Selamlar, ben başlıktaki iki saat arasında kaldım. 3 yıldır Tag Heuer Formula1 Chrono (CAZ2012.BA0876) kullanıyorum fakat satıp başlıktaki saatlerden birine geçmeyi düşünüyorum.
Tudor Black Bay Chrono:
https://www.tudorwatch.com/tr/watches/b ... 9360n-0011
Omega Speedmaster Racing 40 mm
https://www.omegawatches.com/en-gb/watc ... 0405001001
kendimce biraz düşünüp avantaj ve dezavantajlarını sıraladım,
Tudor güzel görünüyor, kadranı çok kalabalık karmaşık değil, şık bir saat. Breitling B01 mekanizma kullanılmış.
hoşuma gitmeyen tarafı lug to lug 50 mm civarında ve biraz uzun sanırım. bir de kronometre butonları vidalı, çok hoşuma gitmedi bu yönü.
Omega Speedmaster Racing 40 mm
Omega olması en cazip yönü. Çok büyük bir saat değil, boyutu iyi görünüyor.
Hoşuma gitmeyen yönleri ise saat boyutuna göre biraz kalın kalıyor sanırım. Üretimde olmadığı için bulup deneme şansım da olmadı ve üretimden 2017 yılında kalkmış sanırım. Hala sıfırları Chrono24'te Japonyada bulunabiliyor ama uzun zamandır üretimden kalkmış saatin sıfırlarının bulunması iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum.
Her iki saat için de Japonya'ya gidip gelen bir tanıdık olursa o şekilde getirtmeyi düşünüyorum çünkü fiyatlar orada uygun. Hatta büyük ihtimalle iyi kondisyonda ikinci el tercih edeceğim. Sizin tercihiniz ne olurdu?