TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1700 TL Bütçe ile Seiko Tissot veya Başka Marka Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

1700 TL Bütçe ile Seiko Tissot veya Başka Marka Tavsiye

Mesaj unik06 » 10 Ara 2010, 18:24

1.ADAY: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP003P1
Resim

2.ADAY: TISSOT PRC 200 (AUTOMATIC CHRONOGRAPH C01.211)
Resim

3.ADAY: TISSOT TISSOT COUTURIER (QUARTZ CHRONOGRAPH)
Resim

4.ADAY: TISSOT TISSOT COUTURIER (AUTOMATIC CHRONOGRAPH VALJOUX 7750)
Resim

Tissot'ların hiçbirinin fiyatını bilemiyorum ama fiyat üst sınırım da 1700 TL'dır.

ayarlarını düzgün olarak yaptıktan sonra doğruluk yönünden başımı ağrıtmayacak;

çizilmeye, suya v.s dayanıklı;

tabiri caizse "akarı-kokarı olmayan" kaliteli bir saat almak istiyorum :D

belirttiğim tasarımlardan fikir edinerek başka marka-model önerilerinde açık olduğumu belirtmek istiyorum.

( Not: Forumlarda, ilk mesajda genellikle soru ile giriş yapan biri değilimdir ama zaman kısıtım yüzünden affınıza sığınarak başlığı açıyorum :) )
what goes around...comes around !
Kullanıcı avatarı
unik06

Re: BİR BİLEN TAVSİYESİ LÜTFEN =D

Mesaj unik06 » 10 Ara 2010, 18:26

ufak bir ekleme yapmak istiyorum,

önereceğiniz saat çapı 40mm'nin üzerinde olursa ayrıca memnun olurum :)

şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
unik06

Re: Bir Bilen Tavsiyesi Lütfen

Mesaj Wwtr » 10 Ara 2010, 18:36

1700 TL üst limit ve yine benim aklıma gelen Oris :) . Arama kısmında Oris yazarsanız elbet gözünüze hoş gelen bir model göreceksinizdir.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj herofb » 10 Ara 2010, 18:39

merhaba,hoşgeldiniz fakat yalnızca çizilmeye ve suya dayanıklı derseniz casio g-shock öneririm :)

ne kadar suya dayanıklı , yüzmek için mi yoksa günlük kullanım için mi? Otomatik mi Quartz mı? 1700 TL çok iyi bir bütçe kendi kıstaslarınızı belirlerseniz saat bulmak bu bütçe ile çok kolay hemen bir şeyler tavsiye edebiliriz.Bu arada istekleriniz spor fakat fotolarınız klasik bir saat arıyormuş havası veriyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj orakay » 10 Ara 2010, 19:27

Hoşgeldiniz,

Saatte aradığınız detaylar da çok önemli. Henüz fazla detay aramıyor olabilirsiniz ve aramayacak da olabilirsiniz ama bu foruma takılmaya ve saatlerle ilgilenmeye devam ederseniz pek öyle şansınız olmayacak gibi. Sadece saati göstersin ve suya dayansın diyorsanız herojd11 in dediği gibi g-shock türü bir saat alabilirsiniz. Hem tabi nisbeten ucuz hem de gayet güzel çalışır. Ama benim ve bu forumdaki birçok kişi gibi başka detaylara takmaya başlayınca işler değişiyor maalesef.
Listelediğiniz saatlerin bazıları quartz bazıları mekanik. Quartzlardan bir tanesi de (Seiko olan) kinetic ve bu saatin, Seiko'nun diğer birçok kinetic saatlerinden olan farkı hem perpetual, yani 2100 gibi bir tarihe kadar tarihi doğru gösteriyor olması ve power save fonksiyonu. Bu saatin çalışma şekli diğer kinetic saatlerden de farklı tahmin ettiğim kadar. Saat belli bir süre hareket ettirilmediği zaman uykuya geçiyor ve pili dolu ise 4 yıla kadar pili dayanıyor. Saati sayısal olarak saklıyor ama kolları hareket ettirmediği çin bu kadar süre dayanıyor. Diğer kinetic modeller yaklaşık 1 ayda pili tüketiyor. Uykudayken de saati salladığınız zaman uyanıyor ve kollar hareket ederek doğru saati göstermeye başlıyor. Bence quartz bir saat olarak çok güzel bir özellik. Seiko Kinetic'lerle ilgili de, kesin bir ölçüm olmasa da genel olarak pil ömrünü 10 yıl gibi veriyorlar. Yani 10 yıl sonra pilin şarj yeteneği azalıyor be bir süre sonra da değişmesi gerekiyor. Seiko ile ilgili söyleyeceklerim bunlar ve diğerleri de iyi marka. Automatic olanların mekanizması, chronograph oldukları için çok büyük ihtimal valjoux 7750 dir ve Tissot'lar bu mekanizmaya sahip saatler arasında hemen hemen en ucuzlarından.
Şimdilik benden bu kadar
Seçiminizde kolaylıklar
Kullanıcı avatarı
orakay

Mesaj Başkan2005 » 10 Ara 2010, 22:13

Ben Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP003P1 modelini (siyah kadran) 4 yıldır kullanıyorum. Sağlam, problemsiz bir saat. Tabii quartz olduğundan çok doğru gidiyor. Denizde su geçirmeme özelliği çok iyi. Metal kayışı çok konforlu, küçük baklalardan oluştuğundan bileğe çok iyi adapte oluyor ve hiçbir zaman acıtma, tüğleri çekme vs. yapmıyor.

Beğenmediğim tek tarafı saat iyi okunmuyor. İlk bakışta saatin kaç olduğu belli olmuyor, biraz sağa sola eğerek akrep ve yelkovanın parlamasını sağlayarak saatin kaç olduğunu görüyorum. Yukarıdaki resimde bu negatif özelllik belli olmuyor.

Biraz da eskice bir model sayılır. Aynı serinin, teknolojisi sabit kalmakla birlikte, daha farklı modelleri çıktı. Onlara da bakmakta yarar var.

Başkan

Son söz: Karar verirseniz gidip hemen 1400 TL vermeden önce Tahtakale'ye bir ziyaret yapın derim.
Kullanıcı avatarı
Başkan2005

Re: 1700 TL Bütçe ile Seiko Tissot veya Başka Marka Tavsiye

Mesaj unik06 » 11 Ara 2010, 01:30

@Wwtr,
ORIS'lere mağazada baktım ama ne yazıkki metal bilezikli bu fiyat aralığında bir model bulamadım! :(

@herojd11
zamanında G-Shock da kullandım tabii, ama pek outdoor/adventure bir tarzım olmadığı için günlük kullanımdaki su teması risklerine karşı hassas bir model almak istemem diyelim :)

ayrıca tespitin çok doğru ama şöyle bir ekleme yapayım;
spor/klasik dengesinin %50-%50 olduğu bir model arıyorum ma muhakak koyu (füme yada siyah) zeminli olmalı ;)

@orakay
açıklama için teşekkürler...aynen katılıyorum, bu forumu bulduktan sonra burdan edindiğim bazı bilgilerle saatçileri gezerken genelde duyduğum söz "sizin kadar bilgi sahibi olarak saat bakan pek müşteri gelmiyor..dersinize iyi çalışmışsınız" oluyor :):)

@Başkan2005
yorumun için teşekkür ederim, bugün gezerken gördüğüm SRX001P modeli karşısında ne yazıkki SNP003P1 acı bir mağlubiyet yaşamak suretiyle yarışmaya erken veda etti :lol:

bugünkü araştırmalarımın sonucunda,
otomatik mekanizmalı (valjoux 7750) Tissot'u ve Seiko'nun daha üst ve daha yeni bir modeli olan SRX001P modelini finale seçtim!

"ŞİMDİLİK" FİNALİSTLERİMİZ :thumbup:

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
unik06

Re: 1700 TL Bütçe ile Seiko Tissot veya Başka Marka Tavsiye

Mesaj herofb » 11 Ara 2010, 01:40

benim oyum seiko premier'den yana fakat sırf moonphase için torpil yapıyor olabilirim :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kdalak ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners