foruma üye olduğumdan beri günlerdir saatlerce yazdığınız satırları okuyorum, kimilerine de katılmaya çalışıyorum.
Öncelikle hepinizin emeğine sağlık, birçok bilgi paylaşımı yapılmış. düzgün insanlardan oluşan bir forum burası.
Yaş ortalaması da benim yaşıma uygun olduğundan nesil çatışması olmuyor, zevklerimiz beğenilerimiz üç aşağı beş yukarı aynı.
Zevkle okuyorum yazdıklarınızı.
Gelelim sadede;
önceleri diver saatler çok itici gelirdi, hele ki markası Rolex' se iki kez itici gelirdi, ancak forumu okudukça bu zıkkımın müptelası olduk.
hangi saate baksam Rolex tadı vermiyor. Vermiyor da bütçe Rolex' i almaya müsaade etmiyor

Rolex' in bileğe yakıştığı ve yapıştığı gibi hiçbir model yakışmıyor. Sanki Rolex takan Rolex' le doğmuş birader.
Neyse konuyu gereksiz uzattık, şimdi ezcümle ; 1500-TL limitli (azcık daha artırabilirim) aşağıdaki özelliklere haiz bir saat arıyorum.
Konu başlığında yazdığım markalar benim forumdan araştırdığım iyi kötü beğendiğim markalar, yeni marka ve model ekleyebilirsiniz tabii.
1- Rolex' e çok benzeyecek (seadweller, submarine,oyster)
2- Çeliği Rolex kadar kaliteli kullandıkça cilalanacak, tatlı bir hal alacak (Direkt Rolex alsaydık çok kolay olacaktı galiba

3- Tercihen çelik kordonlu ama deri ve nato kayışa da uygun olacak.
4- Bileği saracak, seikolar gibi kaba olmayacak (bileğimin ön kesiti 48mm, ince sayılır, 77 kg, 1,76 boydayım)
5- Kadran Siyah, Bezel de siyah olacak, (elbette hoş alternatiflere açığım)
6- çok kalın gövde istemiyorum, sandwich kasa gibi kalın olmasın bileğim ince zira. hafif ama gösterişli olursa iyi olur.
7- kadranı mümkünse sade olacak.
Sanırım çok şey istedim,neyse hoşgörünüze sığınarak şimdilik bu kadar diyorum.
Öneri olarak araştırdığım saatlerden yukarıda konu başlığında yazdığım markaları buldum. bunlar arasında konforu, işçiliği, çeliği ve estetiği en iyi marka hangisi? Sanırım konfor olarak Rolex e yaklaşamazlar gibi görünüyor. ÇElik ve işçilikte az da olsa benzerler diye düşünüyorum.