar beğendiğiniz ilerde almak istediğiniz ve şuan almayı düşündüğünüz saatler çook şık ve benimde baktığım saatler ama otomatik seiko lara bende bakabilirsiniz çok güzel modelleri var sizin aradığını fiyat aralığında,ama illa swıss istiyosanız TISSOT tabiki en makulu

Swiss made tercihimdir ama iyi bir model bulursam başka da olabilir tabi ki. Ama Seiko'da benim istediğim tarzda bir tasarım bulamadım.
zandar

Mesaj zandar » 03 Eyl 2012, 17:59

merhaba arkadaşlar,
daha önce internetten araştırdığım birkaç Seiko modelini denemek için bugün bir Aydın Saat mağazasına gittim. Modellere bakarken Tissot konusu açıldı, el değiştirdiği için Tissot'un sorunlu olduğu, teknik servis açısından sorun yaşayabileceğimi ve bu nedenle Tissot markasını önermediklerini söyledi. Bu forumda okumuştum daha önce Tissot'un distribütörlüğü Saat&Saat firmasına geçmiş.
Sizin görüşleriniz nedir, gerçekten bu el değiştirme olayı müşsteriyi etkiler mi? Yoksa bana Seiko satmak için mi böyle demişlerdir.

Teşekkürler..
zandar

Mesaj Slayer39 » 03 Eyl 2012, 18:01

"Tissot Le Locle" tavsiye edebilirim, gerçi 39,3mm kasa çapıyla biraz küçük gelebilir ama emin olun bilekte çok güzel duruyor. Hemde fiyatı 900 tl'nin altında, çok elit bir saat almış olursunuz.
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj zandar » 03 Eyl 2012, 18:02

Slayer39 yazdı:"Tissot Le Locle" tavsiye edebilirim, gerçi 39,3mm kasa çapıyla biraz küçük gelebilir ama emin olun bilekte çok güzel duruyor. Hemde fiyatı 900 tl'nin altında, çok elit bir saat almış olursunuz.

tşk ederim öneriniz için, önceki arkadaşın önerdiği visodate de ilgimi çekti. Ama şu bi önceki mesajımda belirttiğim el değiştirme konusunda görüşünüz nedir?
zandar

Mesaj asymptote » 03 Eyl 2012, 18:33

Tissot LPI'de iken servisi zaten sorunluydu, el değiştirmesi servisi daha kötü yapmaz bence, en çok Saat&Saat bünyesinde eski sorunlu servisine devam eder. Ancak saat alma tercihinizi etkilemesin bu durum, Tissot gibi güzelim bir markayı şimdilik kötü olan servis ağı yüzünden elemeyin, ileriki günler ne getirir bilinmez. Bu arada forumun satılık ilanları bölümüne göz atmayı unutmayın, çok iyi durumdaki saatleri çok uygun fiyata alma şansınız olabilir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu, Majestic-12 [Bot] ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners