TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 & Tissot Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Rhodora » 07 Tem 2012, 02:47

Arkadaşlar merhaba,

Bir süredir kendime bir saat almak niyetim var ancak marka/model konusunda kararsızdım. Forumu epey inceledim ve bütçeme uygun olarak Seiko 5 modellerinden bazılarını gözüme kestirmiştim. Ancak aynı fiyat aralığında (300-400) gayet güzel Tissot'lar da var. Örneğin Tissot T34.1.481.14 >> 365 TL ( http://www.hizlisaat.com/Tissot-T34148114,PR-21294.html ) veya Tissot T049.410.11.037.00 >> 410 TL ( http://www.hizlisaat.com/Tissot-T049410 ... 39557.html ) [Gerçi Seiko 5 ya da Chrono'lar 200 TL dolaylarında da var.]

Saatten çok anlamıyorum ama Tissot'nun "Swiss Made" oluşu elbette ki bir avantaj ancak anladığım kadarıyla bu modelleri (yukarıdakiler) mekanik/otomatik değilken (net bilgiye ulaşamadım ve emin değilim; bilenler paylaşırsa sevinirim) Seiko 5'ler mekanik.. Ve ben bu durumda çok kararsız kaldım. Eğer Tissot'nun bu modelleri mekanikse (ki sanmıyorum) zaten direk onlardan alırım ama yok değilse, şu ikilemde kalıyorum: Quartz bir Swiss Made Tissot mu yoksa Mekanik bir Japan Seiko mu?

Yardımcı olmak isteyen arkadaşlara şunu söyleyebilirim ki, ilerideki hedefim ciddi bir automatic Tissot olmakla birlikte şimdilik 400TL'yi aşmak beni sıkıntıya sokacak. (Elbette ki ne kadar ucuz o kadar iyi ama fiyat/performans oranı daha da önemli.) Bir bakanlıkta memurum; hem iş gereği hem de sosyal statü nedeniyle klasik giyinmekle birlikte nadiren de olsa spor giyiniyorum. Hatta bi ara şu 100 TL'lik saatlerden bir klasik bir spor alıp dönüşümlü giymeyi bile düşündüm; ki hala çok uzak değilim bu düşünceye. Zamanla yaşayan bi insanım ancak şu an kolumda askerden kalma Casio F-91 var (F/P oranı çok yüksek bence), askerden önce birkaç saat değiştirdim ama epey bir müddet cep telefonu ile yetindim. Ancak şu aşamada yeni bir saate ihtiyacım var. Yukarıdaki bilgiler ışığında yardımcı olabilecek arkadaşlardan her türlü fikre açığım.

Teşekkürler..

Tissot T34.1.481.14 >> 365 TL
Resim

Tissot T049.410.11.037.00 >> 410 TL
Resim

(Örnekler gözüme kestirdiğim saatler değil, o segmentte rastgele seçtim örnek olsun diye.)
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj espinosa » 07 Tem 2012, 09:10

Seiko 5 almanızı tavsiye ederim. Zamanla mekanik saat merakınız artarsa tissotun otomatiklerine yonelebilirsiniz. Su anda nispeten ucuz bir mekanik saatle başlamak daha isabetli olur diye düşünüyorum. Yalnız seiko 5 i internetten yurtdışından almanızı tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
espinosa

Re: Seiko 5 & Tissot Seçim Tavsiyesi

Mesaj yzfomer » 07 Tem 2012, 09:14

Seiko 5 :thumbup:
Kullanıcı avatarı
yzfomer

Mesaj Slayer39 » 07 Tem 2012, 09:19

Mekanik saat hastalığı baş gösterince pilli saatleri kutusundan dışarı çıkartmak bile istemiyebilirsiniz. Bence de Seiko 5. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Slayer39

Mesaj Anıl » 07 Tem 2012, 10:15

Ne olursa olsun ben isviçreliden yana kullanırdım hakkımı :thumbup:
Anıl YERGÖÇ

"To break the rules, you must first master them."
Kullanıcı avatarı
Anıl

Mesaj SherlockHolmes » 07 Tem 2012, 12:39

Tissot'un beğendiğiniz modeli mekanik değil. Mekanik saatleri fiyatlarından tanıyabilirsiniz :)

Otomatik saatlere yeni yöneliyorsanız Seiko 5 ile başlamak son derece doğru bir seçim olacaktır.

Seiko 5 modelleri o kadar çok var ki tahmin bile edemezsiniz. Zevkinize uygun bir Seiko 5 mutlaka vardır ;)
Kullanıcı avatarı
SherlockHolmes

Mesaj kethuda57 » 07 Tem 2012, 16:42

tissotlar 36 mm seiko5 ler 37 mm bence bir erkek için günümüz modasını düşünürsek bu çaplar çok küçük kalıyor. bence 40-42 mm nin altını düşünme...saatleri internetten değil de görerek almanı tavsiye ederim. 400 tl bence iyi bir bütçe o fiyata hem şık hem kaliteli saatler bulabilirsin. orient lorus pulsar saat markalarına da yönebilirsin yelpazeni geniş tutmanı ve içine sinecek uzun yıllar kullanabileceğin bir model almanı tavsiye ederim...

pulsar ve lorus seikonun markalarıdır güvenle kullanabilirsin...

PULSAR PS6015 bence sade ve şık bir model

Resim

Lorus RL423AX9 otomatik için bir başlangıç olabilir

Resim
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj asymptote » 07 Tem 2012, 17:03

Anıl yazdı:Ne olursa olsun ben isviçreliden yana kullanırdım hakkımı :thumbup:

+1
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners