TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

300 TL'ye Kadar Digital/Analog Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

300 TL'ye Kadar Digital/Analog Saat Tavsiyesi

Mesaj mawci » 18 Ağu 2010, 04:48

Arkadaşlar kısa ve net söyleyeyim bileğimi terletmeyecek tarzda kordonu olan pilli takvimli aydınlatmalı veya fosforlu saat tavsiyelerinizi beklerim.
Kullanıcı avatarı
mawci

Re: 300 tl ye kadar saat tavsiyesi

Mesaj Eterna » 18 Ağu 2010, 08:30

Sevgili mawci,

Üstadlar cevap yazacaktır ama yine de bir ön bilgi gireyim. Öncelikle hoş geldin. Forumda 300 - 400 - 500 - 1000 TL v.s. her bütçeye göre saat konuları zaten var. Biraz okursan bayağı fikir sahibi olursun. Sonra yine de sormak istediğini şeyler olursa zaten üstadlar her daim yardıma hazır.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: 300 TL'ye Kadar Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 18 Ağu 2010, 12:22

Aydınlatmalı dediğine göre digital model soruyor olman ihtimal dahilinde. Bu bütçe ile çok çeşitli ürünler alabilirsin. Digital modellerde Casio tavsiye ederim. Bunun yanında Pulsar, Orient, Timex, Lorus veya Seiko'nun alt modelleride olabilir. Birde Fossil, Diesel vb markalarada bakabilirsin. Saat satan bir siteyi açıp modellerden önce zevkine uygun bir kaç marka model ayırman daha faydalı olacaktır. Sorun çok genel spesifik bir tavsiyede bulunmak kolay değil. Eterna'nın dediği gibi bütçelere göre bir çok konu var danışma platformunda. Onlardan da faydalanabilirsin, çok çeşitli öneriler mevcuttur.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mawci » 20 Ağu 2010, 00:06

şimdi arkadaşlar fazla kısa geçmişim sanırım biraz açayım. ben illa şu marka olsun demiyorum burada bahse konu saatler bu işle ciddi cidddi ilgilenen hobi olarak adledilen saat modelleri benim aradığım model sadece işimi görsün mantığında aslında bütçem 300 tl'ye kadar bundan önce romanson marka saatim vardı modelini tam hatırlayamıyorum çok fazla terlettiği kordonu da deforme olmuştu ve kaybettim. şimdi kolumu terletmemesi için nasıl bir kordon seçmeliyim, analog istiyorum hatta digi/analog olsa da olur aydınlatmalı derken gece adam gibi saatin bana kaç olduğunu söylesin takvimi olsun , şu modeli gördüm beğendim Casio http://www.saatinadresi.com/Casio-EFA-120L-1A1VDF-976-urun.html fakat bu saat boyut olarak küçükmüş bende biraz daha büyük bir saat istiyorum. ilginiz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
mawci

Mesaj mlm » 20 Ağu 2010, 00:39

Eğer bileğiniz çok kalın değilse istediğiniz özellikler şu an benim kullandığım Casio EFA-119 BK model saatte mevcut. Hem analog hem de digital özellikli bir saat. Termometre ve bunun yanında otomatik aydınlatma özelliği de var. Yani bu özellik açıkken saate bakmak için kolunu kaldırdığında saat 2 sn süreyle otomatik aydınlatma sağlıyor. Bunu yanında akrep ve yelkovanın da fosfor özelliği tatmin edici düzeyde. Ben gayet memnunum eğer ki tercihiniz illaki pilli bir saatse istediğiniz tüm özellikler bu saatte var. Fiyatı da çok uygun, ben internetten 160 tl ye aldım fakat bildiğim kadarıyla bir saatçiye gidip indirim yaptırmak suretiyle 120-130 civarına almak da mümkün. Hele yurtdışından alma imkanınız varsa yanlış hatırlamıyorsam ebay de 50-55 dolar civarında satılıyor. Gönlünüze göre olur umarım.

Saatle ilgili inceleme yapmak isterseniz vereceğim linkten saat konusunda daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Link : http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=313505&productid=sacsefa119bk1a

ayrıca bu linkte de daha ayrıntılı fikir sahibi olabileceğiniz detaylı resimler mevcut : http://www.amazon.com/gp/customer-media/product-gallery/B000GB1RAA
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: 300 TL'ye Kadar Digital/Analog Saat Tavsiyesi

Mesaj mawci » 20 Ağu 2010, 21:03

dostum öneri güzel de ben hiç metal kordonlu saat takamam başka önerisi olan var mı ? anlamadığım ille 1000-6000 lik öneri istesek mi yardımcı olunucak tamam güzel tissotlar, rolexler, otomatikler falan yani bütçesi kısıtlı olan ne yapacak bilemiyorum
Kullanıcı avatarı
mawci

Mesaj Frax » 20 Ağu 2010, 21:09

Kordonun terden deforme olmasindan bahsetmissiniz yani bu durumda deri yerine size metal onermerleri yerinde degil mi sizce de?
Ayrica fiyati begenmeyerek saat onermemek gibi bir SACMALIK burada yasanmaz merak etmeyin. Sadece tanimadigimiz birine detay vermeden yardimci olamayiz. Isin icinde zevk-begeni kavramlari var. Lutfen biraz daha yapici olmaya calisalim elestirirken.
Saygilarimla.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj mlm » 20 Ağu 2010, 21:15

Söylediğin kategoride ve fiyat aralığında bu söylediğim saate benzer, senin de yukarıda linkini verdiğin Casio EFA 120 L modeli var o modeli incelemişsindir sanırım kasası dikdörtgen ve kordonu deri. Teknik özellikler açısından benim söylemiş olduğum 119 modeli ile arasında hiçbir fark yok. Dediğim gibi bileğin fazla kalın değilse o saat çok hesaplı ve istediğin tüm özelliklere sahip. Hatta kordonundaki kırmızı dikişler de saate ayrı bir hava katmış ben vaktinde onu alacaktım dikdörtgen kasa sevmem demiyorum ama yuvarlak kasa olduğu için 119 modelini tercih etmiştim. Söylemiş olduğun fiyat aralığında analog/digital özelliklere sahip Casio'dan başka bir markada bu özelliklerde saat bulabileceğini de zannetmiyorum. Umarım gönlüne göre bir saate sahip olabilirsin. İyi akşamlar.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners