TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Speedmaster Racing 40mm VS Tudor Black Bay Chrono

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Omega Speedmaster Racing 40mm VS Tudor Black Bay Chrono

Mesaj maxwell87 » 03 Eyl 2025, 17:44

Selamlar, ben başlıktaki iki saat arasında kaldım. 3 yıldır Tag Heuer Formula1 Chrono (CAZ2012.BA0876) kullanıyorum fakat satıp başlıktaki saatlerden birine geçmeyi düşünüyorum.

Tudor Black Bay Chrono:
https://www.tudorwatch.com/tr/watches/b ... 9360n-0011

Omega Speedmaster Racing 40 mm
https://www.omegawatches.com/en-gb/watc ... 0405001001

kendimce biraz düşünüp avantaj ve dezavantajlarını sıraladım,
Tudor güzel görünüyor, kadranı çok kalabalık karmaşık değil, şık bir saat. Breitling B01 mekanizma kullanılmış.
hoşuma gitmeyen tarafı lug to lug 50 mm civarında ve biraz uzun sanırım. bir de kronometre butonları vidalı, çok hoşuma gitmedi bu yönü.

Omega Speedmaster Racing 40 mm
Omega olması en cazip yönü. Çok büyük bir saat değil, boyutu iyi görünüyor.
Hoşuma gitmeyen yönleri ise saat boyutuna göre biraz kalın kalıyor sanırım. Üretimde olmadığı için bulup deneme şansım da olmadı ve üretimden 2017 yılında kalkmış sanırım. Hala sıfırları Chrono24'te Japonyada bulunabiliyor ama uzun zamandır üretimden kalkmış saatin sıfırlarının bulunması iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum.

Her iki saat için de Japonya'ya gidip gelen bir tanıdık olursa o şekilde getirtmeyi düşünüyorum çünkü fiyatlar orada uygun. Hatta büyük ihtimalle iyi kondisyonda ikinci el tercih edeceğim. Sizin tercihiniz ne olurdu?
Kullanıcı avatarı
maxwell87

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners