TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 SRP139 / SNZG95 / Superior SSA003 Yorum ve Tercih

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangisini Tercih Edersiniz?

Seiko 5 Sports SNZG95
2
7%
Seiko 5 Sports SRP139
3
10%
Seiko Superior SSA003
24
83%

Toplam oy : 29

Seiko 5 SRP139 / SNZG95 / Superior SSA003 Yorum ve Tercih

Mesaj vollkan59 » 27 Nis 2012, 01:29

Merhaba,

1- Saatler nasıl(kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar?
2- Fiyatları ne kadardır? ( Türkiye)
3- Hangisini tercih edersiniz?

Teşekkürler

Seiko 5 Sports SNZG95
Resim

Seiko 5 Sports SRP139
Resim

Seiko Superior SSA003
Resim
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Re: SRP139K1 , SSA003K1,SNZG95K1

Mesaj Bond » 27 Nis 2012, 02:03

Bu şekilde sırf kodlarla mesaj ile bu saatler hangileridir, markası nedir herkes bilemez. Mesajını düzenledim.

Fiyatları ne kadar için normal ve fiyat arama motorlarını kullanabilirsin :idea:

Seiko Superior SSA003 diğer sorduğun Seiko 5 Sports modelleri ile ayrı kategoride. Daha üst segment bir model. İşçilik, bilezik kalitesi çok daha iyidir ve mekanizması daha üst kalibre. Benim seçimim bu üçü arasından bütçen uygun ise Superior SSA003 olurdu. SRP modeli için ise SRP167 yazarsan çok benzeri için detaylı yorum konusu var. Superior SSA003 modelini yeni alan üyemiz var, çok güzel fotoğrafları var forumda gayet kaliteli duruyor fiyat ve segmenti içinde :thumbup:

Gene SSA003 yazarsan çıkacak bilgi ve kullanıcı fotoları. Seiko 5 Sportslar içinden seçim tamamen optik zevkine kalmış. Temel olarak bir kaç farklı ürün dışında hepsi aynı sayılır. SRP serisinden ama Seiko 5 Sports olmayan güzel bir model olarak Seiko SRP031 tavsiye ederim. Gene arama ile bakabilirsin modele ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Seiko 5 SRP139 / SNZG95 / Superior SSA003 Yorum ve Terci

Mesaj vollkan59 » 27 Nis 2012, 02:14

üstadım çok teşekkürler.. :champ:
yazdığım modelleri sürekli resim ekleyip düzenliyorsun,emeğine sağlık.. bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler :thumbup: benimde hoşuma SSA003 modeli gidiyor aslında fiyat ederi nedir acaba?
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj Bond » 27 Nis 2012, 02:37

Rica ederim :champ: Mesajların düzenlenmesi şart, detaysız konu olunca cevap gelmiyor. Etki tepki durumu :D Forum güzel ve kaliteli olsun diye yapılması gerekiyor. Bu nedenle hemen hemen cevapsız konu yok TSF'de. Elbette yardımsever ve içten bilgi paylaşımı yapan çok kişi olması en büyük etken. :champ: Hem katılımcı üyelerde alışıp bir sonraki konularını daha detaylı açıyorlar ;)

Volkan59 ederi nedir ne diyebilirim bilemiyorum ama Superior serisinin bir Seiko 5 Sports olmadığı çok açık. Resimlerden bile çok belli kalite farkı. Tolgi06 almış yakın zamanda, yarın konuyu görürse kullanıcısı olarak izlenimlerini ve alım bilgilerini yazar sanırım. Veya bir pm yolla istersen öncelikli modelin bu ise. Fiyatlarına bakıp karşılaştıracaksın artık. Kolay karar değil bu fiyatlandırmada bir sürü saat var, biraz kişisel tercih ama beğenip aldıktan sonra şunu alsaydın denilmez ve SSA003 yanlış karar olmaz. Sadece almadan kolunda denemeni tavsiye ederim.

tolgi06 yazdı:Resim
Resim
Resim

Seiko Superior SSA003...
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj vollkan59 » 27 Nis 2012, 22:03

üstadım teşekkürler bilgiler için. :super: tolgi06 ya öm attım ama bugün foruma uğramadı heralde :D neyse görürse cevaplar...
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Mesaj Tolgi06 » 28 Nis 2012, 11:34

Merhaba volkan59,son 2 haftadır foruma bakmaya vaktim kalmıyor.Başlığı da yeni gördüm.Cevap için geciktiysem özür dilerim (pm bana ulasmamıs bu arada) :D .
SSA003 konusuna gelince... Daha önce birçok Seiko/Seiko 5 modeli kullandım. Öncelikle bu model Bond'un da dediği gibi Seiko 5 lerden daha üst segmentte yer alıyor. Bilezik kalitesi fiyatına göre tatmin edici.Bombeli cam filan var,ayrıca optik olarak da tavsiye edebileceğim bir model. Mekanizma performansı başarılı. +1 sn/gün sapması var ama zamanla ne olur bilemiyorum.

Saat biraz büyük olmasına karşın kolumu hiç yormuyor,kolda da gayet şık durduğunu söylüyorlar arkadaşlarım. Ayrıca ben metal kordonlu olarak aldım ama ekstradan silikon kordon da sipariş edeceğim.Silikonu da çok yakıştırıyorum bu modele çünkü. Sana da tavsiyem metal kordonlu olarak alman olur.Çünkü böylece baya fiyat tasarrufu sağlanmış oluyor çift kordonlu kullanımda.

Fiyat ise Türkiye'deki mağazalarda 950-1000 tl civarı,pazarlıkla 600 e alınabilir nakitte.Yalnız her bayide bulman biraz zor.Ben Sirkeci'de lacivert versiyonu görmüştüm o kadar. Yurt dışından alacaksan eğer ben creationwatches.com'dan aldım.Kargo dahil 192 dolardı.Siteden oldukça memnun kaldım.Kargo hızlıydı filan.Yani eğer beğendiysen tereddütsüz alabilirsin. Eğer diğer Seiko 5 modellerini düşünürsen onları da sorunsuz kullanırsın ama benim sana şahsi önerim kalite olarak SSA003 olurdu.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj SeRxx » 28 Nis 2012, 12:01

Ve beklenen yorum geldi, bir aralar inceleme de yapacaktın Tolgi sanırım vakit bulamadın ;)

tolgi06 yazdı:+1 sn/gün sapması var

Tolgi saniyenin hareketine baksana içine yanlışlıkla Spring Drive mı takmışlar yoksa :D Umarım böyle devam eder:thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj vollkan59 » 28 Nis 2012, 12:29

cevapladığın için teşekkür ederim :thumbup: sanırım bu saati alıcam(kısmetse,şu ayın 5 ide gelmez oldu arkadaş.. :D ) 192 dolar gayet iyi bir fiyat..internette kargo ücretsiz fiyat 12 taksit 540 tl uygunmu sizce..
Kullanıcı avatarı
vollkan59

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Agk22 ve 142 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners