TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yaz Tatili İçin 200TL Bütçeli Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yaz Tatili İçin 200TL Bütçeli Saat Tavsiyesi

Mesaj Eterna » 09 Haz 2011, 10:09

Değerli Dostlarım hepinize selam,

Eğer kısmetse önümüzdeki ay ailecek kısa bir tatile gideceğiz. Ben çok fazla saat tutmam elimde bilirisiniz. Genelde sirkülasyon olur. Bu aralar severek kullandığım saatlerim deri kayışlı ve kurmalı vintage saatler.

Şimdi benim gibi kolunda saat olmadan yapamayacak bir adam tatilde ne yapar? Düşündüm taşındım saat almaya karar verdim. Ama tabii ki tatilde kullanacağım bir saat için bazı kıstaslarım var.

1- Senede bir iki tatilde tüm zorluklara karşı kolumda olsun diye alacağım saat çok pahalı olmamalı. Mesela max. 200 TL falan

2- Denizde, havuzda, duşta vs. derinlik gözetmeksizin asla su geçirmemeli.

3 - Kumda, havuzda, yerde, güneşte, kaydırakda vs. tüm darbelere dayanmalı. ( Kaydırak falan derken oğlumu oynatacağım yani )

4 - Akşam vakti pantolon ve tişörtümü giydiğim çok sırıtmamalı.Yani en azından renkleri falan bir ciddi olmalı. Bazı G - Shock ların içerisinde kırmızlı yeşilli göstergeler var. Onlardan o yüzden tedirgin oldum.

Düşündüm taşındım bütün bu zor şartlara aslan gibi dayanacak Casio geldi aklıma. G - Shock serisini inceledim, birazcık da ciddi olsun yani akrep yelkovan olsun dediğimde aşağıda ki modeli buldum karşımda. 150 TL civarına alabiliyorum herhalde.

Ne dersiniz sizin aklınıza gelen, uygun fiyatlı böyle başka modeller var mı?

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Yaz Tatili İçin 200TL Bütçeli Saat Tavsiyesi

Mesaj herofb » 09 Haz 2011, 10:22

Eterna çok güzel bir seçim zaten saydığınız kriterler G-shock'u öne çıkarıyor , seçtiğiniz ise içlerinden en sadece olanlarından biri bence gideri var :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj avsu07 » 09 Haz 2011, 11:56

Sinan,
benim Casio Protrek'i göndereyim, yaz sonu iade edersin. ;)
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj invicta » 09 Haz 2011, 13:27

aklıma "kırmalık ucuz gitar geldi" başlığını getirdi, :D

size bir klasik önerebilirim;

Resim

şaka bir yana G-shock mantıklı,
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj nickynick » 09 Haz 2011, 13:34

Yaz saati ise beyaz da güzel olur ;)

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj razz » 09 Haz 2011, 13:47

invicta; önerin gayet yerinde aslında lakin eterna askerliğini yapalı çok oluyor bildiğim kadarıyla :D

Klasiklerden bir öneri de ben sunayım; Casio G-Shock DW-5000 8-)

Resim

Bu arada küçük de bir bilgi verelim;

DW-5000 modeli Casio'nun 1983'te ürettiği ilk G-Shock.. Günümüzde çeşitli güncellemelerle birlikte halen üretimi devam ediyor ve G-Shock severler arasında mevzunun Ground Zero'su olarak kabul ediliyor..

Casio'da Ar&Ge mühendisi olarak çalışan Kikuo Ibe tarafından dizayn edilen bu saat, klasik köşeli hatlarıyla serinin ikonik bir sembolü haline gelmiş durumda.. Bu arada bu dizaynın sempatik de bir hikayesi var; Kikuo Ibe'ye tasarımı yaparken neden yuvarlak değil de köşeli bir şekli tercih ettiğini sormuşlar zira yuvarlak bir cismin darbeleri karşılama/bertaraf etme şansı köşeli bir cisme nazaran daha kolay.. Mühendisin cevabı ise şöyle; - Bu saatin olabilecek her türlü darbe vb. kuvvete karşı koyabilecek bir ürün olmasını istedim.. Bu nedenle aklıma sağlamlık denildiğinde gelen herşeyi düşündüm.. Sağlamlık, dayanıklılık gibi kavramları düşündüğümde aklıma hep aynı şey geldi; Tank.. Ben de saati çizerken bir tank'ı örnek aldım.. Eğer saate dikkatle bakarsanız, ters şekilde üst üste konmuş, tareti olmayan iki tank görürsünüz..

;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Eterna » 09 Haz 2011, 14:18

Değerli Dostlar hepinize teşekkürler.

Avsu07 üstadım almış bulundum yoksa isterdim sizden :)

Ben öğle tatilinde gittim saati aldım. Zaten gözüme kestirmiştim nerede olduğunu biliyordum. İş yerinde olduğum için çok detaylı çekim yapamadım. Daha sonra çekerim.

Resim

Değerli Dostum razz önerin çok güzel. O saati öncelerden çok inceledim. Hatta ne zaman o modeli görsem eskiden Casio nun eskiden çok sayıda kare ve dikdörtgen saatler yaptığını hatırlıyorum. Şimdi çoğunluk yuvarlak modeller.

NickyNick üstad o saat çok güzel ama bende de bir siyah takıntısı var galiba, gitim yine siyah aldım.

İnvicta evde var o saatten :)

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj herofb » 09 Haz 2011, 14:26

Eterna gerçi çok daha güzelmiş , çok da yakışmış , güle güle kullanın
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners