TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Protrek PRG 130 / 240 / 250 Serisi Yorum ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Protrek PRG 130 / 240 / 250 Serisi Yorum ve Öneri

Mesaj Roccomen » 13 Eki 2011, 16:19

Herkese merhaba arkadaşlar.Aranıza bugün katıldım,ülkemizde böyle bir forumun olması gerçekten çok güzel,emeği geçen herkese teşekkürler.
Casio protrek serisi hakkında değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.Geçtiğimiz günlerde casio edifice serisinden EF-543D-1AV modelini aldım fakat yanına bir de protrek serisinden bir saat almayı planlıyorum.Edifice modeli klasik görünüşlü olduğu için protreklerden sadece digital olanlara bakıyorum ve böylece protrek 500 ve 510 serilerini eledim.Geriye 240t-7,prg 250-1,250t-7,130t-7v prg 130y-1 modellerinden birini almayı düşünüyorum.
Şimdi bu modeller hakkında aklıma takılan soruları iznizle sizinle paylaşmak istiyorum.

Saydığım modellerin hepsinde pusula,altimetre,barometre,termometre bulunmakta buraya kadar bir sorun yok.Ama prg240t-7 modelinde gündoğumu günbatımı göstergesi var.prg250-1 ve prg250t-7 modellerinde ay durumu göstergesi var ve prg 130t 7v modelinde de ay durumu ve gelgit göstergesi bulunmakta.Şimdi bu farklılıklar arasında günlük kullanımda çok büyük farklar veya avantaj/dezavantajlar oluşuyormu?Firmanın http://www.casio-intl.com/wat/protrek/ adresinde modelle baktım resimleri inceledim.Prg 240t-y modelinde pusula göstergesini baz alırsak diğer modellerde de pusula/yön göstergesi aynı şekilde mi gözüküyor acaba?

Ayrıca bu saydığım protrek modellerinden titanyum kadranlı olanları daha dayanıklı ve kullanışlı gibi geldi bana.Gerçekten böyle mi?Bu modeller arasında sizce en güzel/iyi/dayanıklı/kullanışlı olanı hangisidir?

Bu konularda bana yardım edermisiniz?

Not:Fiyat aralığı olarak herhangi bir modeli alabilirim.
Kullanıcı avatarı
Roccomen

Re: Casio Protrek serisi için öneriler

Mesaj herofb » 13 Eki 2011, 16:32

merhabalar hoşgeldiniz

bu özellikler tamamen hangisine ihtiyacınız olduğunuz ile alakalı yoksa günlük kullanımda hiç biri olmasa da olur bu yüzden herhangi bir avantaj durumu olacağını sanmıyorum

Bu arada Protek serisinde titanyum kadranın ekstra bir dayanım sağlayacağını sanmıyorum çünkü hepsi hali hazırda yeterince dayanıklı bence görünüş olarak hangisini beğendiyseniz onu almanız yeterli hiç biri sizi yanıltmaz
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Casio Protrek serisi için öneriler

Mesaj Thevenin » 13 Eki 2011, 16:52

Roccomen yazdı:Saydığım modellerin hepsinde pusula,altimetre,barometre,termometre bulunmakta buraya kadar bir sorun yok.Ama prg240t-7 modelinde gündoğumu günbatımı göstergesi var.prg250-1 ve prg250t-7 modellerinde ay durumu göstergesi var ve prg 130t 7v modelinde de ay durumu ve gelgit göstergesi bulunmakta.Şimdi bu farklılıklar arasında günlük kullanımda çok büyük farklar veya avantaj/dezavantajlar oluşuyormu?

Saydigin ozelliklere ek olarak PRW serilerde radyo alicisi var. PRG-250, gundogumu/gunbatimi zamani haric, saydigin tum ozellikleri barindiriyor. Ozelliklerin en kullanislilari atomik saat radyo alicisi ve barometre. Gelgit gostergesinin kullanimi hakkinda bilgim olmadigi gibi tahminen her gun balik tutmayan cogu karasal insana da faydasi yok. Ek olarak Protrek Edifice'ten cap ve kalinlik olarak buyuk bir saat, deneyerek almani oneririm.

Bir de titanyum kadranli degil de titanyum bilezikli olanlar var, sonu T kodlu olanlar. Ben kullanmadim; ama bilezik kalitesi hakkinda kotu yorum duymadim, vasatin uzerinde sanirim. Resin kayis ise gayet rahat ve dayanikli.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Casio Protrek Serisi İçin Öneriler

Mesaj drk » 13 Eki 2011, 17:04

Foruma hoşgeldiniz. Gün doğumu, gün batımı zamanları, ay fazı, gelgit zamanları, bunların hiçbiri günlük kullanımda işe yarar özellikler değil. Eğer bu tür bilgilere ihtiyaç duyuyorsanız zaten çok daha profesyonel ve hatasız gösterim yapan aletler kullanmanız gerekir. Dolayısıyla hangisinin şekli, hoşunuza gidiyorsa onu alın. Siyah ekranın okuması normal ekrana göre daha zor. Titanyum, plastik farketmez, hepsi çok dayanıklı, sadece bilezik mi kayış mı istediğinize karar vermeniz yeterli.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Roccomen » 13 Eki 2011, 17:07

Hoşbulduk ve yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Peki pusula görüntüsü olarak diğer modellerde prg240-t7 modelindeki gibi mi gösteriyor acaba,bu konuda bilginiz varmı?

Ayrıca fiyat olarak en pahalısı olsa bile ben prg130t-7v modelini beğendim,ilk mesajımda saydığım modellerden en yenisi veya en üst modeli hangisidir?Bir de protrek modeli saatlardan genel olarak kullanım hakkında bu saatleri alanlar tanıdıklarınızdan veya forumlardan bu saatlar hakkında çok şikayet geliyor mu,yani çabuk bozulması veya dayanıklı olup olmaması hakkında genel bir bilginiz var mı arkadaşlar?
Kullanıcı avatarı
Roccomen

Mesaj Thevenin » 13 Eki 2011, 17:15

Gayet dayanikli saatler. Seriye en son katilan 240, 250, 510 ve 500. Pusula sayisal gostergeli olanlarda hep ayni sekilde.

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 13 Eki 2011, 17:17

En yenisi demek en iyisi demek değil aslında. Sonra çıkan modelin özellikleri öncekine göre daha kötü olabiliyor. 1 seneden fazladır acmımasız işkencelerime maruz kalan 110y modelinde hiçbir sorun yaşamadım henüz. Zaten dayanıklılık için yapılmış dijital bir saatin sorun çıkarması için oldukça şanssız biri olmanız lazım :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Roccomen » 13 Eki 2011, 17:19

Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar.Bilgi ve yorumlarınızı paylaştığınız için çok sağolun.
Kullanıcı avatarı
Roccomen

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Altar ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners