TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 SNKE04J ve SNZH71 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 SNKE04J ve SNZH71 Yorum

Mesaj invicta » 08 May 2011, 23:21

merhaba, koleksiyonuma bir seiko 5 eklemek istiyorum. Yorumları alabilirmiyim?

Resim

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=31805&product=Seiko-SNKE04J

linkteki seiko 5 saati almak niyetindeyim, yorumlarınızı alabilir miyim? fiyatı uygun mu? konyalı dışında bir yerden alabilir miyim?

diğer ilgilendiğim model amazonda ama onu türkiye getirmek biraz daha sıkıntılı, üstadlar fikir beyan ederse ziyadesiyle memnun olacağım,

Resim

http://www.amazon.com/Seiko-SNZH71-Automatic-Brown-Rubber/dp/B00467NWEE/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1304885794&sr=8-16
Kullanıcı avatarı
invicta

Re: Seiko 5 SNKE04J ve SNZH71 Yorum

Mesaj drk » 08 May 2011, 23:39

Amazondaki saat gümrüğe takılır diye düşünüyorsanız, bu fiyatla gümrük vergisine tabi olmaz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Archezia » 09 May 2011, 03:33

Üstad değilim ama çok da üstadlık durum yok gibi burada. Tercih meselesi söz konusu yine. Doruk'un dediği gibi ikinci saat takılmaz gümrüğe, 200$ olması lazım sınırın. Diğer saati de Konyalı yerine daha küçük bir saatçiden daha ucuza alabilirsiniz bence. Ankara'daysanız Kızılay'da birçok yerde gördüm benzerlerini. Tercih meselesi dememe gelirsek, ben olsam hiç düşünmeden ikinci saati alırım zaten en sevdiğim iki seiko 5 modelinden biri. Ama ilk model çok klasik altın çelik rengiyle dizaynıyla falan ikinci saat ise çok spor zaten biri seiko 5 diğerinde seiko 5 sports yazıyor olması lazım. Yani klasik istiyorsanız ilki, spor istiyorsanız da ikinci saat doğru seçim. Mekanizmaları da çok olsa biri 7s26 biri 7s36'dır. Farklarını çok bilmesem de ahım şahım birşey olacağını sanmıyorum. Arkadaşlar açıklar mekanizma farklıysa. Yani demem odur ki bence spor veya klasik tercihinize göre alabilirsiniz saati ikisi de amacına uygun saatler. Şimdiden hayırlı olsun yeni saatiniz...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj sedir » 09 May 2011, 08:30

Sekio 5 üzmeyen bir saat. İstisnalar vardır arada belki ama genel olarak oluşturduğu kanı bu. Hem makinesi ile hem fiyatı ile üzmüyor.
Bilezik kalitesi makinenin gerisinde kalıyor. Seiko 5'ler katlanır baklalı bilezik kullanıyor. Çapları da 37-38 mm kadar. Ancak Seiko 5 Sports'ların çapları 40 ve üzeri milimetrelerde, bilezik baklaları ise resimlerden gördüğüm kadarıyla masif çelik.
Burada sadece görsel zevkiniz öne çıkar. drk ve Archezia'nın söylediklerine katılıyorum. Beğendiğinizi alabilirsiniz. Belki de benim gibi 35 sene kullanır sonra da hala kullanıyorum dersiniz ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj razz » 09 May 2011, 13:56

Sedir Hoca'mızın bahsettiği olumsuzluklar, yukarıda yer alan ürünlerin içinde bulunduğu fiyat gamının ortak sorunu.. Malesef bilezik ve cam konusunda ısrarla güncelleştirme yapılmıyor.. Bu sadece Seiko özelinde sınırlı değil bu arada, Citizen ve son dönemde F/P oranıyla TSF'den yoğun ilgi gören Orient de bu grubun içinde..

İlk alternatif benim tercihim olmazdı zira altın kaplama saatlerden pek hazzetmem.. Son dönemde kaplama teknikleri ne kadar gelişmiş olursa olsun kaplama kaplamadır ve yukarıdaki fiyat aralığında bir model için ilerde sorun yaratma riski yüksek bir opsiyondur..

İkinci saat, sportif dizaynı, ilk saate nazaran yüksek WR değeri ve buna bağlı nispeten daha geniş kasası, şık renk kombinasyonu ( turuncu/kahverengi ) ve kauçuk kayışı ile bence çok daha güzel bir alternatif.. Benim tercihim ikinci saat oluru kısaca..

Amazon konusunda bilgili/tecrübeli arkadaşlar zaten yardımcı olmuşlar..

Karar sizin..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners