TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart Ocean Diver Modelleri Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Olsanız Hangisini Seçerdiniz?

Steinhart Ocean Vintage Military
19
83%
Steinhart Ocean 1 Vintage Red
4
17%

Toplam oy : 23

Steinhart Ocean Diver Modelleri Seçim

Mesaj kocak04 » 03 Kas 2011, 21:05

Herkese iyi forumlar.Önümüzdeki günlerde kolumda bir diver görmek için para biriktirmeye başladım.Tabi bu arada uygun fiyatlı alternatif önerilerinizi de değerlendirmek isterim.Ben bu iki saati beğendim fiyatları aynı kasa olarak ta aynılar.Fakat Vintage Military 200 m, diğeri ise 300 m su geçirmezliğe sahip.Siz olsanız hangisini seçerdiniz? Başlığın başında da yazdığım gibi farklı önerileride değerlendirmek isterim.Herkese şimdiden çok teşekkürler..

Ocean Vintage Military :

Resim

Eta 2824-2 mekanizma, 42 mm çap, 13 mm yükseklik, 190 gr ağırlık, 200 m su geçirmezlik..

330 EUR fiyat

Ocean 1 Vintage Red :

Resim

Eta 2824-2 mekanizma, 42 mm çap, 13 mm yükseklik, 190 gr ağırlık, 300 m su geçirmezlik..

330 EUR fiyat
Kullanıcı avatarı
kocak04

Re: Steinhart Diver Seçim

Mesaj drk » 03 Kas 2011, 21:10

Ben olsam ilkini alırdım, sebebi güncel submariner'a daha az benzemesi.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Steinhart Ocean Diver Modelleri Seçim

Mesaj Bond » 03 Kas 2011, 23:54

Date özelliği önemli değilse yeni çıkan Ocean Vintage Military daha mantıklı. Bu saat gene alıcılardan gelen istek üzerine üretildi, biliyorsun bu model Ref.6538 Big Crown Submariner homage bir nevi. WR durumu aslında ikisinde de aynı ;)

Ref.6538'e ithafen kadranda 200m / 660ft yazıyor. Kollar farklı ve indexler daha büyük olması bence güzel olmuş. Vintage lumeda hoş duruyor. Tek eksisi plexi cam olmaması diyebiliriz. Bu versiyon için kimilerine göre plexi kullanılabilirmiş, genel yorumlar bu yönde idi. Fiyat / performans zaten sky high :) Belki bende alırım bundan bir tane ya da biz mi yapsak böyle bir saat :D :?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj drk » 03 Kas 2011, 23:55

Bond yazdı:Ya da biz mi yapsak böyle bir saat :D :?

Bu tesadüfen yazılmış olamaz :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 04 Kas 2011, 00:01

Yani düşünüyoruz tabii ama karar veremedik. :D Panerai yaptırsak 20 kişi katılır mı :? Bulamayız şu an, ilerde ancak ;)

Ocean Vintage Military almak isteyen 3-4 kişi var sanırım son günlerde foruma yazan. Yakında Ocean 2 çıkacak, tarzını beğenenler olursa biraz daha bekleyebilirler alternatif olarak. Ocean 2 homage model olmayacak. ;) Gerçi ben pek beğenmedim prototip fotolarını ama tam yansıtmıyor olabilir son ürünü.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 04 Kas 2011, 00:13

Ocean Vintage Military modelini ben de çok beğendim.. Bezel yapısı, index rengi, no date özelliği ile gerçekten çok başarılı bir saat.. :thumbup: Plexi olmaması benim için bir artı zira gerçekten vintage olmayan saatlerde retro hava yakalamak amaçlı plexi kullanılmasını lüzumsuz bulmuşumdur her zaman.. Zaten safire nazaran kullanışsınız olduğu da aşikar.. ;)

Negatif bir unsur olarak görmemekle birlikte kolların Mercedes tarzı tercih edilmesi daha çok hoşuma giderdi.. Gunter benim için böyle bir SE yapar mı acaba..? :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 04 Kas 2011, 00:22

Evet haklısın Razz safir daha iyi :thumbup: Genel heritage bakımından plexi isteyenler olmuştu oradan aklımda kalmış. Cam domed sanırım, düz mü diğer normal Oceanların hatırlamıyorum, o konuda da yorumlar vardı. Kolları değiştirmek kolay yaparlar ama saatler İsviçrede montajlanıp geldiği için bu şekil vintage lume uygulanmış mercedes kol ellerinde yoktur :? Kadranda kullanılan 1 için ne diyorsunuz? Ben karar veremedim iyi mi kötü mü diye? :?

Group buy mı yapsak :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 04 Kas 2011, 00:28

1 fikir olarak rahatsız edici değil benim açımdan.. Hani olsa da olur olmasa da.. Ancak 1 punto daha ufak çalışılabilirmiş diye de aklımdan geçmedi değil :)

Group Buy'a special price da isteriz o zaman :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners