Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
amatör » 02 May 2012, 21:22
Üstadlara selam. Hayatımda ilk kez otomatik bir saat aldım. Alırken otomatik saat nedir bilmiyordum. Gittigidiyordan aldım. Sıkıcı ve zaman alıcı biliyorum ama bana yardım ederseniz sevinirim. Googlede ararken forum sitenize ulaştım. Bu akşam üye oldum. Eğer yardımcı olabilirseniz bana iyi bir hoşgeldin hediyesi olur.Merak ettiğim başlıca konular:
1- Saat bana ilk geldiğinde ne yapmalıyım.
2- Saat ilk geldiğinde nasıl ayarlamalıyım.
3- Sapmasını nasıl hesaplayabilirim.
4- Bende 3-4 sat var ve kıyafetime göre saat takıyorum. 2, 3 günde bir kullanırsam nasıl olur.
Şimdiden teşekkürler.
-

amatör
-
necati » 02 May 2012, 21:33
1. Saat eline ulaştığı için sevinmelisin.
2. Kurma kolunu çevirdikten sonra çekip, internet saatiyle yada gmt ile senkronlayarak.
3.
http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/europe/turkey/ankara/Bu linkteki saat ile senkronlayıp 24 saat sonra sapma miktarını ölçerek yada her iki saati aynı anda not edip farkı yazmak ve 24 saat sonraki farkı ölçüp, ne kadar sapma olduğunu hesaplamak.
4. Saat durur. Tekrar kullanmaya başlayınca çalışır, ayar gerektirir.
-

necati
-
drk » 02 May 2012, 22:09
Amatör hoşgeldin
Öncelikle yeni saatin hayırlı olsun, güle güle kullan

İlk zamanlar ölçtüğün hassasiyet bir süre sonra değişecektir, iyileşecektir.
-

drk
-
amatör » 02 May 2012, 22:25
Kusura bakmayın arkadaşlar yanlış yazmışım. Seiko 5 Snk809 olacaktı. Sn. drk ayar gerektirir derken normal saat ayarı (akrep ve yelkovan) herhalde. Cezaplarınıza teşekkürler arlakadaşlar.
-

amatör
-
amatör » 08 May 2012, 20:24
Merhaba üstadlar. Daha detaylı bilgi verebilir misiniz.
-

amatör
-
drk » 08 May 2012, 20:34
Ben yardımcı olmaya çalışayım

Nasıl bir detay istiyorsunuz?
-

drk
-
herofb » 08 May 2012, 21:53
necati yazdı:1. Saat eline ulaştığı için sevinmelisin.
2. Kurma kolunu çevirdikten sonra çekip, internet saatiyle yada gmt ile senkronlayarak.
3.
http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/europe/turkey/ankara/Bu linkteki saat ile senkronlayıp 24 saat sonra sapma miktarını ölçerek yada her iki saati aynı anda not edip farkı yazmak ve 24 saat sonraki farkı ölçüp, ne kadar sapma olduğunu hesaplamak.
4. Saat durur. Tekrar kullanmaya başlayınca çalışır, ayar gerektirir.
1. Yalnızca sevinmek yetmeyebilir , takla atmak maalesef ülkemizde gerekli
-

herofb
-
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 113 misafir