TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Timex & Tissot & Victorinox Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Timex & Tissot & Victorinox Arasında Seçim

Mesaj Kaans » 03 Kas 2011, 03:08

Herkese merhaba...

Uzun zamandır yoktum aranızda ama zaman zaman yazıları takip ettim aktif olarak katılamasam da...

Şimdi kullandığım Orient & Candino & Swatch & Nacar & Vostok saatlerimin yanına yeni bir saat katma vakti geldi ve ortalama 600 - 650.- TL bütçe ile arayışa girdim. Victorinox Swiss Army asıl hedeflerimden biri ancak hedeflediğim bütçede çok fazla seçenek yok gibi.. Onun için Tissot ve Timex markalarından da model seçimleri yaptım... Yaptığım seçimlerle ilgili fikirlerinizi duymak ve varsa alternatifleri görmek beni sevindirirdi...

Gelelim modellere...

Timex T49783
Resim

Victorinox Swiss Army 241409 Summit XLT

Resim

Çelik Kasa
Deri Kordon
Kristal Cam
Kronometre
Takvim
10 ATM Su Geçirmez

-İsviçre yapımı kuvars kronograflı makine
-41.5 mm çapında paslanmaz çelik kasa (316 L)
-Tek yönde hareket eden bezel
-Su geçirmezlik 10 ATM(100 mt./330 feet)
-Darbeye dayanıklı mineral kristal saat camı
-Fosforlu akrep/yelkovan ve saat işaretleri
-Tarih göstergesi
-Çelik bilezik
-Çift korumalı güvenli toka
-Dalgıçlar için ek uzatma

Kronograf fonksiyonları
-ikinci bir zamanlamaya
imkan veren 60 saniye ve 30 dakika sayaçları
-Takimetre göstergesi

Tissot T12.1.526.31

Resim

• Paslanmaz çelik kasa
• Deri bandı
• Beyaz kadran
• Safir kristal
• 99 feet (M 30) Suya dayanıklı

Farklı karakterde modeller olduğunu biliyorum, şu aşamad içime en çok sinen modelin Viktorinox olduğunu söyleyebilirim. Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Re: Timex & Tissot & Victorinox Arasında Seçim

Mesaj SeRxx » 03 Kas 2011, 12:15

Kullandığınız modellere bakılırsa artık otomatik bir saat alma zamanı gelmiş gibi. Bütçenize 150 TL falan ekleyerek Tissot Automatic modellerinden alırsanız daha iyi olmaz mı acaba?
Örnek:
Resim
bu modelin beyaz kadranlısını düşünüyordum bir ara. Foruma da sormuştum bu başlıkta:
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=6352#axzz1cdE1XOxf
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Kaans » 03 Kas 2011, 12:46

serxx yazdı:Kullandığınız modellere bakılırsa artık otomatik bir saat alma zamanı gelmiş gibi. Bütçenize 150 TL falan ekleyerek Tissot Automatic modellerinden alırsanız daha iyi olmaz mı acaba?

Orient & Vostok saatlerim zaten otomatik modeller... ;) Bütçemi de aşacağımı çok düşünmüyorum doğrusu... Teşekkür ederim...

İnternette şöyle bir yorum buldum saat hakkında. Acaba yapım kalitesi ortalama mıdır acaba ?

I like the design. Date change doesn't work. After couple of days of using, upper-right chronograph doesn't align at 0.
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Kaans » 03 Kas 2011, 15:20

Arkadaşlar bir de Steinhart ekledim seçimlere ve aşık oldum diyebilirim.

Resim

Bu arada Antalya'da Viktorinox için fiyat aldım ve 500.- Franktan 360.- Franka düştüler hiç pazarlık yapmadan... ortalama 750.- TL'ye geliyor. Bu durumda Steinhart almak daha mantıklı geliyor bana. V.A.T. düştükten sonra 730.- TL. + Nakliyat + Gümrük falan = 800.- TL.'ye kotarılabilir gibime geliyor. Ne dersiniz ?
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj SeRxx » 03 Kas 2011, 18:54

Ben Victorinox alacağıma kesinlikle bu saati tercih ederdim. Ama bu saat 950 TL nin üzerine mal olur size..
303€ + 30€ kargo + 57€ gümrük= 390€= 955 TL ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 03 Kas 2011, 20:53

Steinhart military benim de ciddi olarak almayı düşündüğüm saatlerden biri, ben olsam cevabım belli :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Kaans » 05 Kas 2011, 00:09

Bu Junkers GMT Cockpit JU 52 saat, Uhrbox.de sitesinde kargo dahil 300.- küsür TL. Quartz Ronda mekanizma, deri el dikişli kayış

Resim

Ne dersiniz ?
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Bond » 05 Kas 2011, 00:22

Kaans tekrardan hoşgeldin :champ: Uzun zamandır yoktun :D İşin doğrusu sorulan tüm saatler birbirinden farklı modeller, pek bir tasarım benzerliği yok bunun yanında mekanizma ve üretim yeri benzerliği de yok. Hele işin işine quartz mekanizma ve uzak doğu üretimi ürünleride girince 10 binlerce model alternatifi bulunabilir 600 TL seviyesinde. O sebeple bence daha net bir karar verip araştırma yapmak daha doğru olur diyebilirim.

Stein Military boyutu ve sade tasarımı ile cidden güzel bir saat ama bütçeni aşıyor. Junkers vb bazı Alman merkezli markalarında hoş saatler var. Forumda daha önce bir hayli konuşmuştuk bu markalar ve modelleri üzerine. Hatta eğlenceli bir Junkers başlığı olması lazım zamanında uçak motorları üreten çok ciddi bir firma idi, bizde eskiden şofbeni bile vardı. :)

Bu sorduğun modelin kasa kalitesi resimde pek iyi durmuyor, zaten kasa büyük olasılıkla uzakdoğu üretimidir. Kadran arma dışında hoş. Mekanizma olarak quartz olsada Ronda kullanmaları artısı. Junkers, Messerschmitt ve Graf Zeppelin markalarında uygun fiyatlı pilot ve aviation temalı güzel saatler var, aralarında Rus otomatikleri, Swiss otomatikleri, Japon, Çin ve İsviçre quartz mekanizmaları kulllanan bir çok model mevcut. Yukarıda belirttiğim gibi bence almak istediğin saat modeline, tarzına, fiyatına, özelliklerine daha net karar verdikten sonra araştırma yaparsan seçim yapman kolaylaşacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners