TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frédérique Constant

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Frédérique Constant

Mesaj Eterna » 24 Ağu 2010, 11:14

Değerli Dostlar,

Frédérique Constant segment te nerede yer alır. Tarihini okudum köklü bir İsviçre markası. Klasik ve çoğunlukla otomatik saatler yapıyorlar. Tufan saat getiriyor. Marka bilinirliği belki şu anda çok fazla değil Türkiye de.

Tag heuer, Longines, Oris klas markalara veya Tissot, Mido gibi kaliteli İsviçre markalarına göre yeri ve kalitesi nasıldır? ( Çok beğendiğim bir klasik model var almaya niyetlendim. Ama son kez sizlere danışmak istedim)

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Frédérique Constant

Mesaj Clk » 24 Ağu 2010, 12:44

Frederique Constant sadece az olan popularitesi ile kaybeden bir marka. Kalite olarak yukarida bahsi gecen markalarin hicbir tanesinden asagida oldugunu zannetmiyorum. Teknik anlamda tabii ki Tag, Longines gibi markalar ile rekabet edecek düzeyde degil ama alinmaycak bir markada degil.

Klasik saatlerde gayet güzel modelleri mevcut. En begendigim modellerinden bir tanesi Runabout

Resim

Simdiden güle güle kullanmani dilerim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Jazz » 24 Ağu 2010, 13:01

benim de yani tanıştığım bir marka ama oldukça beğeniyorum, özellikle sade klasik modellerini..bence ideal elbise saati ...

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj Eterna » 24 Ağu 2010, 13:35

Değerli Dostlar,

Öncelikle teşekkürler. Şimdi konuyu biraz daha açmak istiyorum. Bu benim beğendiğim saat.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Yukarıda ki saati çok beğendim ama içimde hep bir soru işareti kaldı. Yine klasik saat ararken çok beğendiğim ve kafamın karışmasına sebep olan iki saati daha ekliyorum. Fiyatlar birbirine yakın sayılır. Sadece F.C. biraz yukarıda kalıyor. Eğer bu modellerden üçünü de çok beğendiysem ve herşey tamam sadece marka seçimi kalıyorsa geriye.... Hangisi tercih edilmeli?

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Jazz » 24 Ağu 2010, 13:49

klasik saat olarak bakarsak bence bu tanıma tam uyan FC..Oris ve Hamilton ın tam anlamıyla klasik olduğunu düşünmüyorum.. ama görüntüyü bir kenara koyup marka karşılaştırması yaparsak ben Oris derim..bu arada bunu derken FC nin malzeme ve işçilik kalitesi konusunda fazla bilgi sahibi olmadan yazıyorum..
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj Clk » 24 Ağu 2010, 14:08

Bende bu 3'lüden Oris derdim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Eterna » 24 Ağu 2010, 14:58

Sn. clk,

Forum donanımda bir piramit görmüştüm. Belli başlı markaların segment olarak ayrıldığı katlardan oluşan bir piramit. İlk katta PP, vacheron c. vs. İkinci katta Omega, zenith vs. böyle gidiyordu.

Forumumuzda da böyle bir konu açılmıştı ama sonuçlanmamıştı galiba. Dünya da kabul görmüş, genel olarak çoğunluğun kabul ettiği böyle bir piramit var mıdır? Eğer varsa paylaşır mısınız?

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj darknight » 24 Ağu 2010, 15:36

Bence düşünmeden FC'yi alın.
Diğer ikisine göre çok daha zarif ve şık duruyor.
Kullanıcı avatarı
darknight

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 155 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners