TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tercihi ve Manyetik Alan İle İlgili Soru

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Tercihi ve Manyetik Alan İle İlgili Soru

Mesaj darkq » 14 Tem 2012, 14:02

Saatlerden cok anlamam. Tavsiyeler uzerine otomatik saat almayi dusunuyorum. Saatlerde celik kasa kullaniliyor buna birde celik kordon eslik edince agirliklari bir hayli artiyor. Bir spor birde klasik iki saat almayi dusunuyorum. Klasik saat icin otomatik olacagindan eminim ama spor saat konusunda kararsiz kaldim.

Otomatik saatler manyetik alanda ne kadar sapma yapiyor ? Yani yogun manyetik alana maruz kaldik diyelim birkac saniye sapma mi olur yoksa saat manyetik alana maruz kaldigi sure icinde tamamen durur mu ?

Spor saat icin seikonun bir modelini begendim Bu saatle ilgili sorum, o ikinci kol kurma kolu mu, ne ise yariyor ? bu saati tavsiye edermisiniz ?
Resim

Agirlik, kalite ve fiyat soz konusu oldugunda klasik ve spor hangi saatleri tavsiye edersiniz ? Spor saat biraz iri 40mm civarinda olabilir, fiyat olarak maksimum 500 euro dusunuyorum

Saat tavsiyesi icin istediklerim

Hammadde: Çelik olursa agir olacagi icin supheliyim, Titanyum olabilir

Saat Tipi: Klasik ve spor iki saat dusunuyorum

Kadran Rengi: Beyaz yada siyah olsun , mavi kadran yada diger renkleri sevmiyorum

Çap: 36mm civari klasik icin 40-42mm spor saat icin

Mekanizma: Otomatik tercihim

Kasa Tipi: Yuvarlak

Kayış/Bilezik: Deri Kayış, Çelik yada titanyum bilezik
Kullanıcı avatarı
darkq

Re: Saat Tercihi ve Manyetik Alan İle İlgili Soru

Mesaj SeRxx » 14 Tem 2012, 21:44

Manyetik alan ve sapma ilişkisi; mağruz kalma süresine ve şiddetine bağlı.

Resimdeki Seiko modelenin ikinci kurma kolu iç bezeli döndürmek için(0 km-9-8-7 ... yazan bölgeyi döndürmek için)

Bütçenizin 400 Euro'sunu klasik olarak Tissot Visodate veya Tissot Le Locle modellerine; kalan 100 Euro'sunu da spor model olarak Seiko 5 modellerine ayırabilirsiniz. Bunlar doğru seçimler olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Saat Tercihi ve Manyetik Alan İle İlgili Soru

Mesaj darkq » 15 Tem 2012, 00:07

serxx yazdı:Manyetik alan ve sapma ilişkisi; mağruz kalma süresine ve şiddetine bağlı.

Resimdeki Seiko modelenin ikinci kurma kolu iç bezeli döndürmek için(0 km-9-8-7 ... yazan bölgeyi döndürmek için)

Bütçenizin 400 Euro'sunu klasik olarak Tissot Visodate veya Tissot Le Locle modellerine; kalan 100 Euro'sunu da spor model olarak Seiko 5 modellerine ayırabilirsiniz. Bunlar doğru seçimler olacaktır :thumbup:

Tesekkurler simdi bahsettiginiz tissot modellerine bakacam. Spor saat icinde onceki mesajda resmini gosterdigim saati alacam sanirim.
Kullanıcı avatarı
darkq

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Agk22 ve 142 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners