TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatlerinize polisaj yapt覺r覺yor musunuz?

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saatlerinize polisaj yapt覺r覺yor musunuz?

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 10:44

Herkese merhabalar,

Sizlere dan覺mak istediim bir durum var. Bir s羹redir g羹ndelik olarak Rolex sub no date kullan覺yorum. Ancak dikkatli kullanmama ramen ald覺覺m g羹nden beri hem bileziinde hem kasas覺nda hem de tokas覺nda 癟izikler ve deformeler olumaya devam ediyor. Normalde hi癟 umrumda olmaz ancak bi noktadan sonra rahats覺z etmeye de balad覺. Uzun s羹redir saatlere ilgi duyan birisi olarak g羹ndelikte tam olarak bu modeli kullanmak istemitim, uralar sonunda kolumda ta覺man覺n keyfini bu deformeler g繹lgeler oldu.

Siz saatlerinizi polisaja g繹nderiyor musunuz? Bu deformelerle yaamaya devam m覺 etmeliyim yoksa belirli aral覺klarla polisaj ile 羹stesinden gelmeye mi 癟al覺mal覺y覺m?

Yard覺mc覺 olabilirseniz 癟ok sevinirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
fdurkut

Kay覺t: 26 Oca 2024, 16:15

Re: Saatlerinize polisaj yapt覺r覺yor musunuz?

Mesaj HknDrsn » 19 Tem 2024, 13:33

Merhaba,

Derin 癟izikleri yoksa Cape Cod ile k覺lcal 癟iziklerin giderilmesini ve parlamas覺n覺 salayabilirsiniz.

Yak覺n覺ma ait 4,5 y覺ll覺k Tissot PRS516 her g羹n kullan覺m sonucunda baya覺 y覺pranm覺t覺. Bir par癟a Cape Cod ile resimde g繹r羹len parlakl覺覺 elde ettik. Tavsiye ederim. :thumbup:

Resim
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullan覺c覺 avatar覺
HknDrsn

Ya: 45
Kay覺t: 13 Oca 2014, 15:27

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 13:41

HknDrsn yazd覺:
Merhaba,

Derin 癟izikleri yoksa Cape Cod ile k覺lcal 癟iziklerin giderilmesini ve parlamas覺n覺 salayabilirsiniz.

Yak覺n覺ma ait 4,5 y覺ll覺k Tissot PRS516 her g羹n kullan覺m sonucunda baya覺 y覺pranm覺t覺. Bir par癟a Cape Cod ile resimde g繹r羹len parlakl覺覺 elde ettik. Tavsiye ederim. :thumbup:

Resim

Merhaba,

Cape Cod sadece cilalanm覺 y羹zeyler i癟in deil mi ben yanl覺 bilmiyorum. Benim hem f覺r癟alanm覺 hem de cilal覺 y羹zeylerdeki 癟izikler i癟in bi 癟are bulmam gerek. Cape Cod'u denemeyi d羹羹n羹yorum kasa ve 癟evresi i癟in ama seramik bezele bir zarar覺 olur mu emin olamad覺m.

Bir de Cape Cod'u nereden edinmeliyim bunun i癟in bir tavsiye verebilir misiniz?

Yak覺nda yurtd覺覺na ta覺naca覺m ve yan覺mda g繹t羹receim her eyi azaltmaya 癟al覺t覺覺m bi d繹nemdeyim. Gittiim yerde mi daha kolay bulabilirim burada m覺 emin olamad覺m o y羹zden sormak istedim.
Kullan覺c覺 avatar覺
fdurkut

Mesaj jstein » 19 Tem 2024, 13:56

Ben kendi saatlerimde polisaj tercih etmiyorum ama siz anahtar c羹mleleri s繹ylemisiniz "rahats覺z etmeye balad覺", "keyfimi g繹lgeler oldu" gibi. Bu durumda polisaj yapt覺r覺n tabi, ama iinin ehli olduundan emin olduunuz birine yapt覺r覺n.

Merak覺mdan seneler 繹nce bir seiko advan saatimde cape cod uygulam覺 ve sonu癟tan da memnun kalm覺t覺m ama advan deil submariner'覺m olsayd覺 denemezdim san覺yorum. Cape cod'u yurt d覺覺ndan (amazon olmal覺) alm覺t覺m. 襤laveten cape cod f覺r癟alanm覺 y羹zeylere 繹nerilmiyor hakl覺s覺n覺z.
One Timex digital watch, broken.
Kullan覺c覺 avatar覺
jstein

Kay覺t: 11 May 2015, 13:39

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 15:27

jstein yazd覺:Ben kendi saatlerimde polisaj tercih etmiyorum ama siz anahtar c羹mleleri s繹ylemisiniz "rahats覺z etmeye balad覺", "keyfimi g繹lgeler oldu" gibi. Bu durumda polisaj yapt覺r覺n tabi, ama iinin ehli olduundan emin olduunuz birine yapt覺r覺n.

Merak覺mdan seneler 繹nce bir seiko advan saatimde cape cod uygulam覺 ve sonu癟tan da memnun kalm覺t覺m ama advan deil submariner'覺m olsayd覺 denemezdim san覺yorum. Cape cod'u yurt d覺覺ndan (amazon olmal覺) alm覺t覺m. 襤laveten cape cod f覺r癟alanm覺 y羹zeylere 繹nerilmiyor hakl覺s覺n覺z.

Bahse konu 癟izikler hem az hem de hafif 癟izikler diyebilirim. yle ki g繹stermek i癟in fotoraf 癟ekmeye 癟al覺t覺m ama odaklamama ramen fotorafta kendini g繹stermedi. Saatimi alal覺 da yeni oldu say覺l覺r senesini doldurmad覺 hen羹z. Acaba ben mi biraz tak覺nt覺 haline getirdim bilemiyorum.

Masaya temastan bilezikte klipste oluan 癟izikler neyse de bileimdeyken kazara saa sola dokundurmamdan dolay覺 kasada ve bezelin t覺rt覺kl覺 b繹l羹m羹nde oluan 癟izikler biraz d羹羹nd羹rd羹. Zannediyorum bunlarla yaamay覺 da biraz 繹renmem laz覺m.
G羹ndelikte kullan覺p ilk g羹nk羹 gibi halini korumay覺 d羹羹nmek olanaks覺z ama 癟ok beenip 10k$ 繹dediin saati de ufak tefek darbelerle yaralay覺nca bi acaba demeye balad覺m a癟覺k癟as覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
fdurkut

Mesaj HknDrsn » 19 Tem 2024, 18:05

fdurkut yazd覺:
HknDrsn yazd覺:
Merhaba,

Resim

Merhaba,

Cape Cod sadece cilalanm覺 y羹zeyler i癟in deil mi ben yanl覺 bilmiyorum. Benim hem f覺r癟alanm覺 hem de cilal覺 y羹zeylerdeki 癟izikler i癟in bi 癟are bulmam gerek. Cape Cod'u denemeyi d羹羹n羹yorum kasa ve 癟evresi i癟in ama seramik bezele bir zarar覺 olur mu emin olamad覺m.

Yak覺nda yurtd覺覺na ta覺naca覺m ve yan覺mda g繹t羹receim her eyi azaltmaya 癟al覺t覺覺m bi d繹nemdeyim. Gittiim yerde mi daha kolay bulabilirim burada m覺 emin olamad覺m o y羹zden sormak istedim.

Evet cilal覺 y羹zeyler i癟in kullan覺l覺yor. Bizdeki Tissot baya覺 h覺rpaland覺覺 i癟in 癟ok b繹yle f覺r癟al覺 ve parlak y羹zey bakmadan silmitik.
Polisaj覺 saatin deerini d羹羹rd羹羹 i癟in pek kimse tavsiye etmiyor bilginiz olsun. Elinizde ki saat Seiko5 olmad覺覺 i癟in bende 癟ok polisaj iine girmezdim.
Cape Cod'u Amazondan temin edebilirsiniz. Tavsiyem acele etmeden gerekli malzemeleri temin edip hatta eski bir saat varsa onun 羹zerinden deneyip sonu癟tan memnun kal覺rsan覺z b繹yle bir ie girimeniz.
Saat partlatmayla iligili Erk Ko癟a覺n youtube 羹zerinde bir videosu var izlemenizi tavsiye ederim faydal覺 olacakt覺r.
Kolay gelsin. :champ:
https://www.youtube.com/watch?v=B6e6PyUlbYU&t=8s
referans
Kullan覺c覺 avatar覺
HknDrsn

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 18:31

HknDrsn yazd覺:
fdurkut yazd覺:
HknDrsn yazd覺:
Merhaba,

Resim

Merhaba,

Evet cilal覺 y羹zeyler i癟in kullan覺l覺yor. Bizdeki Tissot baya覺 h覺rpaland覺覺 i癟in 癟ok b繹yle f覺r癟al覺 ve parlak y羹zey bakmadan silmitik.
Polisaj覺 saatin deerini d羹羹rd羹羹 i癟in pek kimse tavsiye etmiyor bilginiz olsun. Elinizde ki saat Seiko5 olmad覺覺 i癟in bende 癟ok polisaj iine girmezdim.
Cape Cod'u Amazondan temin edebilirsiniz. Tavsiyem acele etmeden gerekli malzemeleri temin edip hatta eski bir saat varsa onun 羹zerinden deneyip sonu癟tan memnun kal覺rsan覺z b繹yle bir ie girimeniz.
Saat partlatmayla iligili Erk Ko癟a覺n youtube 羹zerinde bir videosu var izlemenizi tavsiye ederim faydal覺 olacakt覺r.
Kolay gelsin. :champ:
https://www.youtube.com/watch?v=B6e6PyUlbYU&t=8s
ok teekk羹r ederim hocam izleyeyim hemen.

Fikir vermesi a癟覺s覺ndan tekrar bika癟 fotoraf 癟ekeyim dedim ama ben beceremiyorum heralde hi癟 olmad覺覺 kadar kusursuz 癟覺k覺yor saat fotoraflarda.

Forumda da 癟ok yeniyim, yine de b覺rakmaya 癟al覺ay覺m fotoraflar覺 buraya. Resim

Resim
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
fdurkut

Mesaj HknDrsn » 19 Tem 2024, 18:50

Bence 覺l覺k sabunlu bir suyla y覺kay覺p g羹zel bir bezle silmeniz yeterli olacakt覺r. Resimlerden abart覺l覺 bir 癟izii g繹r羹nm羹yor.
referans
Kullan覺c覺 avatar覺
HknDrsn

Sonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot], myigitk ve 162 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners