Drago su geçirmezlik ne kadar önemli bilmiyorum ama bu yüklediğim modellerin hemen hemen hepsinde fabrikasyon kahve kayış opsiyonu mevcut. Uygun resim olmadığı için farklı versiyonlardan yükledim. Hepsinin chrono olmayan modelleri de var. Fiyatlandırmalara biraz daha bakmak lazım elbette ama çoğu yakın olması gerekli bütçeye. Kiminde chronolu versiyonlar bütçeyi aşarken, bazılarında chronolu ve chronosuz versiyonlar bütçenin altında kalır. Aslında kayışa takılmamak lazım yani bir kriter olmamalı bence, nasılsa modele yakıştığı sürece istediğin kayışı kullanabilirsin. Orijinal kayışlardan çok daha iyi kalitede kahve kayışlar almak mümkün. Bu sebeple çelik bilezik versiyon olup kayışta yakışacak bir model düşünebilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, fotoları alta sıra ile yükledim. Ek modelleri ise yazı ile belirttim.
Zenith El Primero Pilot ve Bell & Ross Heritage BR 123 ve BR 126 Chrono oldukça tarz saatler. Daha az spor Zenith Espada veya Elite olabilir. Maurice Lacroix modellerinden bazıları kriterlerine cevap verebilir. Omega Speedmaster, Seamaster veya Deville bazı modeller uygun.TAG Heuer Carrera ve bazı Bretiling modelleri belki. Longines Spirit Chrono veya Legend Diver modelleri de kriterlere uygun gibi. IWC Spitfire ve Portfino serisi bazı modeller sanırım bütçeye uyabilir. Pek spor değil ama 7000 TL bütçesine giriyorsa Grand Seiko bile olabilir ama 8-10 Bin USD için Grand Seiko önermiyorum biliyorsun. Tarz, ( vintage görünümlü, modern, klasik ) çap, su geçirmezlik ve mekanizma tercihini ( kurmalı / otomatik - in-house veya ETA bazlı ) bilirsek daha uygun alternatifler çıkabilir.
Panerai bence her iki tarza çok uyumlu değil pek bu tarz round kasa modeller kadar. Radiomir takımla iyi dururken 339 vb gibi özel versiyon falan değilse spor iyi durmuyor. Luminor ise takımla pek olmuyor ancak bazı özel modelleri uyabiliyor. Özel modellerin fiyatlandırması bütçeyi geçer. Seviyorsan giriş modelleri olur Panerai içinde belki. Rolex bütçenin üstü geneli, çoğu modelde bazıları hariç kayışla pek iyi durmaz.
Yani saat çok karar zor

Başka bir alım stil alternatifi ( 2 saat almak ) daha var bence ama onu sonra yazarım gelişmelere göre