TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Mesaj asil98 » 07 Oca 2011, 03:14

Merhabalar ben yeni üyeniz asil98
Seiko snl025p1 modelini saatçiye almak için girdiğimde ''bu eski model yeni model var onu al'' diyen mağaza görevlisi bana seiko snl045p1 gösterdi gördüğüm saat bende büyük hayranlık uyandırdı ve 1.600 lira fiyat verdi iskonto yaparım dedi. O an ikilemde kaldım pazarlık yapmadım mağazadan ayrıldım, şimdi seiko snl045p1 modelini almayı düşünüyorum. Görüşlerinize ihtiyacım var paylaşırsanız sevinirim

Resim
Kullanıcı avatarı
asil98

Re: Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Mesaj herofb » 07 Oca 2011, 16:33

Açıkçası Seiko'ların kalitesine laf söyleyemeyeceğimiz için ikisi arasındaki seçim tamamen kişisel zevke kalmış gibi görünüyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Frax » 07 Oca 2011, 16:36

Benim zevkime hitap etmiyor. Daha önce başkalarına da satılmış ki beğenilmiş,bu durumda önemli olan sizin beğeniniz.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj asil98 » 07 Oca 2011, 22:11

bir sürü konu okudum eşşiz mekanizma , yanılma payı 4. saniye diye tabirler kullanılmış bu saat 1.600 lirayı hakediyormu mekanizma nasıl bilgi verirseniz çok iyi olacak
Kullanıcı avatarı
asil98

Mesaj drk » 07 Oca 2011, 22:19

Snl25 yada 45 farketmez, yeni yada eski olmasına takılmadan hangisinin tasarımını daha çok beğendiğine karar vermeniz lazım. Snl45 daha sonra çıkmış olabilir ama teknik anlamda 25e göre bir üstünlüğü yok, sadece görünümü biraz farklı. 1600tl ise bu saat için çok fazla, yüksek oranda indirim yapması lazım saatçinizinki mantıklı bir alışveriş olsun. Mekanizma seikonun uzun süredir birçok saatinde kullandığı kinetik kronograf, güvenle kullanabilirsiniz. Öte yandan eşsiz mekanizma kısmına, neye göre eşsiz mekanizma, sormak lazım yazan kişiye.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Tolgi06 » 08 Oca 2011, 01:05

Sayın asil98 iki saatte aynı mekanizmayı kullanıyor.Saatlerin kalitesine laf yok ama unutmaki snl045 biraz kaba yani büyük kasalı bir model.Ayrıca şekli itibariyle her kola uyum sağlamayabilir.snl025 ise görünüş olarak daha elit ve kibar(41-42mm)bence ama unutmaki snl025 eski model ve tahminimce üretim tarihi 2005-2006 arasındadır ki buda kinetic kapasitörünün ilk günki gibi performans gösteremeyeceği anlamına gelir.yani normalde bu mekanizma ful şajla 5-6 ay çalışırken kapasitör uzun süre şarjsız kaldığı için bu süre 3-4 haftaya düşmüş olabilir.Yani 1-1.5 yıl içinde saatin kapasitörünü değiştirmen gerekebilir.Ama snl45 daha yeni üretim yani onu 7-10 yıl kapasitörünü değiştirmeden kullanırsın.
Yani bence görünüş olarak snl025 daha üst sınıf ama dediğim kapasitör olayı bence dikkat edilmesi gereken bir husus.Şöylede düşünebilirsin snl025 alıp 1-2 yıl sonra kapasitörünü ebaydan uygun fiyata alıp takarsın yani zararın olmaz ki o yeni aldığın kapasitör uzun yıllar dayanır.
Mekanizma eşsiz lafı çok esnek bir laf.Bu laftan kasıt bence teknoloji olarak oldukça üst seviyede olduğunu belitmek içindir ama unutmayalımki spring-drive serisi daha üst seviye.Yani eşsiz kelimesi biraz abartı olur
Sonuç olarak saati kullanacak sensin.koluna hangisi yakışırsa va hangisi içine sinerse onu al sonuçta mekanizmalar aynı...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 08 Oca 2011, 01:10

Fiyat olarak 1600 zaten etiket fiyatı.Yani sıkı pazarlık edersen %40 a kadar indirim alabilirsin.Buda 960 tl ye denk gelir.1600 bu saat için abartılı sayılabilir ama bence 960 iyi fiyat Türkiye bayi fiyatları bazında.Yurt dışından alıyorsan(ebay vs) daha uygun fiyatlar olur ama bayiden kolunda deneyip garantili saat almak istersen 960 çok iyi fiyat.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj asil98 » 08 Oca 2011, 03:17

hepinze sonsuz teşekkürler ellerinze sağlık sanırım sln45 almak için karar verdim
Kullanıcı avatarı
asil98

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners