Bir süredir kendime bir saat almak niyetim var ancak marka/model konusunda kararsızdım. Forumu epey inceledim ve bütçeme uygun olarak Seiko 5 modellerinden bazılarını gözüme kestirmiştim. Ancak aynı fiyat aralığında (300-400) gayet güzel Tissot'lar da var. Örneğin Tissot T34.1.481.14 >> 365 TL ( http://www.hizlisaat.com/Tissot-T34148114,PR-21294.html ) veya Tissot T049.410.11.037.00 >> 410 TL ( http://www.hizlisaat.com/Tissot-T049410 ... 39557.html ) [Gerçi Seiko 5 ya da Chrono'lar 200 TL dolaylarında da var.]
Saatten çok anlamıyorum ama Tissot'nun "Swiss Made" oluşu elbette ki bir avantaj ancak anladığım kadarıyla bu modelleri (yukarıdakiler) mekanik/otomatik değilken (net bilgiye ulaşamadım ve emin değilim; bilenler paylaşırsa sevinirim) Seiko 5'ler mekanik.. Ve ben bu durumda çok kararsız kaldım. Eğer Tissot'nun bu modelleri mekanikse (ki sanmıyorum) zaten direk onlardan alırım ama yok değilse, şu ikilemde kalıyorum: Quartz bir Swiss Made Tissot mu yoksa Mekanik bir Japan Seiko mu?
Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara şunu söyleyebilirim ki, ilerideki hedefim ciddi bir automatic Tissot olmakla birlikte şimdilik 400TL'yi aşmak beni sıkıntıya sokacak. (Elbette ki ne kadar ucuz o kadar iyi ama fiyat/performans oranı daha da önemli.) Bir bakanlıkta memurum; hem iş gereği hem de sosyal statü nedeniyle klasik giyinmekle birlikte nadiren de olsa spor giyiniyorum. Hatta bi ara şu 100 TL'lik saatlerden bir klasik bir spor alıp dönüşümlü giymeyi bile düşündüm; ki hala çok uzak değilim bu düşünceye. Zamanla yaşayan bi insanım ancak şu an kolumda askerden kalma Casio F-91 var (F/P oranı çok yüksek bence), askerden önce birkaç saat değiştirdim ama epey bir müddet cep telefonu ile yetindim. Ancak şu aşamada yeni bir saate ihtiyacım var. Yukarıdaki bilgiler ışığında yardımcı olabilecek arkadaşlardan her türlü fikre açığım.
Teşekkürler..
Tissot T34.1.481.14 >> 365 TL

Tissot T049.410.11.037.00 >> 410 TL

(Örnekler gözüme kestirdiğim saatler değil, o segmentte rastgele seçtim örnek olsun diye.)