Herkese merhaba arkadaşlar.Aranıza bugün katıldım,ülkemizde böyle bir forumun olması gerçekten çok güzel,emeği geçen herkese teşekkürler.
Casio protrek serisi hakkında değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.Geçtiğimiz günlerde casio edifice serisinden EF-543D-1AV modelini aldım fakat yanına bir de protrek serisinden bir saat almayı planlıyorum.Edifice modeli klasik görünüşlü olduğu için protreklerden sadece digital olanlara bakıyorum ve böylece protrek 500 ve 510 serilerini eledim.Geriye 240t-7,prg 250-1,250t-7,130t-7v prg 130y-1 modellerinden birini almayı düşünüyorum.
Şimdi bu modeller hakkında aklıma takılan soruları iznizle sizinle paylaşmak istiyorum.
Saydığım modellerin hepsinde pusula,altimetre,barometre,termometre bulunmakta buraya kadar bir sorun yok.Ama prg240t-7 modelinde gündoğumu günbatımı göstergesi var.prg250-1 ve prg250t-7 modellerinde ay durumu göstergesi var ve prg 130t 7v modelinde de ay durumu ve gelgit göstergesi bulunmakta.Şimdi bu farklılıklar arasında günlük kullanımda çok büyük farklar veya avantaj/dezavantajlar oluşuyormu?Firmanın http://www.casio-intl.com/wat/protrek/ adresinde modelle baktım resimleri inceledim.Prg 240t-y modelinde pusula göstergesini baz alırsak diğer modellerde de pusula/yön göstergesi aynı şekilde mi gözüküyor acaba?
Ayrıca bu saydığım protrek modellerinden titanyum kadranlı olanları daha dayanıklı ve kullanışlı gibi geldi bana.Gerçekten böyle mi?Bu modeller arasında sizce en güzel/iyi/dayanıklı/kullanışlı olanı hangisidir?
Bu konularda bana yardım edermisiniz?
Not:Fiyat aralığı olarak herhangi bir modeli alabilirim.