TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier SRL021P1 ve Casio Edifice 535BK Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier SRL021P1 ve Casio Edifice 535BK Yorum

Mesaj function » 16 Eyl 2010, 02:34

Merhaba, birkaç yüz konuyu okudum aklınıza fikrinize sağlık, içi dolu bir ortam oluşturmuşsunuz.

Ortamınıza saat bakarken denk geldim,
Pek ilgili görünmeseler de iki saatte karar kıldım, ya ikisini de alacağım ya da sadece birisini. Bütçeme göre.

1. Seiko Premier Retrograde Day Indicator SRL021P1
2. Casio Edifice EF-535BK

Birbirilerine göre artıları ve eksilerini siz ustaların gözünden öğrenmek isterim.
Saatleri aksesuar olarak kullanacağım.

Aşağıda her iki saatin de tek resim ve çoklu resimli bağlantıları var.

Saygılar, muhabbetle.

Resim

http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage.aspx?gid=764288&ppid=1122&image=385303898&images=385303848,385303859,385303868,385303882,385303885,385303889,385303898,385303908&formats=0,0,0,0,0,0,0,0&format=0

Resim

http://www.google.com.tr/images?q=535bk+casio&um=1&hl=tr&safe=off&rlz=1C1GGGE_enDE386DE386&biw=1366&bih=655&tbs=isch:1,isz:m&source=lnt&sa=X&ei=m1KRTI-KDZXNjAfJnNiJBQ&ved=0CAgQpwU
Kullanıcı avatarı
function

Re: Seiko Premier SRL021P1 ve Casio Edifice 535BK Yorum

Mesaj Bond » 16 Eyl 2010, 18:25

TSF'ye hoşgeldin, sorduğun iki model tarz olarak dediğin birbiri ile ilgisiz modeller. İkiside firmaların yeni ürünlerinden. Fiyat olarakta herhalde Premier modeli linkteki Casio'ya göre oldukça pahalıdır. Konulara baktığını söylemişsin Premier ve Edifice ile ilgili geniş yorumlu konular var. Premier modeli Casioya göre göreceli olan optik zevk dışında klasman/sınıflandırma açısından daha önde olan bir seri. Sırf optik olarak baksam benim zevkime göre Casio'nun designı güzel, Premierde Lume yok buna dikkat etmeni öneririm. Oda yerine göre şık duran bir model. Tamamen kullanım amacın ve isteklerine göre verilecek bir karar diye düşünüyorum. İkisinide alabilirim demişsin. Kafandaki bütçeye göre farklı tek bir saatte düşünebilirsin. Birçok danışma ve model konusu var çeşitli bütçeler için. Elbette senin beğenmen en önemli kriterdir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 16 Eyl 2010, 19:54

Bütçe uygunsa Seiko premier tercih edin. Oldukça güzel ve fonksiyonel bir model bence.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj function » 16 Eyl 2010, 23:43

Premier birkaç aydır dikkatimde, ilgimi çekiyor, ama bana göre pahalı olduğu için uzakta duruyordum, fakat Ebay'de bulup aldım ikisini de, dediğiniz gibi fosfor yok seiko da, onu şık olduğu için tercih ettim, toplantıya vs giderken takmayı planlıyorum. Erkeğin neredeyse en önemli aksesuarı saat. Umarım amacına hizmet ederler :)

Ve umarım replika değillerdir. Bu konuda tecrübesi yorumu olabilecek olan varmı.

Muhabbetle.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130429777419&ssPageName=STRK:MEWNX:IT
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130429777419&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_2941wt_1566
Kullanıcı avatarı
function

Mesaj Monarch » 17 Eyl 2010, 00:11

Casio 535BK'yi geçen ay iş yerinde bir arkadaşıma hediye aldım. Kendisi incelemiş beğenmiş, ben satın alıp sürpriz yapmıştım. Bu model internette 140-350 TL arasında bulunabiliyor. Ayrı bir inceleme konusu açacağım bu model ile ilgili, şimdilik kısaca izlenimlerimi anlatayım. Saat oldukça ağır ve ince bileklere sahip kişilerde biraz rahatsız edici duruyor. Camı safir değil, mineral cam veya benzeri sertleştirilmiş bir metaryal. Cam düz değil, bombeli. Bilezik çelik üzerine iyon kaplama. Bileziği oluşturan baklaların arasındaki kaplama yetersiz, alttan metal renkli alaşım görülebiliyor bu kalitesiz izlenimi uyandırıyor. (Bu saatten 3 tane daha aynı modeli 4 ayrı yerde inceledim, hepsinde bilezikteki bu kaplama yetersizliği vardı). Arka kapak çelik ve siyah. Saatin bezeli dışında değil, üstteki tepeden çevrilerek döndürülebiliyor. Bezel her iki yöne döndürülebiliyor.

Kadranda 3 ve 9 yönündeki bölümlerindeki alanların, klasik yuvarlak yerine yarım daire şeklinde bulunması 6 yönündeki gözde ve kadranda yer alan iç bezelde kullanılan rakamların font seçimi güzel bir hava vermiş. Edifice Casio yazısının yer aldığı kare dokumalı alan da hoş görünüyor. İndekslerde luminasyon yok, yetersiz ışıkta saati göremiyorsunuz, zayıf ışıkta güçlükle seçilebiliyor.

Artıları, ucuz, siyah renkli bir saate sahip olmak isteyenler için fiyatı nedeniyle düşünülebilir bir model.
Eksileri, bilezikte, kasa da, cam da çok çok kolay çizilebiliyor, arka kapak hariç çelik kalitesi tatmin edici değil, ağır.

Seiko ve Casio; ikisi de Japon markasıdır ve pazarda oldukça ün yapmış markalardır. Özellikle Casio quartz ve dijital modellerde dünyada hatırı sayılır derecede zengin ürün gamına sahip bir markadır. Seiko ise durup durup değişik teknolojiler geliştirmesi, quartz, otomatik, kinetik, spring drive artık ne teknoloji varsa ürünlerine uygulaması ile öne çıkan, arada dijital modeller çıkarmış olsa da ekseri analog kadranlı modelleri daha fazla bulunan, yine casio gibi geniş ürün yelpazesine sahip bir firma.

Yukarıdaki Premier'i incelemedim, Premier'in başka bir çok modelini inceledim ama yukarıdaki değil. Diğer kalite olarak yukarıdakinin de premierlerden farklı olacağını sanmıyorum. Arctura, Sportura serilerine karşılık Premier serisi Seiko'nun klasik çizgide yer alan Elegant modelidir.
Kişisel fikrimi yazarsam analog kadranlı saat söz konusu ise Seiko Casio'yu her zaman her yerde geçer. Altı boy da fark atar. ;Casio ise; G-Shock ve Pathfinder modelleri ile aynı kulvardaki diğer markalar arasında dünyada apayrı bir yere sahiptir.

Yukarıda iki model ise aynı klasmanlarda değiller. Bu konuda Bond'a ben de katılıyorum. Seiko Premier deri kayışlı, çelik kalitesi ve görüntüsünden tutun da kadran özelliklerine kadar Casio'dan ayrı bir yerde duruyor. Fiyat olarak da Casio EF 535BK'nın 3 katı fiyata sahip.

Casio ise her ne kadar kasa ve bileziğindeki kaplama kalitesini beğenmesem de deri kayışa göre daha dayanıklı. En azından suya sabuna gelir bir model.
Her ikisi de pilli olduklarından saniye sapmaları mekanik/otomatikler gibi değil.
Her iki saati de satın almadan önce imkanınız varsa elinize alıp, bileğinize takıp inceleyin derim. Bütçeniz elveriyorsa ve deri kayış problem değil ise, Seiko'nun açık ara farklı olduğunu göreceksiniz.
Kullanıcı avatarı
Monarch

Mesaj function » 17 Eyl 2010, 00:39

Detaylı yorum için sağolun. Ben de bu fiyatlandırmayı anlayamadım, 3 kata kadar farklı fiyatı olaibliyor aynı saatin. Bu da saat sektörü için olumsuz bir imaj oluşturuyor. Bu ikisi de sanırım yeni model saatler. Yani seri sornu diye farklı fiyatlandırma olması mümkün değil.
Tr fiyatlarının ortalama yarısına aldım sanıyorum. Umarım fake değildirler ve gümrüğe takılmazlar..
Kullanıcı avatarı
function

Mesaj 2fast4u » 17 Eyl 2010, 00:56

yukarıdakılerı okumadan sadece casıo tercıh edılmesı gerekır derım bana gore ....kadran chrono yapısı cok guzel
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Monarch » 17 Eyl 2010, 02:40

function yazdı:Detaylı yorum için sağolun. Ben de bu fiyatlandırmayı anlayamadım, 3 kata kadar farklı fiyatı olaibliyor aynı saatin. Bu da saat sektörü için olumsuz bir imaj oluşturuyor. Bu ikisi de sanırım yeni model saatler. Yani seri sornu diye farklı fiyatlandırma olması mümkün değil.
Tr fiyatlarının ortalama yarısına aldım sanıyorum. Umarım fake değildirler ve gümrüğe takılmazlar..

Güle güle, iyi günlerde kullanın. Memnun kalmanız temennisiyle.
Kullanıcı avatarı
Monarch

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners