Kaans » 03 Nis 2011, 03:33
İyi geceler Alaatinöz, aramıza hoşgeldin... saatinin özellikleri kısaca sıraladım:
Citizen Calibre 8700 Eco-Drive Perpetual Calendar Mens Watch BL8000-54L
Mekanizma: Eco Drive kalibre 8700 yani ışık enerjisi ile pilini şarj eden özelliğe sahip.
Fonksiyonları :Saat, dakikalar, perpetual takvim (ay sonlarında yeniden ayara ihtiyaç duymaz), kronograf ve alarma sahip.
Kasa malzemesi: Paslanmaz çelik
Kasa çapı: 38 mm nispeten ince bileklere daha uygun olabilir, almadan önce bileğinde denemeni tavsiye ederim.
Kasa kalınlığı: 10 mm
Kasanın arka kapağı vidalanmış
Bezel malzemesi çelik ve sabit
Kadran rengi: Mavi
Kadran Tipi: Analog
Kadran numaraları: Romen rakkamları
Kadran içi yerleişmler: 24 saat göstergesi, ay göstergesi ve hafta göstergesi
Akrep ve Yelkovan: Lume
Kordon malzemesi: Paslanmaz çelikl
Kordon kilit malzemesi: yandan düğmeli kilit mekanizması
Tarih göstergesi: Günün tarihi saat 4 yönünde, Kadran etrafında ay göstergeleri mevcut.
100 metreye kadar su geçirmez
Cam malzemesi: Mineral
Citizen tabii ki kaliteli bir saat ve kendi hayran kitlesi var ancak benim tercihim bu saat olmazdı. Eğer bir saate verebileceğin 400 - 450 Liran varsa ototmatik saatlere bir göz atmalısın bence. Kadran dolu dolu kullanıldığından biraz gözü yoran bir tasarıma sahip. Kadran içerisinde ay göstergesi olmasına rağmen bir de kadran etrafında yeniden ay göstergesine yer verilmesi bana göre gereksiz olmuş. Ancak yine de klasik spor saatlerinden biraz da olsa ayrılan bir tasarıma sahip. Eğer almaya karar verirsen kullanıcı incelemeleri bölümünde ayrıntılı incelemeni okumayı isterim.
İyi forumlar...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...