Yeni yılda hem kendime bir anı kalması (2024'ü hatırlatması bakımından, güzel ve özel bir yıl oldu benim için) hem de ilk orta-üst düzey Swiss Made klasmanına adım atmak amaçlı bir alım yapmayı planlıyorum.
Listeme direkt Tudor'u aldım malum bütçe sebepli, bunlar sonuçta ucuz saatler değil. Bütçem 4500€ civarı diyebiliriz. 130-180k ₺ aralığı aslında çok kalabalık ve geniş. Esas hedefim COSC sertifikası ve 39-41mm aralığı olması, tabi çelik kordon olması da ayrı bir artıdır.
Artık aklımda 3 model çok netleşti:
1) 41mm yeni Black Bay M7941A1A0NU-0001

2) Pelagos LHD M25610TNL-0001

3) Mavi bezel eski Black Bay M79230B-0008

Örneğin 1 ve 3 numaralıların farkları sadece görsel olarak mı sınırlı kalmış? Mekanizma olarak aynı in-house makinayı kullanıyorlar. Sırf model yılı 2024 diye daha fazla mı verelim?
Başka ne farkları var?
Pelagos LHD evet titanyum, evet pahalı ama çok tatlı o soldaki tepe. Bir de kirli beyaz indesler çok orijinal duruyor. Şahsen seviyorum LHD'yi.
Kullanıcılar, tecrübesi olanlar yorumlarını eksik etmezse sevinirim.
Bir de Tudor saatlerini öyle bayiye direkt gidip alabiliyor muyuz? İlk kez bu seviyede bir alım yapacağım nasipse 2-3 ay içinde, bayiiden bu tarz pahalı saat alım tecrübem yok, malum Rolex bayilerinin kapılarına bile yaklaşamıyoruz AVM'lerdeki.

İyi forumlar.