TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arbutus Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Arbutus Hakkında Bilgi

Mesaj cyrano » 11 Ara 2009, 20:25

Merhaba arkadaşlar.
Arbutus markası hakkında bilgisi olan var mı? Markafonide satışta ama marka hakkında hiçbir fikrim yok.
Kullanan arkadaşlar var mı ya da mekanizmaları hakkında bilgisi olan.
http://www.arbutus-newyork.com
Kullanıcı avatarı
cyrano

Re: Arbutus

Mesaj Bond » 11 Ara 2009, 20:59

Selam Cyrano,

Soruya bir linkle cevap veriyorum. Saatler Çin Malı fakat fiyat olarak ne kadar bakamadım şu an. Çin malı marka saatlere karşı bir ön yargım yok, fiyat-performans oranı olarak uygunsa ve hoşuna giden modelleri var ise elbette alınabilir. Çin malı AA kodlu Automatic mekanizmalar kullanılıyor sanırım. Bazı modellerin tasarımı birçok iyi markada dahi olduğu gibi Rolex Submariner vb gibi specific modelleri baz almış. Ama optik olarak iyi dursalarda kalite olarak zayıf olmaları büyük olasılık.

http://www.xihuang.cn/en/Index.html
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj cyrano » 12 Ara 2009, 02:12

Teşekkürler Bond

Otomatik saat mekanizmaları hakkında henüz çok fazla bilgim yok bu nedenle bu AA kodlu mekanizmalar benim için soru işareti. Ayrıca markanın websitesinde ve bazı alışveriş sitelerinde incelediğim kadarıyla limited edition serisi dışındaki modeller safir camlı değil. Güzel modeller var ama camların safir olmaması ve özellikle mekanizma konusundaki soru işaretlerim beni bu saatlerden biraz soğuttu.
Kullanıcı avatarı
cyrano

Arbutus nasıldır?

Mesaj mrhero » 08 Şub 2010, 20:08

Selam. Markafoni de % 60-70 civarı indirim var. Fakat mekanizmaları Çin menşeili sanırım çünkü tourbillion modelleri bile 450 YTL ye satılıyor. Sizin bilginiz var mı bu marka hakkında.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Re: Arbutus nasıldır?

Mesaj Clk » 08 Şub 2010, 20:28

O görmüs oldugunuz saat Tourbillon degil. Sadece Torubillon optik. Büyük ihtimal ile yay hareketlidir ama dedigim gibi sadece optik.

Ben Cin ürünleri ile ilgili olaylara biraz daha farkli bakiyorum. Son 10 yilda dünyada ki Arz/Talep dengelerini bozan, yüzyillardir krizin ne oldugunu bilmeyen Avrupaya bile kriz getiren, dünyada ki bütün fiyat citalarini asagi cekip gelismis dünyada ki issizlik oranini arttiran CIN'den mal alinir mi? Sahsim adina ben almiyorum. Alanlara da mümkün oldugu kadar mani olmaya calisiyorum.

Bu ürünleri satin almayin ki, saticilar da müsteri bulamadigi icin getirmesin. Uygun fiyatli ürün yoktur sadece ederi kadar deger bicilmis ürünlerdir bunlar.

Umarim derdimi anlatabilmisimdir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Arbutus nasıldır?

Mesaj Bond » 08 Şub 2010, 20:41

Clk ya katılıyorum ama çok düşük fiyatlara ise ve beğenirseniz alınır, en azından sahte ve vergisiz ürünler değil, bir marka olarak üretilmiş, vergisi ödenmiş ürünler. Daha öncede aynı soru sorulmuştu, konu açmadan önce arama kutusuna yazarsanız daha kolaylık olur bilgiye ulaşma açısından. Saat olarak ise optik açıdan hoş modelleri olsada, mekanizma ve kalite açısından oldukça düşük olduğu kesin. Ama elbette her malın alıcısı olacaktır. Konuları birleştiriyorum.

http://www.arbutus-newyork.com

Buda Bonus site ;)

http://www.xihuang.cn/en/Index.html
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mrhero » 08 Şub 2010, 20:56

Yok ben almıyım o zaman. Jacques Lemans indiriminden şöyle 1000 Tl civarı güzel bir saat bulursam alırım.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj Bond » 08 Şub 2010, 21:10

MrHero bence forumu biraz daha takip et, birçok opsiyonun olduğunu göreceksin. Acil saate ihtiyacın yoksa bütçene ve ihtiyaçlarına en uygun modeli bulacaksın. Burda birçok bilgili ve objektif tavsiyeler sunan arkadaşlarımız var.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners